Prospect Nebivolol Actavis 5 mg, comprimate

Indicatii: Tratamentul hipertensiunii arteriale esentiale

2. COMPOZITIA CALITATIVA SI CANTITATIVA

Fiecare comprimat contine nebivolol 5 mg sub forma de clorhidrat de nebivolol 5,45 mg.

Excipient: lactoza monohidrat 192,4 mg Pentru lista tuturor excipientilor, vezi pct. 6.1.

3. FORMA FARMACEUTICA
Comprimat
Comprimate rotunde, biconvexe, albe, cu diametrul de 9 mm, cu linie mediana pe o fata si marcate cu ,,N5“ pe cealalta fata.

4. DATE CLINICE

4.1 Indicatii terapeutice
– Tratamentul hipertensiunii arteriale esentiale;
– Tratamentul insuficientei cardiace cronice stabile usoare si moderate in asociere cu tratamentul standard la pacientii cu varsta peste 70 ani.

4.2 Doze si mod de administrare

Hipertensiunea arteriala esentiala
Doza recomandata este de 5 mg nebivolol (un comprimat Nebivolol Actavis 5 mg) pe zi, administrata de preferinta, in acelasi moment al zilei. Comprimatele pot fi administrate concomitent cu ingestia de alimente.
Efectul de scadere a tensiunii arteriale se instaleaza dupa 1-2 saptamani de tratament. In unele cazuri, efectul optim se obtine numai dupa 4 saptamani.

Tratamentul asociat cu alte antihipertensive
Beta-blocantele pot fi utilizate in monoterapie sau in asociere cu alte antihipertensive. Pana in prezent, un efect antihipertensiv suplimentar s-a observat doar in cazurile in care nebivololul in doza de 5 mg a fost utilizat concomitent cu hidroclorotiazida in doze de 12,5 – 25 mg.

Utilizarea la pacientii cu insuficienta renala
La pacientii cu insuficienta renala, doza initiala recomandata este de 2,5 mg nebivolol pe zi. Daca este necesar, doza zilnica poate fi crescuta la 5 mg nebivolol.
Utilizarea la pacientii cu insuficienta hepatica
Datele cu privire la pacientii cu insuficienta hepatica sau cu disfunctie hepatica sunt limitate. De aceea, utilizarea Nebivolol Actavis 5 mg la acesti pacienti este contraindicata.

Varstnici
La pacientii cu varsta peste 65 ani, doza initiala recomandata este de 2,5 mg nebivolol pe zi. Daca este necesar, doza zilnica poate fi crescuta la 5 mg nebivolol. Cu toate acestea, avand in vedere experienta limitata la pacientii peste 75 ani, este necesara prudenta, iar acesti pacienti trebuie monitorizati cu atentie.

Copii adolescenti
La copii si adolescenti, nu s-au efectuat studii. De aceea, utilizarea la copii si adolescenti nu este recomandata.

Insuficienta cardiaca cronica stabila
Tratamentul cu nebivolol trebuie initiat gradat, cu doze crescute progresiv la interval de 1-2 saptamani, in functie de raspunsul terapeutic individual pana la obtinerea dozei optime de intretinere. Tratamentul se initiaza cu doza de 1,25 mg nebivolol care poate fi crescuta in functie de toleranta la 2,5 mg nebivolol o data pe zi, apoi la 5 mg nebivolol o data pe zi, pana la o doza de 10 mg nebivolol, administrata o data pe zi.
Doza maxima recomandata este de 10 mg nebivolol o data pe zi.
In cazul tratamentului cu doze mari de diuretice precum si in cazul cresterii dozelor, scaderea tensiunii arteriale poate fi intensificata dupa administrarea primei doze de nebivolol. La initierea terapiei si la fiecare crestere a dozei pacientul trebuie sa ramana sub supravegherea unui medic cu experienta pentru aproximativ 2 ore dupa administrarea primei doze pentru a se asigura ca statusul clinic ramane stabil (se urmaresc in special tensiunea arteriala, frecventa cardiaca, aparitia tulburarilor de conducere sau a semnelor de agravare a insuficientei cardiace). Aparitia reactiilor adverse poate impiedica atingerea dozei maxime recomandate la unii pacienti. Daca este necesar o doza odata atinsa poate fi scazuta pas cu pas si apoi reintrodusa daca starea clinica o permite.
In timpul perioadei de stabilire a dozei, in caz de agravare a insuficientei cardiace sau de intoleranta, este recomandata intr-o prima etapa reducerea dozei de nebivolol sau oprirea tratamentului imediat daca este necesar (in caz de hipotensiune arteriala severa, agravarea insuficientei cardiace cu edem pulmonar acut, soc cardiogen, bradicardie simptomatica sau bloc AV).

Tratamentul insuficientei cardiace cronice stabile cu nebivolol este in general pe termen lung.

Tratamentul cu nebivolol nu trebuie intrerupt brusc deoarece poate sa conduca la o agravare temporara a insuficientei cardiace. Daca tratamentul trebuie intrerupt, doza trebuie scazuta la jumatate saptamanal.
Comprimatele pot fi administrate in timpul meselor.

Pacientii cu insuficienta renala

Nu este necesara ajustarea dozelor la pacientii cu insuficienta renala usoara pana la moderata deoarece cresterea dozelor pana la doza maxima tolerata se face gradat. Nu exista experienta la pacientii cu insuficienta renala severa (creatinina serica > 250umol/l). De aceea utilizarea nebivolului la acesti pacienti nu este recomandata.

Pacientii cu insuficienta hepatica
Datele cu privire la pacientii cu insuficienta hepatica sau cu disfunctie hepatica sunt limitate. De aceea, utilizarea nebivololului la acesti pacienti este contraindicata.

Varstnici
Nu este necesara ajustarea dozelor deoarece cresterea dozelor pana la doza maxima tolerata se face gradat si individualizat.
Copii si adolescenti
La copii si adolescenti, nu s-au efectuat studii. De aceea, utilizarea la copii si adolescenti nu este recomandata.

4.3 Contraindicatii
– Hipersensibilitate la nebivolol sau la oricare dintre excipientii medicamentului.
– Insuficienta hepatica sau disfunctie hepatica.
– Insuficienta cardiaca acuta, soc cardiogen, sau episoade de decompensare ale insuficientei cardiace ce necesita tratament inotrop pozitiv i.v.
– Sarcina si alaptare.
– Sindrom de nod sinusal bolnav, inclusiv bloc sino-atrial;
– Bloc atrioventricular de gradul II sau III ( fara pacemaker);
– Bronhospasm si astm bronsic in antecedente;
– Feocromocitom netratat;
– Acidoza metabolica;
– Bradicardie (frecventa cardiaca < 60 batai pe minut;
– Hipotensiune arteriala (tensiunea arteriala sistolica < 90 mm Hg);
– Tulburari circulatorii periferice severe.

4.4 Atentionari si precautii speciale pentru utili/are

Urmatoarele atentionari si precautii se refera la blocantele beta-adrenergice in general.
Anestezia
Continuarea activitatii de blocare a receptorilor beta adrenergici scade riscul aritmiilor in timpul inductiei anestezice si a intubatiei. Daca tratamentul cu beta-blocante trebuie intrerupt pre-operator, aceasta se face cu cel putin 24 ore inainte.
In cazul administrarii anumitor anestezice care determina deprimare miocardica, cum sunt ciclopropan, eter sau tricloretilena, este necesara prudenta. Pacientul poate fi protejat impotriva reactiilor vagale prin administrare intravenoasa de atropina.
Aparat cardiovascular
In general, blocantele beta-adrenergice nu trebuie utilizate la pacientii cu insuficienta cardiaca congestiva necontrolata terapeutic, cu exceptia cazului in care starea acestora a fost stabilizata. La pacientii cu boala cardiaca ischemica, tratamentul cu blocante beta-adrenergice trebuie intrerupt gradat, de exemplu intr-un interval de 1-2 saptamani. Daca este necesar, trebuie inceput concomitent un tratament de inlocuire, pentru a preveni agravarea anginei pectorale. Blocantele beta-adrenergice pot determina bradicardie: daca alura ventriculara scade sub 50-55 batai/min in repaus si/sau pacientul prezinta simptome sugestive de bradicardie, doza trebuie scazuta. Blocantele beta-adrenergice trebuie administrate cu prudenta:
– la pacientii cu tulburari circulatorii periferice (boala sau sindrom Raynaud, claudicatie intermitenta) deoarece pot determina agravarea acestor afectiuni;
– la pacientii cu bloc atrioventricular de gradul I, datorita efectului dromotrop negativ al beta-blocantelor;
– la pacientii cu angina Prinzmetal datorita vasoconstrictiei coronariene mediata de receptorii alfa, neblocati: blocantele beta-adrenergice pot creste frecventa si durata crizelor anginoase.
Metabolism/Sistem endocrin
La pacientii diabetici, Nebivolol Actavis 5 mg nu influenteaza valoarea glicemiei. Cu toate acestea, este necesara prudenta la acesti pacienti, deoarece nebivololul poate masca manifestarile clinice ale hipoglicemiei (tahicardie, palpitatii).
Blocantele beta-adrenergice pot masca tahicardia din hipertiroidism. Intreruperea brusca a tratamentului poate agrava manifestarile clinice.
Aparat respirator
La pacientii cu bronhopneumopatie cronica obstructiva, blocantele beta-adrenergice trebuie administrate cu prudenta, deoarece pot agrava bronhospasmul.
Altele
La pacientii cu psoriazis in antecedente, blocantele beta-adrenergice trebuie administrate numai dupa o evaluare atenta.
Blocantele beta-adrenergice pot creste hipersensibilitatea la alergeni si pot agrava reactiile anafilactice. Utilizarea la copii si adolescenti nu este recomandata.
Deoarece contine lactoza monohidrat, pacientii cu afectiuni ereditare rare de intoleranta la galactoza, deficit de lactaza (Lapp) sau sindrom de malabsorbtie la glucoza-galactoza nu trebuie sa utilizeze acest medicament.

4.5 Interactiuni cu alte medicamente si alte forme de interactiune

Interactiuni farmacodinamice
Urmatoarele interactiuni se refera la blocantele beta-adrenergice, in general:
Blocante ale canalelor de calciu
Este necesara prudenta in cazul administrarii concomitente a blocantelor beta-adrenergice cu blocantele canalelor de calciu, de tipul verapamilului sau diltiazemului, datorita efectului lor inotrop si dromotrop negativ. La pacientii la care se administreaza Nebivolol Actavis 5 mg, administrarea intravenoasa a verapamilului este contraindicata.
Antiaritmice
Este necesara prudenta in cazul administrarii concomitente a blocantelor beta-adrenergice cu antiaritmice din clasa I si amiodarona, deoarece pot fi potentate efectele inotrop si dromotrop negative ale acestora.
Clonidina
Blocantele beta-adrenergice cresc riscul de rebound al hipertensiunii arteriale dupa intreruperea brusca a tratamentul cronic cu clonidina.
Digitalice
Administrarea concomitenta a glicozidelor digitalice cu blocantele beta-adrenergice poate determina cresterea timpul de conducere atrio-ventriculara. Studiile clinice cu nebivolol nu au evidentiat nici o interactiune. Nebivololul nu influenteaza farmacocinetica digoxinei.
Insulina si antidiabetice orale
Desi Nebivolol Actavis 5 mg nu influenteaza valoarea glicemiei, poate masca anumite manifestari clinice ale hipoglicemiei (palpitatii, tahicardie).
Anestezice
Utilizarea concomitenta a blocantelor beta-adrenergice si anestezicelor poate atenua tahicardia reflexa si poate creste riscul de aparitie al hipotensiunii arteriale. Anestezistul trebuie informat daca pacientul utilizeaza Nebivolol Actavis 5 mg. Altele
Utilizarea concomitenta a antiinflamatoarelor nesteroidiene (AINS) nu a influentat efectul de scadere a hipertensiunii arteriale al Nebivolol Actavis 5 mg. Simpatomimeticele pot contracara efectul blocantelor beta-adrenergice.
Administrarea concomitenta de antidepresive triciclice, barbiturice si fenotiazine poate potenta efectul hipotensiv.

Interactiuni farmacocinetice
Deoarece metabolizarea nebivololului implica izoenzima CYP2D6, administrarea concomitenta de inhibitori ai recaptarii serotoninei, dextrometorfan sau alte substante care sunt metabolizate in principal pe aceasta cale se poate asocia cu cresterea concentratiilor plasmatice de nebivolol cu cresterea riscului de bradicardie si reactii adverse.
Administrarea concomitenta de cimetidina creste concentratia plasmatica a nebivololului, fara a influenta efectul clinic al acestuia. Administrarea concomitenta de ranitidina nu afecteaza farmacocinetica nebivololului. Daca Nebivolol Actavis 5 mg se administreaza concomitent cu ingestia de alimente si daca se administreaza antiacide intre mese, cele doua tratamente pot fi administrate concomitent.
Administrarea nebivololului in asociere cu nicardipina creste usor concentratiile plasmatice ale celor doua substante, fara a le influenta efectul clinic. Administrarea concomitenta de alcool etilic, furosemid sau hidroclorotiazida nu a afectat farmacocinetica nebivololului. Nebivololul nu a afectat farmacocinetica si farmacodinamia warfarinei.
4.6 Sarcina si alaptarea

La om, nu exista suficiente date cu privire la administrarea Nebivolol Actavis 5 mg in timpul sarcinii, pentru a putea determina efectele sale potential negative. Studiile efectuate la animale nu au pus in evidenta posibile efecte negative, cu exceptia celor datorate proprietatilor farmacologice. Blocantele beta-adrenergice scad circulatia placentara, ceea ce poate determina moartea fetala intrauterina si nasterea prematura. In plus, pot sa apara reactii adverse (hipoglicemie si bradicardie) la fat si nou-nascut. La nou-nascut, in perioada postnatala, exista un risc crescut de complicatii cardiace si pulmonare. De aceea, administrarea Nebivolol Actavis 5 mg este contraindicata in timpul sarcinii.

Majoritatea blocantelor beta-adrenergice, in special cele lipofile, precum nebivololul si metabolitii sai activi, se excreta in laptele matern in cantitati variabile. Deoarece nu se stie daca nebivololul se excreta in lapte la om, utilizarea Nebivolol Actavis 5 mg in timpul alaptarii este contraindicata. Studiile efectuate la animale au aratat ca nebivololul se excreta in laptele matern.

4.7 Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje

Nu exista studii privind influenta Nebivolol Actavis 5 mg asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Studiile de farmacodinamie au aratat ca Nebivolol Actavis 5 mg nu afecteaza functia psihomotorie. Pacientii la care se administreaza Nebivolol Actavis 5 mg trebuie atentionati cu privire la posibilitatea aparitiei ocazionale de ameteli sau fatigabilitate.

4.8 Reactii adverse

Reactiile adverse sunt clasificate in functie de frecventa, folosind urmatoarea conventie: foarte frecvente (>1/10), frecvente (>1/100, <1/10), mai putin frecvente (>1/1000, <1/100), rare (>1/10000, <1/1000); foarte rare (<1/10000), cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile).

Hipertensiune arteriala
Reactiile adverse raportate, in cele mai multe din cazuri, sunt de intensitate usoara – moderata.

In timpul tratamentului cu alte medicamente beta-blocante au mai fost raportate urmatoarele reactii adverse: halucinatii, psihoze, stare de confuzie, extremitati reci, cianotice, fenomen Raynaud, ochi uscati si toxicitate oculo-muco-cutanata de tip proctolol

Insuficienta cardiaca cronica
Datele referitoare la reactiile adverse aparute la pacientii in tratament cu nebivolol pentru insuficenta cardiaca cronica sunt disponibile dintr-un studiu placebo controlat care a inclus 1067 pacienti tratati cu nebivolol si 1061 la care s-a administrat placebo.
Cele mai frecvente reactii adverse raportate la pacientii tratati cu nebivolol au fost bradicardia si ametelile, ambele cu frecevnta de 11% comparativ cu 2% si respectiv 7% la grupul placebo. S-au mai raportat urmatoarele reactii adverse considerate cu relevanta specifica in tratamentul insuficientei cardiace:
Agravarea insuficientei cardiace la 5,8% dintre pacientii tratati cu nebivolol comparativ cu 5,2% in grupul placebo
Hipotensiune arteriala posturala la 2,1% in grupul cu nebivolol fata de 1% la placebo. Intoleranta la medicament la 1,6% in grupul cu nebivolol fata de 0,8% la placebo. Bloc atrio-ventricular de gradul I la 1,4% in grupul cu nebivolol fata de 0,9% la placebo. Edeme la nivelul membrelor inferioare s-au raportat la 1% dintre pacientii tratati cu nebivolol comparativ cu 0,2% in grupul placebo.

4.9 Supradozaj

Nu exista date disponibile cu privire la supradozajul cu nebivolol.
Simptome
Simptomele supradozajului blocantelor beta-adrenergice sunt: bradicardie, hipotensiune arteriala, bronhospasm si insuficienta cardiaca acuta.
Tratament
In caz de supradozaj sau de hipersensibilitate, pacientul trebuie monitorizat atent si tratat intr-o unitate de terapie intensiva. Trebuie masurata glicemia. Absorbtia oricarui rest de medicament ramas in tractul gastro-intestinal poate fi prevenita prin lavaj gastric si administrare de carbune activat si de laxative. Poate fi necesara ventilatie mecanica. Bradicardia sau reactiile vagale excesive trebuie tratate prin administrarea de atropina sau metilatropina. Hipotensiunea arteriala si socul trebuie tratate prin administrarea de plasma/substituienti de plasma iar daca este necesar, catecolamine. Efectul beta-blocant poate fi contracarat prin administrarea intravenoasa lenta de clorhidrat de izoprenalina, incepand cu o doza de aproximativ 5 ug/minut sau dobutamina, incepand cu 2,5 ug/minut, pana cand se obtine efectul necesar. In cazurile care nu raspund la tratament, isoprenalina poate fi administrata in asociere cu dopamina. Daca nici in acest fel nu se obtine un raspuns, trebuie luata in considerare administrarea intravenoasa de 50-100 ug glucagon/kg. Daca este necesar, administrarea trebuie repetata in interval de o ora cu 70 ug glucagon/kg. In cazuri extreme de bradicardie rezistenta la tratament, se poate monta un pacemaker.

5. PROPRIETATI FARMACOLOGICE
5.1 Proprietati farmacodinamice
Grupa farmacoterapeutica: blocante beta-adrenergice selective, codul ATC: C07AB12
Nebivololul este un amestec racemic de doi enantiomeri, SRRR-nebivolol (D-nebivolol) si RSSS-nebivolol (L-nebivolol). El combina doua activitati farmacologice:
– este un antagonist competitiv si selectiv al beta-receptorilor: acest efect este atribuit enantiomerului SRRR (D-nebivolol).
– are proprietati vasodilatatoare usoare, datorate probabil interactiunii cu calea L-arginina/oxid nitric.
Administrarea de doze unice sau multiple de nebivolol scade alura ventriculara si tensiunea arteriala in repaus si in timpul efortului fizic atat la pacientii normotensivi, cat si la cei hipertensivi. Efectul antihipertensiv se mentine in timpul tratamentului cronic. La pacientii cu insuficienta cardiaca congestiva stabila (fractia de ejectie a ventriculului stang < 35%), nebivololul amelioreaza functia ventriculului stang, asa cum s-a demonstrat intr-un studiu clinic controlat, dublu orb, randomizat, ce a inclus 260 pacienti.
La doze terapeutice, nebivololul nu antagonizeaza efectul alfa-adrenergic.
La pacientii hipertensivi, in timpul tratamentului pe termen scurt sau cronic cu nebivolol, rezistenta vasculara sistemica scade. Desi alura ventriculara scade, scaderea debitului cardiac in repaus sau la efort poate fi limitata datorita cresterii volumului-bataie. Relevanta clinica a acestor diferente hemodinamice comparativ cu alte blocante pVadrenergice nu a fost stabilita.
La pacientii hipertensivi, nebivololul creste raspunsul vascular la acetilcolina (Ach) NO-mediat, care este scazut la pacientii cu disfunctie endoteliala.
Experimentele in vivo si in vitro efectuate la animale au aratat ca nebivololul nu are activitate intrinseca simpatomimetica.
Experimentele in vivo si in vitro efectuate la animale au aratat ca, la doze terapeutice, nebivololul nu are activitate stabilizatoare de membrana.
La voluntarii sanatosi, nebivolol nu are un efect semnificativ asupra rezistentei sau capacitatii maxime de efort.

5.2 Proprietati farmacocinetice

Dupa administrarea orala, ambii enantiomeri de nebivolol sunt rapid absorbiti. Absorbtia nebivololului nu este afectata de alimente; nebivololul poate fi administrat concomitent sau nu cu ingestia de alimente.
Nebivololul se metabolizeaza extensiv, partial la hidroxi-metaboliti activi. Nebivololul este metabolizat prin hidroxilare aliciclica si aromatica, N-dealchilare si glucuronoconjugare. In plus, se formeaza si glucuronoconjugati ai hidroxi-metabolitilor. Metabolizarea nebivololului prin hidroxilare aromatica se supune polimorfismului genetic oxidativ, dependent de CYP2D6. Biodisponibilitatea orala a nebivololului are o valoare medie de 12% la acetilatorii rapizi si este practic completa, la cei lenti. La starea de echilibru si la aceeasi doza, concentratia plasmatica maxima a nebivololului nemetabolizat este de aproape 23 ori mai mare la acetilatorii lenti fata de cei rapizi. In cazul in care se iau in considerare substanta nemetabolizata si metabolitul activ, diferenta de concentratie plasmatica maxima este de 1,3 – 1,4 ori. Datorita variatiilor ratei de metabolizare, doza de nebivolol trebuie ajustata intotdeauna nevoilor individulale ale pacientului: astfel, la acetilatorii lenti, poate fi necesara scaderea dozelor. La acetilatorii rapizi, timpul de injumatatire plasmatica prin eliminare al enantiomerilor nebivololului este, in medie, de 10 ore. La acetilatorii lenti, timpul de injumatatire plasmatica prin eliminare al nebivololului este de 3-5 ori mai mare. La acetilatorii rapizi, concentratia plasmatica a enantiomerului RSSS este putin mai mare decat cea a enantiomerului SRRR. La acetilatorii lenti, aceasta diferenta este mai mare. La acetilatorii rapizi, timpul de injumatatire plasmatica prin eliminare al hidroxi-metabolitilor celor doi enantiomeri este, in medie, de 24 ore, si este de aproape doua ori mai mare la acetilatorii lenti.
La majoritatea acetilatorilor rapizi, concentratiile plasmatice la starea de echilibru se ating in 24 ore pentru nebivolol si in cateva zile pentru hidroxi-metaboliti.
Concentratiile plasmatice sunt proportionale cu dozele, intre 1 si 30 mg nebivolol. Farmacocinetica nebivololului nu este influentata de varsta.
In plasma, ambii enantiomeri ai nebivololului se leaga predominant de albumina. Legarea de proteinele plasmatice este in proportie de de 98,1% pentru enantiomerul SRRR si de 97,9% pentru enantiomerul RSSS.
La o saptamana dupa administrare, 38% din doza se excreta in urina si 48% in materiile fecale. Excretia urinara de nebivolol nemetabolizat este mai mica de 0,5% din doza.

5.3 Date preclinice de siguranta

Datele non-clinice nu au evidentiat nici un risc special pentru om pe baza studiilor conventionale farmacologice privind potentialul genotoxic si carcinogen

6. PROPRIETATI FARMACEUTICE

6.1 Lista excipientilor

Dioxid de siliciu coloidal anhidru Stearat de magneziu Croscarmeloza sodica Macrogol 6000 Lactoza monohidrat
6.2 Incompatibilitati
Nu este cazul.
6.3 Perioada de valabilitate
2 ani
6.4 Precautii speciale pentru pastrare
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare
6.5 Natura si continutul ambalajului
Cutie cu un blister din Al/PVC a 7 comprimate Cutie cu 2 blistere din Al /PVC a cate 7 comprimate Cutie cu 4 blistere din Al /PVC a cate 7 comprimate Cutie cu 8 blistere din Al /PVC a cate 7 comprimate Cutie cu 3 blistere din Al /PVC a cate 10 comprimate Cutie cu 5 blistere din Al /PVC a cate 10 comprimate Cutie cu 9 blistere din AL/PVC a cate 10 comprimate Cutie cu 10 blistere din Al /PVC a cate 10 comprimate Cutie cu 50 blistere din Al /PVC a cate 10 comprimate Cutie cu un flacon din PEID a 7 comprimate Cutie cu un flacon din PEID a 14 comprimate Cutie cu un flacon din PEID a 28 comprimate Cutie cu un flacon din PEID a 30 comprimate Cutie cu un flacon din PEID a 50 comprimate Cutie cu un flacon din PEID a 56 comprimate Cutie cu un flacon din PEID a 90 comprimate Cutie cu un flacon din PEID a 100 comprimate Cutie cu un flacon din PEID a 500 comprimate

6.6 Precautii speciale pentru eliminarea re/iduurilor

Fara cerinte speciale

7. DETINATORUL AUTORIZATIEI DE PUNERE PE PIATA
Actavis S.R.L., B-dul Ion Mihalache, nr. 11, cod 011171, sector 1, Bucuresti, Romania

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.