Prospect Neodolpasse solutie perfuzabila

Neodolpasse contine doua substante active – diclofenac si orfenadrina – sub forma unei solutii gata preparata, care se administreaza prin picurare intr-o vena (perfuzie intravenoasa).
Neodolpasse 0,30 mg + 0,12 mg/ml solutie perfuzabila
Diclofenac sodic/citrat de orfenadrina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament, deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Neodolpasse si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa vi se administreze Neodolpasse
3. Cum sa vi se administreze Neodolpasse
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Neodolpasse
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Neodolpasse si pentru ce se utilizeaza
Neodolpasse contine doua substante active – diclofenac si orfenadrina – sub forma unei solutii gata preparata, care se administreaza prin picurare intr-o vena (perfuzie intravenoasa). Diclofenacul are efecte de calmare a durerii (analgezice), de reducere a inflamatiei (antiinflamatoare) si de scadere a febrei (antipiretice); orfenadrina reduce contractura musculara (efecte miotocolitice). Neodolpasse este indicat in crizele de durere si inflamatie, cum sunt:
– Durerea de la nivelul coloanei vertebrale;
– Durerea din bolile reumatice;
– Durerea aparuta dupa interventii chirurgicale la nivelul sistemului nervos (neurochirurgie).

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa vi se administreze Neodolpasse
Nu trebuie sa vi se administreze Neodolpasse:
– daca sunteti alergic (hipersensibil) la diclofenac, orfenadrina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);
– daca ati prezentat astm bronsic (dificultate in respiratie), urticarie sau rinita acuta (inflamatia mucoasei nazale) dupa utilizarea altor medicamente cu actiune asemanatoare (medicamente antiinflamatoare nonsteroidiene – AINS, precum si acid acetilsalicilic – aspirina);
– daca aveti insuficienta cardiaca congestiva diagnosticata si/sau boala cardiovasculara, de exemplu, daca ati suferit un atac de cord, un accident vascular cerebral minor (AVC), aveti blocaje ale vaselor de sange la nivelul inimii sau creierului sau daca ati suferit o interventie chirurgicala pentru indepartarea blocajelor sau efectuarea unui bypass la acestea;
– daca aveti sau ati avut probleme cu circulatia sangelui (arteriopatie periferica);
– daca ati avut sau aveti pierderi de sange – diateze hemoragice;
– daca aveti o boala numita porfirie – afecteaza enzimele care produc pigmentul din celulele rosii din sange;
– daca aveti sangerari la nivelul creierului – hemoragii cerebro-vasculare;
– daca aveti miastenia gravis (o afectiune a muschilor);
– daca aveti paralizie bulbara (o afectiune neurologica);
– daca aveti glaucom cu unghi inchis – o boala caracterizata de cresterea presiunii in ochi;
– daca aveti o afectare severa a functiei inimii numita insuficienta cardiaca;
– daca aveti tulburari ale ritmului inimii – tahiaritmii;
– daca aveti ulcer peptic – ulceratia mucoasei stomacului datorata excesului de secretie gastrica acida;
– daca aveti sau ati avut pierderi de sange de la nivelul mucoasei stomacului – ulcer hemoragic;
– daca aveti ingustari ale stomacului sau intestinului;
– daca aveti intestinul gros (colonul) de dimensiuni mai mari decat cele normale;
– daca aveti o paralizie a muschilor intestinului – ileus paralitic;
– daca aveti o afectare severa a functiei ficatului – insuficienta hepatica severa;
– daca aveti o afectare severa a functiei rinichilor – insuficienta renala severa;
– daca nu puteti elimina urina (aveti prostata marita sau un blocaj la nivelul vezicii urinare);
– daca sunteti in ultimele 3 luni de sarcina;
– daca aveti varsta mai mica de 14 ani;
– daca aveti prea mult lichid in organism (hipervolemie);
– daca aveti lichid in plamani (edem pulmonar) sau la nivelul creierului (edem cerebral).
Atentionari si precautii
Daca suferiti de boli sau tulburari gastrointestinale (la nivelul stomacului si intestinelor)
Sangerari sau perforatii gastrointestinale, care pot pune in pericol viata, pot sa apara in
prezenta sau in absenta unui istoric de evenimente gastrointestinale grave (de exemplu,
sangerare gastrointestinala, ulceratie sau perforatie). Prin urmare, adresati-va imediat
medicului dumneavoastra, daca prezentati durere sau alte manifestari.
Varstnicii (peste 65 ani) au o frecventa crescuta a reactiilor adverse la medicamente cu efect similar cu al diclofenacului (medicamente antiinflamatoare nesteroidiene), in special sangerari si perforatii gastrointestinale, care pot pune in pericol viata.
Riscul de sangerare, ulceratie sau perforatie gastrointestinala este mai mare la doze mari de medicament cu efect similar cu al diclofenacului (medicamente antiinflamatoare
nesteroidiene).Daca aveti istoric de ulcer, in special complicat cu sangerari sau perforatie sau daca sunteti varstnic sau daca luati doze mici de aspirina sau alte medicamente care pot creste riscul de efecte adverse gastrointestinale, tratamentul cu acest medicament trebuie inceput cu cea mai mica doza care are efect. Daca este necesar, medicul dumneavoastra va va prescrie medicamente care va protejeaza stomacul si intestinele (de exemplu, misoprostol sau inhibitori ai pompei de protoni).
Daca apar semne de sangerare gastrointestinala (varsaturi cu sange, materii fecale cu sange sau negre, piele palida, oboseala), tratamentul cu Neodolpasse trebuie oprit imediat. Consumul de alcool in timpul tratamentului cu acest medicament creste riscul de sangerare gastrointestinala. Medicul dumneavoastra va acorda o atentie deosebita daca aveti antecedente privind anumite boli intestinale (enterocolita, morbul lui Crohn, colita ulcerativa), deoarece starea dumneavoastra se poate inrautati (Vezi punctul 4 “Reactii adverse posibile”). Riscul de sangerare sau ulceratie gastrointestinala este crescut daca luati in acelasi timp anumite medicamente, cum sunt corticosteroizi (hormoni), anticoagulante (medicamente utilizate pentru subtierea sangelui), medicamente antiplachetare (cum este, acidul acetilsalicilic – medicamente care impiedica formarea cheagurilor de sange in vase) si antidepresive speciale (ISRS, inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei – medicamente utilizate pentru depresie).
Daca suferiti de tulburari ale sangelui
Predispozitia la sangerare poate fi crescuta de Neodolpasse, daca suferiti de tulburari de
coagulare (inchegarea sangelui) sau scaderea numarului de plachete (elemente din sange care ajuta la formarea cheagului de sange).
Daca suferiti de tulburari la nivelul sistemului nervos
Se recomanda o atentie deosebita daca suferiti de anumite boli mentale, epilepsie sau boala Parkinson.
Daca suferiti de tulburari ale inimii si vaselor de sange
Se recomanda o atentie deosebita daca suferiti de presiune arteriala crescuta (hipertensiune arteriala) si/sau inima dumneavoastra nu poate pompa suficient sange in organism (insuficienta cardiaca) sau ati suferit in trecut de o boala cardiaca, precum retinerea de lichide care conduce la cresterea presiunii arteriale si poate produce o suferinta a inimii.
Daca sistemul dumneavoastra circulator (vasele de sange) este instabil si presiunea arteriala este prea mica, medicul dumneavoastra va aprecia daca vi se poate administra Neodolpasse.
Medicamente precum Neodolpasse se pot asocia cu un risc usor crescut de aparitie a
infarctului miocardic (al inimii) sau a atacului cerebral (accident vascular cerebral). Riscurile
sunt mai crescute la doze mari, folosite pentru tratmentul de lunga durata.
Daca aveti probleme ale inimii, ati suferit un atac cerebral in trecut sau considerati ca ati putea fi intr-o situatie de risc din cauza afectiunilor dumneavoastra cardiovasculare, adresati-va medicului dumneavoastra.
Asigurati-va ca medicul dumneavoastra stie urmatoarele, inainte de a vi se administra
diclofenac:
• daca fumati;
• daca aveti diabet zaharat;
• daca aveti angina pectorala, cheaguri de sange, tensiune arteriala mare, valori marite ale
colesterolului sau trigliceridelor.
Daca suferiti de boli ale ficatului
Diclofenacul continut de acest medicament poate agrava o suferinta a ficatului dumneavoastra. In cazul in care suferinta ficatului persista sau se agraveaza, tratamentul cu Neodolpasse trebuie oprit imediat.
Poate aparea hepatita (inflamatia ficatului), chiar si in absenta unor semne de boala.
La pacientii cu porfirie hepatica [o tulburare care afecteaza formarea pigmentului sangelui la nivelul ficatului, de obicei congenitala (cu care v-ati nascut)], diclofenacul din Neodolpasee poate produce o criza acuta.
Daca suferiti de afectiuni renale
Functia rinichilor dumneavoastra trebuie supravegheata daca aveti o boala care va afecteaza functionarea rinichilor, daca luati medicamente care cresc productia de urina sau daca echilibrul apei din organismul dumneavoastra este modificat din alte cauze (de exemplu, dupa interventii chirurgicale).
Daca suferiti de boli ale pielii
Se recomanda o atentie deosebita, daca suferiti de anumite boli ale pielii (de exemplu, o boala numita lupus cutanat eritematos).
Foarte rar, au fost raportate reactii grave la nivelul pielii, cu formare de basici, unele dintre acestea putand pune in pericol viata. Administrarea acestui medicament trebuie intrerupta la prima aparitie a unei eruptii pe piele, a unor leziuni la nivelul mucoaselor sau a oricarui alt semn de alergie.
Daca ati putea suferi de alergii
Informati-l pe medicul dumneavoastra inainte de administrarea acestui medicament, daca ati suferit in trecut de astm bronsic (dificultate severa in respiratie), eruptie papuloasa (blande aparute pe piele), rinita alergica (inflamatia mucoasei nasului) sau alte reactii alergice. Reactiile alergice pot aparea chiar si atunci cand Neodolpasse sau alte medicamente care contin diclofenac nu au mai fost administrate inainte.
Daca suferiti de boli generalizate, cum sunt infectiile
Semnele unei boli de baza pot fi mascate de un tratament eficace al durerii. Prin urmare,
trebuie avuta grija pentru a nu omite un tratament care este necesar pentru controlul bolii de baza (de exemplu, tratarea unei infectii cu antibiotice).
Anuntati-l pe medicul dumneavoastra daca nu va simtiti bine, in ciuda tratamentului pentru durere, daca durerea persista sau daca apar alte semne de boala neobisnuite sau febra. Daca aveti testele de laborator modificate
Se recomanda o atentie deosebita in cazul in care testele de laborator sunt modificate. Prin urmare, planificarea controalelor de laborator trebuie respectata cu strictete.
Nivelul zaharului din sangele dumneavoastra (glicemia) trebuie supravegheat, atunci cand Neodolpasse este administrat impreuna cu medicamente orale pentru tratamentul excesului de zahar din sange (diabet zaharat).
Nivelul potasiului din sangele dumneavoastra trebuie supravegheat cu atentie, atunci cand Neodolpasse este administrat impreuna cu medicamente care cresc eliminarea de urina, dar retin potasiul in organism (diuretice care economisesc potasiu).
Coagularea sangelui trebuie supravegheata cu atentie, atunci cand Neodolpasse este
administrat impreuna cu medicamente care subtiaza sangele (anticoagulante).
Reactiile adverse pot fi reduse la minimum prin utilizarea celei mai mici doze eficace, pentru cea mai scurta perioada de timp necesara controlarii simptomelor. (Vezi punctul 3 “Cum sa vi se administreze Neodolpasse”).
Copii si adolescenti
Acest medicament nu va fi administrat copilului dumneavoastra, daca acesta are varsta mai mica de 14 ani (vezi si “Nu trebuie sa vi se administreze Neodolpasse” de la punctul 2 “Atentionari si precautii”).
Neodolpasse impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati,,ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
Inainte sa vi se administreze Neoendolpasse, spuneti medicului dumneavoastra daca luati unul dintre urmatoarele medicamente:
– litiu, fenitoina, glicozide cardiotonice;
– chinolone, folosite in tratamentul unor tipuri de infectii;
– metotrexat (folosit in tratamentul unor forme de cancer);
– glucocorticoizi;
– biofosfati, pentoxifilina;
– alcool sau medicamente care contin alcool;
– antiagregante plachetare (folosite pentru prevenirea formarii cheagurilor de sange);
– inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei (ISRS) folositi in tratamentul depresiei;
– zidovudina (folosita in tratamentul infectiilor virale);
– triamteren (medicament folosit pentru eliminarea apei in exces din organism);
– moclobemida (folosita in tratamentul depresiei);
– alte antiinflamatoare nesteroidiene si acid acetilsalicilic;
– diuretice (folosite pentru eliminarea apei in exces din organism);
– inhibitoare ale enzimei de conversie a angiotensinei (folosite pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute);
– anticoagulante (medicamente folosite pentru prevenirea formarii cheagurilor de sange);
– ciclosporina, tacrolimus (folosite la pacientii care au primit un transplant, pentru prevenirea respingerii acestuia);
– antidiabetice orale (medicamente folosite pentru tratamentul diabetului zaharat);
– antihipertensive (folosite pentru scaderea tensiunii arteriale mari);
– amantadina, levodopa (folosite in tratamentul bolii Parkinson);
– chinidina (folosita pentru tratamentul tulburarilor de ritm cardiac);
– antidepresive triciclice (folosite pentru tratamentul depresiei);
– tranchilizante (medicamente folosite pentru calmare);
– dextropropoxifen;
– tiroxina (folosita in testarea activitatii glandei tiroide).
Neodolpasse impreuna cu alimente si bauturi
Riscul de sangerare gastrointestinala creste, daca consumati alcool in timpul tratamentului cu Neodolpasse.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Este contraindicata utilizarea Neodolpasse in ultimele 3 luni de sarcina.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje, deoarece capacitatea dumneavoastra de reactie poate fi afectata. Nu efectuati nicio activitate care necesita atentie sporita (conducerea vehiculelor, actionarea utilajelor sau munca in conditii potential periculoase), daca apar reactii adverse, cum sunt tulburari de vedere, ameteala sau oboseala. Neodolpasse contine sodiu 47,5 mmol/doza. Acest lucru trebuie avut in vedere la pacientii care urmeaza o dieta cu restrictie de sodiu.

3. Cum sa vi se administreze Neodolpasse
Neodolpasse se administreaza prin picurare intr-o vena (perfuzie intravenoasa), de catre medicul dumneavoastra sau asistenta medicala. Reactiile adverse pot fi reduse la minimum prin utilizarea celei mai mici doze care are efect, pentru cea mai scurta perioada de timp necesara pentru controlarea semnelor de boala. Doza zilnica pentru adulti si adolescenti cu varsta peste 14 ani este, de obicei, de 250 ml solutie de Neodolpasse (un flacon). In situatii exceptionale, se pot administra doua flacoane pe zi; in acest caz, intervalul dintre terminarea primei perfuzii si inceputul celei de-a doua trebuie sa fie de cel putin 8 ore. Durata de perfuzare a unui flacon de Neodolpasse este de 1,5–2 ore. Daca suferiti de afectarea functiei renale, medicul dumneavoastra va va administra cea mai mica doza care are efect si va va supraveghea functia rinichilor.
Daca suferiti de afectarea functiei ficatului, medicul dumneavoastra va va administra cea mai mica doza care are efect si va va supraveghea functia ficatului.
Daca sunteti varstnic (aveti peste 65 ani), trebuie sa primiti cea mai mica doza care are efect. Medicul dumneavoastra va va intrerupe tratamentul cu Neodolpasse:
– daca apar ulceratii sau sangerari gastrointestinale;
– la prima aparitie a urticariei (blande pe piele), unor leziuni la nivelul mucoaselor sau a oricarui alt semn de alergie;
– daca suferinta ficatului persista sau se agraveaza;
– daca acuzati disconfort grav sau durere in timpul picurarii medicamentului in vena.
Medicul dumneavoastra nu trebuie sa amestece Neodolpasse cu alte medicamente, cu exceptia celor recomandate de producator.
Continutul unui flacon este destinat numai pentru dumneavoastra. Orice cantitate ramasa dupa terminarea unei perfuzii se arunca.
In general, durata tratamentului este de 5–10 zile.
Utilizarea la copii si adolescenti
Daca copilul dumneavoastra are varsta mai mare de 14 ani, Neodolpasse i se va administra in aceeasi doza si in acelasi mod ca la adulti (vezi mai sus).
Daca copilul dumneavoastra are varsta mai mica de 14 ani, nu i se va administra Neodolpasse (vezi si “Nu trebuie sa vi se administreze Neodolpasse” si “Copii si adolescenti” de la punctul 2 “Atentionari si precautii”)
Daca vi s-a administrat mai mult Neodolpasse decat trebuie
Este putin probabil sa primiti mai mult Neodolpasse decat trebuie, deoarece acest medicament vi se va administra de catre medicul dumneavoastra sau asistenta medicala.
Daca, totusi, credeti ca vi s-a administrat mai mult Neodolpasse decat trebuie, anuntati-l imediat pe medicul dumneavoastra.
Acesta va institui tratamentul necesar, daca este cazul.
Supradozajul cu Neodolpasse poate produce urmatoarele manifestari:
La nivelul sistemului nervos: durere de cap, ameteli, tulburari de echilibru, respiratie accelerata, tulburari ale starii de constienta, agitatie, dilatatia pupilelor, miscari involuntare si necoordonate, tremuraturi, crampe, halucinatii (perceperea unor lucruri sau evenimente care nu exista in realitate). La nivelul inimii: ritm al inimii neregulat (aritmie cardiaca). La nivelul stomacului, intestinelor si ficatului: greata, varsaturi, durere abdominala, sangerare gastrointestinala, tulburari ale functiei ficatului.
La nivelul rinichilor: tulburari ale functiei rinichilor, prea putina urina.
La nivelul general al organismului: piele fierbinte si uscata, dezechilibre ale sarurilor, acizilor si substantelor alcaline din sange.
Daca inceteaza sa vi se administreze Neodolpasse
Administrarea de lunga durata a orfenadrinei (una dintre cele doua substante active din Neodolpasse) poate produce obisnuinta. Intrucat acest medicament nu se administreaza continuu, nu trebuie sa fiti ingrijorat in aceasta privinta.
Nu apar semne de boala la oprirea tratamentului cu acest medicament.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului
dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, Neodolpasse poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Cele mai frecvente reactii adverse observate in timpul utilizarii Neodolpasse sunt:
Foarte frecvente (afecteaza mai mult de 1 din 10 utilizatori)
somnolenta, vertij, uscaciunea gurii, tulburari gastrointestinale si mancarime.
Urmatoarele reactii adverse au fost raportate la administrarea diclofenacului si ele pot fi intalnite si in cazul administrarii Neodolpasse:
Mai putin frecvente (afecteaza mai putin de 1 din 100 utilizatori)
• inflamatia mucoasei gastrice (gastrita),
• durere de cap,
• ameteli,
• vertij,
• arsuri in capul pieptului,
• disparitia poftei de mancare,
• greata,
• varsaturi,
• diaree,
• crampe abdominale,
• disconfort gastric,
• gaze abdominale,
• cresterea temporara a valorilor unor enzime hepatice din sange (transaminaze),
• eruptii cutanate de culoare rosie localizate sau generalizate.
Rare (afecteaza mai putin de 1 din 1000 utilizatori)
• somnolenta,
• insomnie,
• agitatie,
• ulcerarea peretelui stomacului,
• perforarea peretelui stomacului,
• sangerari de la nivelul peretelui stomacului,
• scaune cu aspect negru lucios,
• urme de sange in scaun,
• diaree cu sange,
• inflamatia pancreasului (pancreatita),
• afectare severa a functiei ficatului – insuficienta hepatica,
• inflamatia ficatului (hepatita) insotita sau nu de ingalbenirea albului ochilor sau/si a pielii (icter),
• blande pe piele (urticarie),
• mancarimea pielii,
• afectare severa a functiei rinichiului (insuficienta renala),
• pierderea de sange prin urina (hematurie),
• reactii alergice severe (anafilaxie) manifestate prin stare generala de rau, lesin, respiratie dificila sau suieratoare, scaderea importanta a tensiunii arteriale,
• incapacitatea de a obtine o erectie (impotenta).
Foarte rare (afecteaza mai putin de 1 din 10000 utilizatori)
• scaderea capacitatii de coagulare a sangelui,
• tendinta la hemoragii,
• scaderea numarului de trombocite (celule din sange responsabile de coagularea sangelui),
• aparitia de mici pete rosii pe piele,
• scaderea numarului de celule albe din sange responsabile de apararea impotriva infectiilor
(leucopenie),
• scaderea numarului unor celule din sange numite granulocite (agranulocitoza),
• scaderea numarului de celule rosii din sange (anemie),
• scaderea numarului de celule rosii din sange datorata scaderii formarii acestora,
• senzatie de amorteala, intepaturi, furnicaturi in extremitati,
• tulburari de memorie,
• dezorientare,
• tulburari de vedere (reducerea acuitatii vizuale, vedere dubla),
• tiuituri in urechi,
• scaderea auzului,
• insomnie,
• iritabilitate,
• crampe musculare,
• tulburari psihice,
• depresie,
• neliniste,
• cosmaruri,
• tremuraturi,
• modificari ale gustului,
• tulburari abdominale (colita hemoragica nespecifica),
• agravarea unor boli inflamatorii a colonului (colita ulcerativa, boala Crohn),
• agravarea inflamatiei mucoasei intestinului,
• aparitia de leziuni ulcerative dureroase pe mucoasa bucala (stomatita aftoasa),
• inflamatia mucoasei limbii (glosita),
• leziuni ale esofagului (segmentul de tub digestiv care face legatura dintre gura si stomac),
• inflamatia mucoasei stomacului (gastrita),
• constipatie,
• inflamatie severa a ficatului instalata brusc (hepatita fulminanta),
• caderea temporara a parului,
• eruptii cutanate insotite de aparitia de vezicule de mari dimensiuni,
• inrosirea pielii,
• eczeme,
• eruptii cutanate severe cu aparitia de ulceratii pe piele care se pot extinde si la mucoase
(sindrom Stevens-Johnson, sindrom Lyell),
• sensibilitatea pielii la expunerea la radiatia solara (fotosensibilitate),
• inflamatie de cauza infectioasa la nivelul muschilor (fasciita necrotica),
• inflamatia rinichilor (nefrita interstitiala),
• prezenta de proteine in urina,
• distrugerea tesutului renal (necroza papilara).
Cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile)
• acumulare de apa in tesuturi (edem),
• cresterea tensiunii arteriale,
• afectarea activitatii inimii (insuficienta cardiaca),
• batai neregulate ale inimii care sunt simtite (palpitatii),
• durere in piept,
• inflamatia venei in care se face administrarea (flebita),
• inflamarea venei in care se administreaza, insotita de formarea de cheaguri de sange
(tromboflebita). Urmatoarele reactii adverse au fost raportate la administrarea de orfenadrina si pot fi intalnite si la administrarea de Neodolpasse:
• oboseala,
• slabiciune,
• durere de cap,
• ameteli,
• vertij,
• insomnie,
• tulburari ale acomodarii vederii,
• cresterea presiunii in ochi,
• cresterea frecventei batailor inimii,
• perceperea batailor neregulate ale inimii (palpitatii),
• greata,
• varsaturi,
• uscaciunea gurii,
• lipsa poftei de mancare,
• constipatie,
• urinare dificila sau dureroasa,
• inrosirea pielii,
• scaderea sudoratiei insotita de cresterea temperaturii corpului.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta
acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Neodolpasse
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra la temperaturi sub 25ºC, in ambalajul original.
Nu utilizati Neodolpasse daca observati ca solutia nu este limpede si incolora sau daca flaconul este deteriorat. Medicul dumneavoastra sau farmacistul spitalului sunt responsabili pentru pastrarea, utilizarea si eliminarea corecta a acestui medicament.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Neodolpasse
Substantele active sunt diclofenac sodic si citrat de orfenadrina. Fiecare 1000 ml solutie
perfuzabila contin diclofenac sodic 0,3 grame si citrat de orfenadrina 0,12 grame.
Celelalte componente sunt: acetilcisteina, acid malic, edetat disodic dihidrat, hidroxid de sodiu si apa pentru preparate injectabile.
Cum arata Neodolpasse si continutul ambalajului
Neodolpasse este o solutie limpede, incolora.
Cutie cu 1 flacon a 250 ml solutie perfuzabila.
Cutie cu 5 flacoane a 250 ml solutie perfuzabila.
Cutie cu 10 flacoane a 250 ml solutie perfuzabila.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Pentru orice informatii suplimentare despre acest medicament, va rugam sa contactati reprezentanta locala a detinatorului autorizatiei de punere pe piata:
S.C. Fresenius Kabi Romania S.R.L. Strada Fanarului nr. 2A, 500464 Brasov, Romania
Telefon: +40 268 40 62 60 e-mail: [email protected]
Acest prospect a fost revizuit in Februarie 2014.

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.