Prospect ROSTAT 10 mg comprimate filmate

Rostat apartine unei clase de medicamente denumite statine si este indicat pentru scaderea valorilor colesterolului sangvin.
ROSTAT 5 mg comprimate filmate
ROSTAT 10 mg comprimate filmate
ROSTAT 20 mg comprimate filmate
ROSTAT 40 mg comprimate filmate
Rosuvastatina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Rostat si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Rostat
3. Cum sa utilizati Rostat
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Rostat
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Rostat si pentru ce se utilizeaza
Rostat apartine unei clase de medicamente denumite statine.
Vi s-a prescris Rostat deoarece:
Aveti un nivel crescut al colesterolului in sange. Aceasta inseamna ca prezentati riscul unui infarct miocardic sau accident vascular cerebral. Rostat este utilizat la adulti, adolescenti si copii cu varsta de 6 ani si peste pentru tratarea nivelului crescut al colesterolului. Vi s-a recomandat sa utilizati o statina deoarece modificarea regimului alimentar si efectuarea mai multor exercitii fizice nu au fost suficiente pentru a corecta valoarea colesterolului. Trebuie sa continuati regimul dumneavoastra alimentar de scadere a colesterolului si exercitiile fizice in timpul tratamentului cu Rostat.
Sau Prezentati alti factori care va cresc riscul de a avea un infarct miocardic, accident vascular cerebral sau probleme asemanatoare de sanatate.
Infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral si alte probleme pot fi determinate de o afectiune numita ateroscleroza. Ateroscleroza este determinata de acumularea de depozite de grasimi in arterele dumneavoastra.
De ce este important sa continuati utilizarea Rostat?
Rostat este utilizat pentru a corecta valorile substantelor grase din sange denumite lipide, cea mai cunoscuta dintre acestea fiind colesterolul.
In sange sunt prezente diferite tipuri de colesterol– colesterolul „rau” (LDL-C) si colesterolul „bun” (HDL-C).
Rostat poate sa scada colesterolul „rau” si sa creasca colesterolul „bun”.
Medicamentul actioneaza ajutand organismul sa blocheze producerea de colesterol „rau”. De asemenea, imbunatateste capacitatea organismului dumneavoastra de a-l elimina din sange. La majoritatea persoanelor, valorile mari ale colesterolului nu influenteaza starea generala, deoarece nu produc niciun simptom. Cu toate acestea, in absenta tratamentului, in peretii vaselor de sange se pot dezvolta depozite de grasimi care determina ingustarea lor. Uneori, aceste vase de sange ingustate se pot bloca, ceea ce poate opri aportul de sange la inima sau creier, determinand infarct miocardic sau accident vascular cerebral. Prin scaderea valorilor colesterolului din sange, puteti micsora riscul de a face infarct miocardic, accident vascular cerebral sau probleme asemanatoare de sanatate.
Trebuie sa continuati sa utilizati Rostat, chiar daca colesterolul dumneavoastra a revenit la o valoare normala, deoarece previne cresterea ulterioara a valorilor colesterolului din sangele dumneavoastra si acumularea de depozite de grasimi. Cu toate acestea, daca medicul dumneavoastra va sfatuieste astfel sau daca ramaneti gravida, trebuie sa intrerupeti utilizarea.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Rostat
Nu utilizati Rostat
– daca sunteti alergic la rosuvastatina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
– daca sunteti gravida sau daca alaptati. Intrerupeti imediat tratamentul cu Rostat si anuntati medicul dumneavoastra in cazul in care ramaneti gravida. Femeile trebuie sa evite sa ramana gravide in timpul utilizarii Rostat utilizand mijloace contraceptive eficace.
– daca aveti in prezent o boala a ficatului.
– daca aveti probleme severe la nivelul rinichilor.
– daca aveti in prezent dureri repetate sau inexplicabile la nivelul muschilor care pot fi continue, surde.
– daca utilizati medicamente care contin o substanta numita ciclosporina (utilizata, spre exemplu, dupa transplanturile de organe).
Daca oricare din aceste situatii se aplica in cazul dumneavoastra (sau daca nu sunteti sigur), va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra.
Nu utilizati Rostat 40 mg (cea mai mare concentratie a medicamentului) in urmatoarele cazuri:
– daca aveti probleme de intensitate moderata la nivelul rinichilor (sau daca nu sunteti sigur, intrebati medicul dumneavoastra).
– daca glanda tiroida nu va functioneaza bine.
– daca ati avut in trecut orice dureri de muschi, repetate sau inexplicabile, care pot fi si continue, surde, un istoric personal sau familial de probleme musculare sau antecedente personale de probleme musculare cand ati mai luat medicamente care scad colesterolul.
– daca consumati periodic cantitati mari de alcool etilic.
– daca sunteti de origine asiatica (japoneza, chineza, filipineza, vietnameza, coreeana si indiana).
– daca utilizati alte medicamente denumite fibrati, pentru a va sc?dea valoarea colesterolului. Daca va incadrati in oricare din aceste situatii (sau daca nu sunteti sigur), va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra.
Atentionari si precautii
Inainte de a utiliza Rostat, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Aveti grija deosebita cand utilizati Rostat:
– daca aveti probleme cu rinichii dumneavoastra.
– daca aveti probleme cu ficatul dumneavoastra.
– daca ati avut in trecut dureri de muschi, repetate sau inexplicabile, care pot fi si continue, surde, un istoric personal sau familial de probleme musculare sau un istoric personal de probleme musculare cand ati mai luat in trecut alte medicamente care scad colesterolul. Spuneti-i imediat medicului dumneavoastra daca aveti dureri musculare inexplicabile, care pot fi si continue, surde, in special daca nu va simtiti bine sau aveti febra. De asemenea, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca aveti o slabiciune musculara constanta.
– daca consumati in mod regulat cantitati mari de alcool etilic.
– daca glanda dumneavoastra tiroida nu functioneaza bine.
– daca luati alte medicamente denumite fibrati pentru a va scade valoarea colesterolului. Va rugam sa cititi cu atentie acest prospect, chiar daca ati mai utilizat inainte alte medicamente pentru valori mari ale colesterolului;
– daca luati medicamente utilizate pentru tratarea infectiei cu HIV, cum ar fi ritonavir cu lopinavir si/sau atazanavir, vezi „Rostat impreuna cu alte medicamente”.
– daca luati antibiotice care contin acid fusidic, vezi „Rostat impreuna cu alte medicamente”.
– daca aveti peste 70 de ani (deoarece medicul dumneavoastra trebuie sa aleaga doza initiala de Rostat, potrivita pentru dumneavoastra).
– daca aveti insuficienta respiratorie severa.
– daca sunteti de origine asiatica (japoneza, chineza, filipineza, vietnameza, coreeana si indiana). Medicul dumneavoastra trebuie sa stabileasc? doza initiala de Rostat, potrivita pentru dumneavoastra. Daca va incadrati in una din aceste situatii (sau daca nu sunteti sigur), nu utilizati Rostat 40 mg (doza maxima) si adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului inainte de a incepe sa luati orice doza de Rostat.
La un numar mic de persoane statinele pot afecta ficatul. Acest efect este identificat printr-un test simplu care analizeaza prezenta nivelurilor crescute in sange ale enzimelor ficatului. Din acest motiv, medicul dumneavoastra va va face periodic acest test de sange (testul pentru functia ficatului) inainte si in timpul tratamentului cu Rostat.
In timp ce utilizati acest medicament, medicul dumneavoastra va va monitoriza cu atentie daca aveti diabet zaharat sau prezentati risc de a dezvolta diabet zaharat. Sunteti predispus la riscul de a dezvolta diabet zaharat daca aveti nivele ridicate de glucide si grasimi in sange, sunteti supraponderal si aveti hipertensiune arteriala.
Copii si adolescenti
Daca pacientul este un copil cu varsta sub 6 ani: Rostat nu trebuie administrat la copii cu varsta sub 6 ani.
Daca pacientul are varsta sub 18 ani: Rostat 40 mg comprimate filmate nu este adecvat pentru administrare la copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani.
Rostat impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente.
Spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati oricare dintre urmatoarele medicamente, deoarece Rostat poate schimba efectele acestor medicamente sau acestea pot schimba efectele Rostat:
– Ciclosporina (utilizata de exemplu, dupa transplanturile de organe; creste nivelul rosuvastatinei in sange),
– Warfarina sau clopidogrel (sau orice alt medicament utilizat pentru „subtierea”sangelui;
administrata concomitent cu rosuvastatina, poate creste efectul de subtiere a sangelui),
– Fibrati cum sunt gemfibrozil, fenofibrati (utilizati pentru scaderea valorilor colesterolului; cresc nivelul rosuvastatinei in sange) sau orice alte medicamente utilizate pentru scaderea valorilor colesterolului (cum ar fi ezetimib),
– Tratament pentru indigestie (de exemplu, medicamente utilizate pentru a neutraliza aciditatea stomacului dumneavoastra; scad nivelul rosuvastatinei in sange),
– Eritromicina (un antibiotic; scade nivelul rosuvastatinei in sange),
– Acid fusidic (un antibiotic; vezi „Atentionari si precautii),
– Contraceptive orale (pilula; nivelul hormonului eliberat din pilula creste in sange),
– Terapie de substitutie hormonala (creste nivelul hormonului in sange),
– Ritonavir cu lopinavir si/sau atazanivir sau tipranavir (medicamente antivirale, medicamente utilizate impotriva infectiei cu HIV; creste nivelul rosuvastatinei in sange).
Rostat impreuna cu alimente, bauturi si alcool
Puteti lua Rostat cu sau fara alimente.
Va rugam sa evitati consumul excesiv periodic de alcool etilic in timpul tratamentului cu Rostat.
Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Nu utilizati Rostat daca sunteti gravida sau alaptati.
Intrerupeti imediat tratamentul cu Rostat si anuntati medicul dumneavoastra in cazul in care ramaneti gravida.
Femeile trebuie sa evite sa ramana gravide in timpul utilizarii Rostat prin utilizarea de metode contraceptive adecvate.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Majoritatea persoanelor pot conduce vehicule si pot folosi utilaje in timpul tratamentului cu Rostat – aceasta nu le va influenta capacitatea de a desfasura aceste activitati. Cu toate acestea, unele persoane pot prezenta ameteli in timpul tratamentului cu Rostat. Daca simtiti ameteli, consultati medicul dumneavoastra inainte de a incerca sa conduceti vehicule sau sa folositi utilaje.
Rostat contine lactoza.
Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide (lactoza sau zaharul din lapte), va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. Cum sa utilizati Rostat
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doze recomandate la adulti
Daca luati Rostat pentru valori mari ale colesterolului:
Doza initiala
Tratamentul dumneavoastra cu Rostat trebuie inceput cu doza zilnica de 5 mg sau 10 mg Rostat, chiar daca inainte ati luat o doza mai mare de medicament care determina scaderea valorii colesterolului (statina). Alegerea dozei dumneavoastra initiale va depinde de:
– Nivelul de colesterol din sangele dumneavoastra.
– Nivelul dumneavoastra de risc de a avea un infarct sau atac cerebral.
– Daca prezentati un factor care va poate face mai sensibil la posibilele reactii adverse.
Va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru a vedea care doza initiala de Rostat este cea mai potrivita pentru dumneavoastra.
Medicul dumneavoastra poate decide sa va administreze doza cea mai mica (5 mg) daca:
– Sunteti de origine asiatica (japoneza, chineza, filipineza, vietnameza, coreeana si indiana).
– Aveti varsta peste 70 de ani.
– Aveti probleme moderate ale rinichilor.
– Prezentati risc de dureri musculare, care pot fi continue, surde (miopatie).
Cresterea dozei si doza maxima zilnica
Medicul dumneavoastra poate decide sa va creasca doza. Aceasta este pentru ca dumneavoastra sa luati cantitatea de Rostat potrivita.
Va urma o pauza de 4 saptamani intre fiecare ajustare a dozei.
Daca ati inceput tratamentul cu o doza zilnica de 5 mg, medicul dumneavoastra poate decide sa dubleze doza la 10 mg, apoi la 20 mg si chiar la 40 mg, daca este necesar.
Doza maxima zilnica de Rostat este de 40 mg. Aceasta doza este valabila numai la pacienti cu valori mari ale colesterolului si cu risc mare de infarct sau atac cerebral ale caror valori ale colesterolului din sange nu sunt suficient controlate (scazute) cu doza de 20 mg. Daca luati Rostat pentru a reduce riscul de face un infarct, atac cerebral sau probleme de sanatate asemanatoare:
Doza recomandata este de 20 mg zilnic. Cu toate acestea, medicul dumneavoastra poate decide sa utilizati o doza mai mica daca prezentati oricare din factorii mentionati mai sus.
Utilizarea la copii si adolescenti
Doza recomandat? la copii cu varsta intre 6-17 ani
Doza initiala uzuala este de 5 mg. Medicul dumneavoastra va poate mari doza pentru a gasi cantitatea de Rostat potrivita in cazul dumneavoastra.
Doza zilnica maxima de Rostat este de 10 mg pentru copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 9 ani si 20 mg pentru copii cu varsta cuprinsa intre 10 si 17 ani.
Luati-va doza o data pe zi.
Comprimatul de Rostat 40 mg nu trebuie utilizat de copii.
Utilizarea comprimatelor dumneavoastra
Inghititi comprimatul intreg cu un pahar de apa.
Luati Rostat o data pe zi. Puteti lua comprimatul in orice moment al zilei.
Incercati sa luati comprimatul in acelasi moment zilnic, pentru a va ajuta sa va amintiti de acesta.
Controale regulate ale valorilor colesterolului din sange
Este important sa reveniti la medicul dumneavoastra pentru verificari regulate ale valorilor colesterolului pentru a va asigura ca nivelul colesterolului dumneavoastra a ajuns si ramane in limite normale.
Medicul dumneavoastra poate decide cresterea dozei, astfel incat sa luati cantitatea de Rostat potrivita in cazul dumneavoastra.
Daca utilizati mai mult Rostat decat trebuie
Contactati medicul dumneavoastra sau cea mai apropiata unitate sanitara pentru a fi sfatuit. In cazul in care primiti tratament in spital sau in ambulatoriu pentru un alt diagnostic, spuneti medicului dumneavoastra ca urmati tratament cu Rostat.
Daca uitati sa utilizati Rostat
Nu va ingrijorati, luati dozele ca de obicei. Nu luati niciodata o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa utilizati Rostat
Spuneti medicului dumneavoastra ca doriti sa intrerupeti tratamentul cu Rostat. Nivelul colesterolului dumneavoastra poate creste din nou daca incetati administrarea Rostat.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Este important ca dumneavoastra sa fiti constient de posibilitatea acestor reactii adverse.
De obicei, acestea sunt usoare si dispar dupa o scurta perioada de timp.
Intrerupeti tratamentul cu Rostat si solicitati imediat ingrijire medicala daca apare una din situatiile urmatoare legate de o reactie alergica:
Dificultate in respiratie insotita sau nu de umflarea fetei, buzelor, limbii si/sau gatului
Umflarea fetei, buzelor, limbii si/sau gatului care pot da dificultate la inghitire
Mancarimi severe ale pielii (cu mici umflaturi).
De asemenea, intrerupeti tratamentul cu Rostat si discutati cu medicul dumneavoastra imediat daca constatati aparitia unor crampe sau dureri musculare care nu au o alta explicatie sau care dureaza mai mult decat va asteptati. Simptomele musculare sunt mai frecvente la copii si adolescenti decat la adulti. Ca si in cazul tratamentului cu alte statine, un numar foarte redus de pacienti, au prezentat efecte musculare neplacute si, rareori, acestea au condus la o distrugere musculara care pune viata in pericol, cunoscuta sub denumirea de rabdomioliza.
Reactii adverse frecvente: pot afecta pana la 1 din 10 persoane
Durere de cap
Durere de stomac
Constipatie
Stare de rau
Dureri musculare
Senzatie generala de slabiciune
Ameteli
Cresterea cantitatii de proteine in urina – aceasta revine, de obicei, la normal de la sine,
fara sa fie nevoie sa opriti tratamentul cu Rostat (valabil numai pentru doza de 40 mg
Rostat). Diabet zaharat. Probabilitatea este mai mare daca aveti nivele ridicate de glucide si grasimi in sange, sunteti supraponderal si aveti hipertensiune arteriala. Medicul
dumneavoastra va va monitoriza in timp ce utilizati acest medicament. Reactii adverse mai putin frecvente: pot afecta pana la 1 din 100 persoane • Urticarie, mancarimi ale pielii (eruptii) • Cresterea cantitatii de proteine in urina – aceasta revine, de obicei, la normal, de la sine, fara sa fie nevoie sa opriti tratamentul cu Rostat (doar pentru Rostat de 5 mg, 10 mg si 20 mg). Reactii adverse rare: pot afecta pana la 1 din 1.000 persoane
Reactie alergica severa – semnele includ umflarea fetei, buzelor, limbii si/sau a gatului, dificultate la inghitire si respiratie, mancarimi severe ale pielii (cu mici umflaturi). Daca
credeti ca prezentati o reactie alergic?, nu mai luati Rostat si solicitati asistenta medicala
imediat.
Afectare musculara la adulti – ca masura de precautie, incetati sa luati Rostat si discutati
cu medicul dumneavoastra imediat daca constatati aparitia unor crampe sau dureri musculare care nu au o alt? explicatie sau care dureaza mai mult decat v-ati fi asteptat.
Durere severa la nivelul abdomenului superior (inflamatie a pancreasului)
Cresterea valorilor enzimelor hepatice in sange
Scaderea numarului de plachete in sange care creste riscul de sangerare sau de invinetire.
Reactii adverse foarte rare: pot afecta pana la 1 din 10.000 persoane
Ingalbenirea pielii si a albului ochilor (icter)
Inflamatia ficatului (hepatita)
Urme de sange in urina dumneavoastra
Afectare a nervilor (polineuropatie)
Durere articulara
Pierderi de memorie
Ginecomastie (marirea sanilor la barbati).
Cu frecventa necunoscuta • Depresie
Tulburari de somn (incluzand insomnie si cosmaruri)
Tuse
Diaree (scaune moi)
Sindromul Stevens-Johnson (o boala severa cu basici la nivelul pielii, gurii, ochilor si
organelor genitale)
Edem (umflare a extremitatilor)
Dificultati sexuale
Probleme respiratorii, incluzand tuse persistenta si/sau scurtare a respiratiei sau
febra
Amorteala, furnicaturi, senzatie de durere si/ sau arsura la nivelul bratelor si/sau picioarelor (neuropatie periferica)
Afectare a tendoanelor, uneori complicate cu ruptura
Slabiciune musculara constanta
Boala pulmonara interstitiala.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse la:
Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale
Str. Aviator Sanatescu nr. 48, sector 1 Bucuresti 011478- RO
Tel: + 4 0757 117 259 Fax: +4 0213 163 497 e-mail: [email protected].
Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Rostat
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
A se pastra in ambalajul original pentru a fi protejat de lumina.
Acest medicament nu necesita conditii de temperatura speciale de pastrare.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie si blistere, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Rostat
Substanta activa este rosuvastatina.
Rostat 5 mg comprimate filmate: fiecare comprimat contine rosuvastatina 5 mg (sub forma de rosuvastatina calcica).
Rostat 10 mg comprimate filmate: fiecare comprimat contine rosuvastatina 10 mg (sub forma de rosuvastatina calcica).
Rostat 20 mg comprimate filmate: fiecare comprimat contine rosuvastatina 20 mg (sub forma de rosuvastatina calcica).
Rostat 40 mg comprimate filmate: fiecare comprimat contine rosuvastatina 40 mg (sub forma de rosuvastatina calcica).
Celelalte componente sunt:
Nucleu: stearat de magneziu celuloza microcristalina (12) hidroxid de magneziu crospovidona tip A lactoza monohidrat Film: dioxid de titan (E 171) macrogol 3350
Talc alcool polivinilic.
Cum arata Rostat si continutul ambalajului
Rostat 5 mg comprimate filmate:
Comprimat filmat rotund, biconvex, de culoare alba sau aproape alba, marcat cu „C33” pe o fata, cu diametrul de aproximativ 5,5 mm si grosimea de 2,7-3,3 mm.
Este disponibil in cutii cu blister din OPA-Al-PVC/Al a cate 28 sau 30 comprimate filmate. Rostat 10 mg comprimate filmate:
Comprimat filmat rotund, biconvex, de culoare alba sau aproape alba, marcat cu „C34” pe o fata, cu diametrul de aproximativ 7 mm si grosimea de 3,3-4,2 mm.
Rostat 20 mg comprimate filmate:
Comprimat filmat rotund, biconvex, de culoare alba sau aproape alba, marcat cu „C35” pe o fata, cu diametrul de aproximativ 9 mm si grosimea de 4,2-4,9 mm.
Rostat 40 mg comprimate filmate:
Comprimat filmat oval, de culoare alba sau aproape alba, marcat cu „C36” pe o fata, cu lungimea de aproximativ 15,5 mm, latimea de aproximativ 8 mm si grosimea de 4,5-5,5 mm. Este disponibil in cutii cu blister din OPA-Al-PVC/Al a cate 28, 30 sau 90 comprimate filmate. Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata Gedeon Richter Romania S.A.
Str. Cuza Voda Nr. 99-105 540306 Targu-Mures, Romania
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Romania: Rostat 5, 10, 20, 40 mg comprimate filmate
Acest prospect a fost revizuit in septembrie 2015.

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.