Prospect Nicergolina

 

Indicatii:

Tulburari cerebrale vasculare sau metabolice acute si cronice (ATS cerebrala, tromboza si embolia cerebrala, ischemia cerebrala tranzitorie). Tulburari vasculare periferice acute si cronice (arteriopatie obliteranta a membrelor, sindrom Raynaud, alte sindroame de insuficienta circulatorie periferica). Cefalee. Adjuvant in trat. hipertensiune arteriala, iar pe cale parenterala si in crizele hipertensive.

Doze si mod de administrare:

Oral: Doza initiala uzuala: 30-60 mg/zi, in 1-3 prize. Doza de intretinere: 30 mg/zi. Inj. intramuscular: 2-4 mg de 2 ori/zi. Perf. intravenos lenta: 4-8 mg/doza in 100 ml ser fiziologic sau glucoza. Injectarea i.a.: 4 mg/doza in 10 ml ser fiziologic, adm. timp de 2 minute Se poate incepe tratamentul. pe cale parenterala si continua pe cale orala.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate. Hemoragii acute, infarct miocardic recent, hipertensiune arteriala severa. sarcina, alaptare.

Atentionari:

Nicergolina poate sa potenteze efectul medicamentelor antihipertensive. Dupa administrarea parenterala este indicat ca pacientul sa ramana in repaus cateva minute, mai ales la debutul tratamentului, soferi si activitati de precizie.

Reactii adverse:

Hipotensiune si vertij (dupa adm. parenterala), usoare tulburari gastrice, senzatie de caldura si roseata cutanata, somnolenta, insomnie.

Forma de prezentare:

Comprimate filmate 5 mg, 10 mg, 30 mg; cutie x 2 sau 100 blist. x 15 cpr.

Producător:
SALUTAS PHARMA GmbH

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.