Prospect Synagis 50 mg pulbere si solvent pentru solutie injectabila

Synagis apartine unui grup de medicamente numite imunoglobuline. Substanta activa din Synagis este numita palivizumab si este un anticorp monoclonal.
Anticorpii sunt proteine care va protejeaza Impotriva infectiilor. Palivizumab este un anticorp monoclonal de sinteza care actioneaza specific Impotriva unui virus numit virus sincitial respirator.
Copilul dumneavoastra este expus unui risc crescut de a contacta o boala determinata de un virus numit virusul sincitial respirator (VSR). Imbolnavirea cu VSR apare, de obicei, in lunile de iarna si primavara timpurie. Acest virus poate determina o infectie grava a plamanilor copilului dumneavoastra necesitand spitalizarea acestuia. Synagis este un medicament care ajuta la protejarea copilului dumneavoastra Impotriva contactarii unei boli grave cu VSR.

2. INAINTE SA ADMINISTRATI SYNAGIS COPILULUI DUMNEAVOASTRA
Copilului dumneavoastra nu trebuie sa i se administreze Synagis:
– Daca a avut vreodata alergie (reactie de hipersensibilitate) la substanta activa din Synagis (palivizumab) sau la oricare dintre celelalte componente ale Synagis (a se vedea Compozitia).

Aveti grija deosebita cand utilizati Synagis
– in cazul in care copilul dumneavoastra nu se simte bine. Spuneti medicului dumneavoastra Daca copilul nu se simte bine, deoarece este posibil ca utilizarea Synagis sa fie amanata.
– Daca copilul dumneavoastra are orice fel de tulburari de coagulare, deoarece Synagis se administreaza sub forma unei injectii intramusculare, de obicei in coapsa.

Utilizarea altor medicamente
Desi nu se cunoaste daca Synagis interactioneaza cu alte medicamente, inainte de inceperea tratamentului cu Synagis trebuie sa va informati medicul cu privire la toate medicamentele pe care le administrati in mod curent copilului dumneavoastra.

3. CUM SA ADMINISTRATI SYNAGIS COPILULUI DUMNEAVOASTRA
Instructiuni de utilizare adecvata
Cat de des i se administreaza Synagis copilului meu?
Synagis trebuie administrat copilului dumneavoastra o data pe luna, in doza de 15 mg/kg, pe toata perioada de risc de infectie cu VSR. Pentru a va proteja cel mai bine copilul, este necesar sa urmati instructiunile medicului dumneavoastra cu privire la alte doze suplimentare.
In cazul in care copilul dumneavoastra este supus unei operatii de by-pass cardiac, trebuie sa ii se administreze o doza suplimentara de Synagis dupa operatie. dupa aceea, trebuie reluata schema initiala de administrare a injectiilor.
Cum i se administreaza Synagis copilului meu?
Dupa aproximativ douazeci minute de la adaugarea in flacon a apei pentru preparate injectabile, injectia este administrata in muschi, de obicei in partea exterioara a coapsei.
Ce trebuie sa faceti in cazul in care suspectati Imbolnavirea copilului dumneavoastra in timpul tratamentului cu Synagis?
In cazul Imbolnavirii copilului dumneavoastra, va rugam sa va contactati imediat medicul.
Ce trebuie sa faceti daca omiteti administrarea unei injectii cu Synagis copilului dumneavoastra?
In cazul in care omiteti administrarea unei injectii, trebuie sa va contactati medicul cat mai curand posibil. Fiecare injectie cu Synagis va poate proteja copilul timp de doar aproximativ o luna inainte ca alta injectie sa fie necesara.
Daca aveti orice intrebari suplimentare privind felul cum se administreaza acest medicament copilului dumneavoastra, intrebati medicul dumneavoastra sau farmacistul.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Synagis poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Ce reactii adverse pot sa apara in timpul tratamentului cu Synagis?
Reactiile adverse frecvente (care apar probabil la mai putin de 1 din 10 pacienti) pe care copilul dumneavoastra le poate avea in timpul tratamentului cu Synagis sunt febra, nervozitatea, inrosirea sau umflarea locului de administrare a injectiei si diareea. Reactiile adverse mai putin frecvente (care apar probabil la mai putin de 1 din 100 pacienti) includ: raceala, tuse, secretie nazala apoasa, respiratie suieratoare, varsaturi, eruptie cutanata, durere, infectii virale, sangerari slabiciune, constipatie, somnolenta, scaderea numarului de celule albe din sange si cresterea valorilor testelor functionale hepatice. Reactiile adverse rare (care apar probabil la mai putin de 1 din 1000 pacienti) includ pauze in respiratie sau alte dificultati de respiratie si reactii adverse foarte rare (care apar probabil la mai putin de 1 din 10000 pacienti) includ reactii alergice severe.
Ce trebuie sa faceti daca apar reactii adverse?
In cazul in care copilul dumneavoastra manifesta orice reactie adversa dupa administrarea Synagis, trebuie sa va contactati medicul. daca vreuna dintre reactiile adverse devine gravǎ sau daca observati orice reactie adversǎ nementionatǎ in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra.

5. CUM SE PASTREAZA SYNAGIS
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
A nu se utiliza Synagis dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
Pastrati la frigider (2°C – 8°C) pana la utilizare.
A nu se congela.
A se pastra in ambalajul original.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Synagis
• Substanta activa este palivizumab.
Fiecare flacon contine palivizumab 50 mg, dupa o reconstituire conform recomandarilor, 100 mg palivizumab/ml.
• Celelalte componente sunt histidina, glicina si manitol.

Cum arata Synagis si continutul unei cutii
Synagis este o pulbere uscata omogena, alba, ambalat intr-un flacon a 4 ml. inainte de a fi utilizata, aceasta pulbere este reconstituita cu apa pentru preparate injectabile.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata:
Abbott Laboratories Limited
Queenborough
Kent ME11 5EL
Marea Britanie

Producatorul:
Abbott S.p.A.

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.