Prospect Reminyl 4 mg/ml solutie orala

Reminyl contine substanta activa “galantamina”, un medicament impotriva dementei.
Reminyl 4 mg/ml solutie orala
Galantamina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Reminyl si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Reminyl
3. Cum sa luati Reminyl
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Reminyl
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Reminyl si pentru ce se utilizeaza
Reminyl contine substanta activa “galantamina”, un medicament impotriva dementei. Acesta este administrat pacientilor adulti pentru a trata simptomele simptomelor usoare pana la moderat severe ale dementei de tip Alzheimer, o boala care altereaza functia creieruluiReminyl este un medicament antidementa utilizat in tratamentul formelor usoare pana la moderat-severe de dementa de tip Alzheimer, o boala ce altereaza functia creierului. Boala Alzheimer se manifesta prin pierderea progresiva a memoriei, confuzie si modificari de comportament, in consecinta, indeplinirea activitatilor de rutina ale vietii de zi cu zi devine din ce in ce mai dificila. Se crede ca aceste efecte ar fi urmarea unui deficit de acetilcolina, o substanta responsabila de transmiterea mesajelor intre celulele creierului. Reminyl creste cantitatea de acetilcolina din creier si astfel trateaza simptomele bolii.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Reminyl
Nu utilizati Reminyl:
Daca sunteti alergic la galantamina sau sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament(mentionate la pct. 6);
Daca aveti boli grave ale ficatului sau rinichilor.
Atentionari si precautii
Inainte sa luati Reminyl, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament trebuie utilizat doar in boala Alzheimer si nu in alte forme de pierdere de memorie sau confuzie.
Reactii adverse grave
Reminyl poate provoca reactii adverse cutanate grave, probleme cardiace si crize (convulsii). Trebuie sa fie constienti de aceste reactii adverse in timp ce luati Reminyl. Vezi “Atentie la reactiile adverse grave” de la pct. 4.
Medicul dumneavoastra trebuie sa stie inainte ca dumneavoastra sa luati Reminyl daca suferiti sau ati suferit in trecut de oricare dintre urmatoarele boli:
– boli ale ficatului sau rinichilor
– o boala de inima (de exemplu disconfort la nivelul pieptului care se datoreaza unei activitati fizice, atac de cord, insuficienta cardiaca, puls lent sau neregulat)
– tulburari electrolitice (de exemplu concentratii plasmatice scazute/crescute ale potasiului)
– ulcer peptic (stomac)
– blocaj la novelul stomacului sau a intestinelor
– o tulburare a sistemului nervos (de exemplu epilepsie sau boala Parkinson)
– o boala respiratorie sau infectie care interfera cu respiratia (de exemplu astm, boala
pulmonara obstructiva sau pneumonie)
– dificultati in eliminarea urinei.
Medicul dumneavoastra va decide daca tratamentul cu Reminyl este indicat pentru dumneavoastra sau daca doza trebuie modificata. De asemenea, spuneti medicului dumneavoastra daca ati avut recent o operatie pe stomac, intestine sau vezica urinara. Medicul dumneavoastra poate decide ca Reminyl nu este potrivit pentru tine.
Reminyl poate duce la pierderea in greutate. Medicul dumneavoastra va verifica greutatea
dumneavoastra in mod regulat in timp ce luati Reminyl.
Copii si adolescenti
Reminyl nu este recomandat la copii si adolescenti.
Reminyl impreuna cu alte medicamente
Spuneti intotdeauna medicului dumneavoastra, asistentei sau farmacistului daca luati sau ati luat recent sau ati putea lua orice alte medicamente.
Reminyl nu trebuie utilizat cu medicamente care actioneaza in mod similar; acestea includ:
– donepezil sau rivastigmina (pentru boala Alzheimer)
– ambemonium, neostigmina sau piridostigmina (pentru slabiciune musculara extrema)
– pilocarpina (administrate oral pentru gura uscata sau ochi uscati)
Unele medicamente pot influenta modul in care actioneaza Reminyl, sau chiar Reminyl poate reduce eficacitatea altor medicamente luate concomitent. Acestea includ:
– paroxetina sau fluoxetina (antidepresive)
– chinidina (ritmul cardiac neregulat)
– ketoconazol (un antifungic)
– eritromicina (un antibiotic)
– ritonavir (antiviral – inhibitor pentru virusul imunodeficientei umane sau “HIV”)
– analgezice antiinflamatoare nesteroidiene (de exemplu ibuprofen) ce pot creste riscul de ulcer
– medicamente administrate pentru tulburari cardiace sau tensiune arteriala mare (de exemplu digoxina, amiodarona, atropina, betablocante sau blocante ale canalelor de calciu). Daca luati medicamente pentru ritm cardiac neregulat, medicul dumneavoastra poate lua in considerare efectuarea unei electrocardiograme (ECG).
Daca luati orice medicament mentionat mai sus, medicul va va administra o doza mai mica de Reminyl. Daca este necesara o interventie chirurgicala sub anestezie generala, trebuie sa informati medicul ca luati Reminyl.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, cereti medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida copil, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Nu trebuie sa alaptati in timpul tratamentului cu Reminyl.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Reminyl poate produce ameteli si somnolenta, in special in cursul primelor saptamani de tratament. Daca Reminyl va afecteaza, nu conduceti vehicule si nu utilizati unelte sau utilaje. Aceste medicament contine metil si propil parahidroxibenzoat ce pot provoca uneori reactii alergice cu manifestare posibil intarziata.

3. Cum sa luati Reminyl solutie orala
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur Doza recomandata Tratamentul cu Reminyl este inceput cu o doza mica. Tratamentul este inceput cu 4 mg (1 ml de solutie) de doua ori pe zi (un total de 8 mg pe zi). Medicul dumneavoastra va poate creste doza dupa 4 saptamani de tratament, pana veti ajunge la doza optima pentru dumneavoastra. Doza maxima este de 12 mg (3 ml solutie), administrata de 2 ori pe zi (un total de 24 mg pe zi). Medicul dumneavoastra va va explica cu ce doza trebuie sa incepeti si cand trebuie crescuta doza. Daca nu sunteti sigur cum ar trebuie sa il administrati sau simtiti ca efectul Reminyl este prea puternic sau prea slab, discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul.
Va fi necesar ca medicul dumneavoastra sa va examineze regulat si sa discute despre starea dumneavoastra.
Daca aveti probleme hepatice sau renale, medicul dumneavoastra va poate da o doza redusa de Reminyl, sau pot decide daca acest medicament nu este potrivit pentru dumneavoastra.
Cum se administreaza
Solutia orala de Reminyl trebuie luata de doua ori pe zi, la masa de dimineataa si cea de si seara, cu apa sau alte lichide. Incercati sa luati Reminyl preferabil cu alimente.
Beti multe lichide in timp ce luati Reminyl pentru a fi hidratat.
Flaconul cu solutie orala are atasata o pipeta, cu care se poate extrage exact cantitatea necesara din flacon. Indicatii pentru deschiderea flaconului si utilizarea pipetei
Flaconul are capac cu sistem de siguranta pentru copii si trebuie deschis astfel: se apasa capacul de plastic in jos in timp ce se roteste in sens opus acelor de ceasornic.
Se indeparteaza capacul desurubat. Se introduce pipeta in flacon. In timp ce se tine de
inelul inferior, se trage de inelul superior in sus pana la marcajul care corespunde numarului de mililitri care se doreste a fi extras. Se tine de inelul inferior si se trage pipeta din flacon. Se goleste pipeta intr-un pahar cu lichid (orice bautura nealcoolica) prin impingerea in jos a inelului superior si se bea imediat. Se inchide flaconul. Se clateste pipeta cu putina apa. Daca luati mai mult decat trebuie Reminyl Daca luati prea mult Reminyl, adresati-va imediat unui medic sau unui spital. Luati cu dumneavoastra
solutia ramasa si ambalajul. Semnele de supradozaj pot cuprinde, printre altele:
– greata severa, varsaturi,
– slabiciune musculara, ritm cardiac lent, crize convulsive si pierderea cunostintei.
Daca uitati sa luati Reminyl
Daca uitati sa luati o doza, omiteti complet doza uitata si luati doza urmatoare la timpul normal.
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca uitati mai mult de o doza, trebuie sa contactati medicul dumneavoastra.
Daca incetati sa luati Reminyl
Trebuie sa consultati medicul inainte de a inceta sa luati Reminyl. Este important sa continuati sa luati acest medicament pentru a trata boala dumneavoastra.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, Reminyl poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Atentie la reactiile adverse grave
Intrerupeti administrarea medicamentului si consultati imediat un medic sau un departament de primiri urgente daca observati urmatoarele:
Reactii cutanate, inclusiv:
– eruptii cutanate grave cu vezicule si descuamarea pielii, in special in jurul gurii, nasului, ochilor si organelor genitale (sindrom Stevens Johnson).
– eruptie rosie acoperita cu umflaturi pline cu puroi, care se pot raspandi pe corp, cu febra (pustuloza exantematoasa generalizata acuta).
Eruptii cu pete
Aceste reactii cutanate sunt rare la persoanele care iau Reminyl (pot afecta pana la 1 din 1000 de persoane).
Probleme cardiace, inclusiv modificari ale ritmului cardiac (lent sau neregulat), sau palpitatii (batai cardiace puternice sau neregulate). Probleme cardiace pot prezenta cu o “electrocardiograma” (ECG) anormala pot fi frecvente la persoanele care iau Reminyl (pot afecta pana la 1 din 10 persoane).
Crizele convulsive (convulsii). Acestea sunt mai putin frecvente la persoanele care iau Reminyl (pot afecta pana la 1 din 100 de persoane).
Trebuie sa incetati tratamentul cu Reminyl si sa cereti ajutor imediat daca observati oricare dintre efectele adverse mentionate mai sus.
Alte reactii adverse:
Reactii adverse foarte frecvente ( afecteaza mai mult de 1 din 10 persoane):
– greata si/sau varsaturi. Apar mai ales in primele saptamani de tratament sau la cresterea dozei. Au tendinta sa dispara gradat, pe masura ce organismul se obisnuieste cu medicamentul si in general nu dureaza mai mult de cateva zile. Daca aceste reactii apar la dumneavoastra, medicul dumneavoastra va poate recomanda sa beti mai multe lichide siva poate prescrie un medicament pentru a opri starea de rau.
Reactii adverse frecvente( afecteaza pana la 1 din 10 persoane):
– pierderea poftei de mancare,pierdere in greutate,
– vazul, perceperea sau auzul lucrurilor ce nu sunt reale (halucinatii),
– depresie
– senzatie de ameteala sau senzatie de lesin
– tremor sau spasme musculare
– durere de cap
– senzatie anormala de oboseala, senzatie de slabiciune, senzatie generala de disconfort
– somnolenta
– durere de stomac sau disconfort
– diaree
– indigestie
– caderi
– rani
Reactii adverse mai putin frecvente (afecteaza pana la 1 din 100 persoane):
– reactie alergica
– nu este suficient de apa in corp (deshidratare)
– furnicaturi sau senzatie amorteala a pielii (furnicaturi si intepaturi)
– modificarea simtului gustativ
– somnolenta in timpul zilei
– vedere neclara
– zgomote in urechi care nu merge mai departe (tinitus)
– tensiune arteriala scazuta
– inrosirea fetei
– senzatie de necesitatea de a vomita (ragai)
– transpiratie excesiva
– slabiciune musculara
– cresterea nivelului de enzime hepatice in sange.
Reactii adverse rare ( afecteaza pana la 1 din 1000 de persoane):
Inflamarea ficatului (hepatita)
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, asa cum este mentionat mai jos. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament. Romania
Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale
Str. Aviator Sanatescu nr. 48, sector 1 Bucuresti 011478- RO
Tel: + 4 0757 117 259 Fax: +4 0213 163 497 e-mail: [email protected]

5. Cum se pastreaza Reminyl
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie si blister EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A nu se congela.
Reminyl solutie orala nu trebuie folosit mai mult de 3 luni dupa prima deschidere a flaconului.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere.
Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Reminyl
Substanta activa este galantamina. 1 ml reminyl 4mg/ml solutie orala contine 4 mg galantamina (sub forma de bromhidrat)
Celelalte componente sunt:
parahidroxibenzoat de metil (E218), parahidroxibenzoat de propil (E216), apa purificata, zaharina sodica si hidroxid de sodiu.
Cum arata Reminyl si continutul ambalajului
Reminyl este o solutie clara, incolora, ambalat in flacoane de 100 ml.
Flaconul cu solutie orala are atasata o pipeta, cu care se poate extrage exact cantitatea necesara din flacon.
Acest prospect a fost revizuit in Aprilie 2016

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.