Prospect Markoton

 Indicatii terapeutice: Arsuri, favorizand reepitelizarea. Afectiunile inflamatorii si trombotice superficiale: sindrom varicos si complicatii.
• Tratamentul ulcerului varicos.
• Profilaxia flebitelor.
• Tratamentul leziunilor post-traumatice ale articulatiilor si tesuturilor moi: luxatii, entorse, contuzii, intinderi musculare, afectiuni ale meniscului, tenosinovite, contracturi, hematoame.

Compozitie
Heparina sodica 100 000 UI si dexpantenol 50 mg/g.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la heparina sau dexpantenol sau la oricare dintre excipientii medicamentului.

 Doze si Mod de administrare
2 – 3 g de gel de 1 – 3 ori pe zi, fara masaj.

 Avantaje:
• La administrare topica, heparina singura nu penetreaza prin piele decat in concentratii foarte mici datorita moleculei mari si puternic polarizate. Absorbtia se poate realiza doar daca heparina este insotita de un promotor de absorbtie care sa-i facilitaze patrunderea in tesutul cutanat impreuna cu apa. In produsul Markoton Gel heparina 100000UI este insotita de doi promotori de absorbtie: alantoina si dexpantenolul 5% care asigura patrunderea in profunzime a heparinei o data cu apa de hidratare; acesti doi promotori au proprietati hidratante intense, dar si actiune cicatrizanta.
• Actiunea antitrombotica, antiinflamatoare si cicatrizanta a heparinei este in plus completata de actiunea dexpantenolului 5%, cea de-a doua substanta activa, el contribuind si cu efectul sau farmacologic propriu cicatrizant, antiinflamator si hidratant.
• Prin produsul Markoton Gel, heparina isi poate manifesta atat actiunea profunda antitrombotica cat si cea cicatrizanta de suprafata.

 Mod de eliberare
Fara prescriptie medicala.

 Forma de prezentare:
gel.

Print Friendly, PDF & Email
Categorie: Gel | Producator:

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.