Prospect Neocones creioane dentare

Acest medicament este utilizat pentru tratamentul adjuvant al alveolitelor dupa controlul si curatarea alveolara.
Neocones 15400 UI+5 mg creioane dentare

Neomicina, benzocaina
Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Neocones si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Neocones
3. Cum sa utilizati Neocones
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Neocones
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Neocones si pentru ce se utilizeaza
Acest medicament este utilizat pentru tratamentul adjuvant al alveolitelor dupa controlul si curatarea alveolara.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Neocones
Nu utilizati Neocones:
– daca sunteti alergic (hipersensibil) la benzocaina (sau la anestezicele de tip ester), la neomicina si/sau la antibioticele din acelasi grup (aminoglicozide) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
– in cazul dentitiei temporare (la copii cu varsta sub 12 ani).
Atentionari si precautii
– la copii deoarece poate determina methemoglobinemie
– in cazul in care pacientul a efectuat tratament cu neomicina in luna precedenta extractiei dentare, pana cand sunt eliminate toate riscurile de aparitie a rezistentei bacteriene.
– Inaintea tratamentului cu Neocones, sportivii trebuie atentionati ca acest medicament contine o substanta activa care poate sa determine rezultate pozitive ale testelor anti-doping.
Neocones cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Tinand cont de prezenta neomicinei, care este o aminoglicozida cu potential ototoxic si de posibilitatea absorbtiei sistemice a acesteia, nu se recomanda utilizarea acestui medicament in timpul sarcinii. Aminoglicozidele sunt excretate in laptele matern in cantitati foarte mici. Nu exista date referitoare la excretia benzocainei in laptele matern. Cu toate acestea, tinand cont de modul de administrare, alaptarea este posibila in timpul efectuarii tratamentului cu aceste creioane dentare. Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor Acest medicament poate afecta capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

3. Cum sa utilizati Neocones
Acest medicament este indicat doar pentru administrare dentara.
Se preleveaza printr-o metoda aseptica din flacon 1-2 creioane care se insereaza in alveola dentara dupa controlul si curatarea acesteia.
Creioanele pot fi taiate daca trebuie inserate intr-o alveola foarte mica.
Forma creioanele permite apucarea usoara a acestora cu ajutorul unei pense.
Daca utilizati mai mult Neocones decat trebuie
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Acestea pot fi reactii alergice cu sensibilizare de grup incrucisata cu derivatii acidului paraaminobenzoic (sulfamide, anumite anestezice locale, conservanti, coloranti) si reactii alergice la neomicina. Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare: Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale
Str. Aviator Sanatescu nr. 48, sector 1 Bucuresti 011478- RO Tel: + 4 0757 117 259
Fax: +4 0213 163 497 e-mail: [email protected] Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Neocones
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original. Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie si flacon dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Neocones
Substantele active sunt: neomicina si benzocaina. Un creion dentar contine sulfat de neomicina 15400 UI si benzocaina 5,00 mg.
Celelalte componente sunt: amidon de grau, celuloza microcristalina, stearat de magneziu, lactoza monohidrat.
Cum arata Neocones si continutul ambalajului
Neocones este disponibil sub forma de creioane dentare mici, albe, inodore.
Neocones este ambalat in cutii cu un flacon din sticla bruna a 50 creioane dentare.
Acest prospect a fost revizuit in mai 2015.

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.