Prospect Tyrosur 1 mg/g gel

Tyrosur gel este un antibiotic local.
Tyrosur 1 mg/g gel
Tirotricina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavostra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Tyrosur gel si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Tyrosur gel
3. Cum sa utilizati Tyrosur gel
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Tyrosur gel
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Tyrosur gel si pentru ce se utilizeaza
Tyrosur gel este un antibiotic local. Tyrosur gel este utilizat pentru tratamentul ranilor de dimensiuni mici, superficiale, care supureaza usor, suprainfectate bacterian de agenti patogeni sensibili la tirotricina. Daca dupa 7 zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Tyrosur gel
Nu utilizati Tyrosur gel:
– Daca sunteti alergic (hipersensibil) la tirotricina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
Nu este indicat pentru aplicarea pe mucoasa nazala. Studiile demonstreaza ca aplicarea in acasta zona ar putea duce la alterarea mirosului.
Atentionari si precautii
Inainte sa utilizati Tyrosur gel, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului deoarece:
– in cazul aplicarii in regiunea ochilor (se poate percepe o senzatie de arsura).
Tyrosur gel impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida,
adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Sarcina
Nu exista date care sa ateste actiunea Tyrosur gel la femeile gravide.
Nu este cunoscut riscul potential pentru fiintele umane. Din aceasta cauza este recomandat ca Tyrosur gel sa nu se foloseasca in timpul sarcinii.
Alaptarea
Nu este cunoscut daca clorura de cetilpiridiniu sau tirotricina se excreta in laptele matern. De aceea se recomanda ca Tyrosur gel sa nu se foloseasca in timpul alaptarii.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Medicamentul nu influenteaza negativ capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Tyrosur gel contine propilenglicol
Tyrosur gel 1mg/g contine propilenglicol care poate provoca iritatie cutanata.

3. Cum sa utilizati Tyrosur gel
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Tyrosur gel se aplica pe piele.
Se aplica Tyrosur gel de 2-3 ori pe zi in cantitate adecvata in asa fel incat gelul sa acopere partile afectate ale pielii. Pentru rani minore sau inflamatii ale pielii pe suprafete neacoperite ale corpului, nu este necesar
nici un bandaj. Pentru rani mai mari sau care supureaza se recomanda aplicarea unui bandaj protector, care trebuie schimbat dupa 1 – 2 zile conform recomandarii medicului.
Perioada de tratament depinde de simptomatologia clinica. In cazul in care dupa o saptamana de tratament nu se observa nici o ameliorare, tratamentul va trebui reevaluat. Daca exista posibilitatea identificarii agentilor patogeni se recomanda efectuarea testelor necesare.
Daca utilizati mai mult Tyrosur gel decat trebuie
Daca ati folosit la o administrare o cantitate prea mare de Tyrosur gel, continuati tratamentul conform indicatiilor de dozare. Daca observati aparitia unor simptome neobisnuite, contactati imediat medicul.
Daca uitati sa utilizati Tyrosur gel
In cazul in care uitati sa aplicati o data Tyrosur gel, continuati administrarea conform indicatiilor din acest prospect sau indicatiilor medicului.
Daca incetati sa utilizati Tyrosur gel
Durata tratamentului depinde de severitatea si evolutia simptomatologiei clinice. Daca intrerupeti tratamentul cu Tyrosur gel prea repede, nu puteti beneficia de efectul dorit. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Afectiuni cutanate si ale tesutului subcutanat: in cazuri foarte rare (<1/10 000) pot aparea reactii de
sensibilizare, respectiv senzatia de arsura a pielii.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse
direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand
reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Tyrosur gel
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Produsul se poate utiliza in decurs de cel mult 3 luni dupa prima deschidere a tubului.
A se pastra la temperaturi sub 25° C, in ambalajul original.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Tyrosur gel
Substanta activa este tirotricina. 1 g gel contine 1 mg tirotricina
Celelalte componente sunt: etanol 96%, clorura de cetilpiridiniu, propilenglicol, carbomer (Synthalen K), trometamol, apa purificata
Cum arata Tyrosur gel si continutul ambalajului
Gel incolor, opalescent.
Ambalaje
Cutie cu un tub din Al a 5 g gel
Cutie cu un tub din Al a 25 g gel
Pentru orice informatii referitoare la acest medicament, va rugam sa contactati reprezentanta locala a detinatorului autorizatiei de punere pe piata: Romania SC Mangesius Trading SRL
Str Clucerului nr 62-66, sector 1, Bucuresti Tel./Fax 021 222 81 61
eMail: [email protected]
Acest prospect a fost revizuit in Octombrie 2013

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.