Prospect Levitra

Indicatii: LEVITRA este un tratament pentru disfunctia erectila (DE) la barbati – denumirea medicala pentru dificultati in a obtine sau a mentine o erectie.

 Despre dificultatile de erectie:
Cel putin unul din zece barbati au probleme in a obtine sau a mentine o erectie la un anumit moment. Pot exista cauze fizice sau psihologice sau, cel mai probabil, ambele. Indiferent de cauza, efectul este acelasi: modificarile muschilor si vaselor de sange inseamna ca o cantitate insuficienta de sange ajunge in penis ca sa determine erectia si sa o mentina.

 Cum actioneaza LEVITRA:
Erectia este, de obicei, controlata prin echilibrul dintre doua substante chimice ale organismului. Prima, determina erectia; a doua elimina erectia. Daca cele doua substante chimice nu mai sunt in echilibru, puteti pierde erectia inainte ca aceasta sa inceapa. LEVITRA actioneaza prin reducerea actiunii celui de-al doilea compus chimic (denumit PDE-5). LEVITRA permite ca erectia sa dureze suficient de mult timp pentru o activitate sexuala completa si satisfacatoare. Se administreaza cu aproximativ 25 – 60 minute inainte de activitatea sexuala si va actiona numai cand sunteti stimulati sexual.

 Compozitie

LEVITRA 10 mg comprimate filmate
Vardenafil (sub forma de clorhidrat de vardenafil trihidrat)

– Substanta activa este vardenafil sub forma de clorhidrat de vardenafil trihidrat. Un comprimat contine 10 mg vardenafil.
– Alte componente ale comprimatelor sunt: in nucleul comprimatului – crospovidona. stearat de magneziu, celuloza microcristalina, dioxid de siliciu coloidal anhidru, in stratul de filmare – Macrogol 400, hidroxipropilmetilceluloza, dioxid de titan (E171), oxid galben de fer (E172), oxid rosu de fier (E172).

 Contraindicatii

Nu utilizati LEVITRA
– Daca aveti o alergie (daca sunteti hipersensibil) la vardenafil sau la oricare alt component al LEVITRA. Componentele sunt prezentate mai sus. Semnele reactiei alergice includ eruptia cutanata, mancarimile, umflarea fetei sau buzelor sau dificultati de respiratie.
– Daca luati nitrati, cum este glicerol trinitratul pentru angina pectorala sau donori de oxid nitric cum este nitritul de amil. Administrarea acestor medicamente impreuna cu LEVITRA va poate afecta serios presiunea sanguina.
– Daca aveti o problema hepatica sau cardiaca severa.
– Daca faceti dializa renala.
– Daca ati avut recent un accident vascular cerebral sau atac cardiac.
– Daca aveti sau vi se intampla sa aveti presiune sanguina scazuta.
– Daca familia dumneavoastra are antecedente de boli degenerative oculare (cum este retinita pigmentara).
Daca oricare dintre acestea sunt valabile in cazul dumneavoastra, adresati-va medicului fara sa utilizati LEVITRA.

 Reactii Adverse

Utilizarea LEVITRA poate provoca reactii adverse, desi acestea nu apar la toate persoanele. Cele mai multe reactii adverse sunt usoare sau moderate.

Reactii adverse foarte frecvente
(Acestea pot afecta 1 din 10 persoane sau mai mult)
– Cefalee
– Inrosirea fetei

Reactii adverse frecvente
(Acestea pot afecta intre 1 din 10 si 1 din 100 persoane)
– Indigestie
– Stare de rau (greata)
– Ameteli
– Nas infundat sau rinoree.

Reactii adverse mai putin frecvente
(Acestea pot afecta mai putin de 1 din 100 de persoane)
– Sensibilitatea ochilor la lumina soarelui
– Tensiune arteriala scazuta sau ridicata
– Stare de slabiciune
– Tensiune musculara
– Efecte asupra vederii
– Disfunctii erectile (cum sunt erectiile spontane sau dureroase).

Daca oricare dintre aceste reactii adverse va afecteaza sau nu dispar in timp ce continuati tratamentul regulat cu LEVITRA, informati medicul dumneavoastra.

Daca observati oricare alta reactie adversa care nu este mentionata in acest prospect, va rugam sa informati medicul dumneavoastra sau farmacistul.

 Mod de Administrare

Cate comprimate sa utilizati si cum:

Medicul dumneavoastra va va sugera o doza potrivita pentru dumneavoastra.
– Utilizati intotdeauna LEVITRA exact cum v-a sfatuit medicul dumneavoastra si adresati-va medicului sa farmacistul daca nu sunteti siguri.
– Informati medicul daca dumneavoastra credeti ca LEVITRA este prea puternica sau prea slaba. Medicul va va recomanda o doza diferita, in functie de cum actioneaza medicamentul in cazul dumneavoastra.
Utilizati comprimatul LEVITRA cu 25 – 60 minute inainte de activitatea sexuala. In cazul stimularii sexuale puteti obtine o erectie oricand in intervalul de 25 minute pana la 4-5 ore de la momentul administrarii LEVITRA.
– Inghititi un comprimat cu un pahar cu apa.
– Puteti sa utilizati LEVITRA inainte sau dupa masa – dar preferabil nu dupa un pranz greu sau bogat in grasimi. Nu utilizati LEVITRA mai mult de o data pe zi.

Daca ati utilizat mai multe comprimate LEVITRA decat trebuia

Barbatii care iau prea multe comprimate LEVITRA pot prezenta mai multe reactii adverse sau dureri severe de spate. Daca utilizati mai multe comprimate LEVITRA decat ar trebui, informati medicul dumneavoastra.

 Producator
Glaxo SmithKline

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.