Prospect XILINA cu ADRENALINA

Indicatii : Anestezie de infiltratie, anestezie de conducere în interventii de chirurgie generala, buco-maxilo-dentara; anestezie spinala.
Contraindicatii:
Nu se utilizeaza la bolnavii cu alergie la lidocaina, insuficienta cardiaca grava si tireotoxicoza. Nu se utillizeaza in anestezia degetelor, a urechilor, a nasului, a penisului sau a scrotului, deoarece poate produce necroze ischemice. Prudenta sau se evita la bolnavii cu hipertensiune arteriala, ateroscleroza avansata, tulburari grave de conducere intracardiaca, cardiopatie ischemica. Prudenta la copii sau bolnavi cu stare generala alterata.

Reactii adverse:
Lidocaina provoaca relativ frecvent somnolenta si ameteli, uneori reactii alergice (se face testul de toleranta inaintea administrarii: 1-2 picaturi instilate in sacul conjunctival, 0,2 ml in administrare i.d. pe fata anterioara a antebratului si se asteapta cateva minute). Supradozarea poate produce hipotensiune, paloare, sudoratie, greata, voma, fasciculatii, convulsii, depresie respiratorie, tulburari de ritm si/sau de conducere. Adrenalina poate cauza anxietate, tremor, palpitatii, tahicardie.

Compozitie:
Fiole de 2 ml continand 0,040 g de clorhidrat de lidocaina si 0,00001 g adrenalina.

Actiune:
Anestezic local. Asocierea cu adrenalina – substanta vasoconstrictoare – intarzie difuziunea, absorbtia sistemica, prelungeste actiunea anestezica locala, scade riscul toxic si reduce sangerarea.

Administrare:
Infiltratii locale, uzual 1- 2 fiole. Eventual se poate creste doza, nu mai mult de 4 fiole.

Ambalaj: Cutie x 10 fiole x 2ml (2 ani)
Firma producatoare: SICOMED SA

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.