Prospect KIRIN

Indicatii: Infectiile gonococice necomplicate (gonoreea uretrala, endocervicala, rectala); infectiile gonococice diseminate.

Farmacologie: Spectinomicina este un antibiotic cu spectru larg, activ pe Neisseria gonorrhoeae, fata de care are actiune bactericida.

Este absorbita rapid dupa injectia intramusculara, o singura doza de 2 g producand peak-uri ale concentratiei serice de aproximativ 100 mcg/ml la o ora.

Actiune terapeutica: Reprezinta medicamentul de electie in infectiile gonococice.

Forma de prezentare: Fiole continand 2 g spectinomicina, sub forma de pentahidrat de spectinomicina dihidroclorica BP.

Contraindicatii: Hipersensibilitate cunoscuta la spectinomicina. Avertismente: Administrarea sa poate masca un lues in faza de incubatie. La orice bolnav tratat pentru infectie gonococica, se vor efectua si testele serologice pentru lues, in vederea excluderii acestei afectiuni.

Reactii adverse: Rar, jena la locul injectarii, urticarie, greata, frisoane, ameteala, febra, insomnie, scaderea hemoglobinei, a hematocritului si a clearance -ului la creatinina, cresterea fosfatazei alcaline, a azotului liber urinar si a GPT.

Dozare si administrare: Se administreaza in doza unica, de 2 – 4 g, i.m. profund, in cadranul superoextern al muschiului gluteal.
Avantaje: Kirin reprezinta o buna alternativa in tratamentul pacientilor alergici la penicilina, precum si al celor infectati cu germeni penicilinazo-secretori. Pacientele gestante care prezinta infectii gonococice pot beneficia in aceeasi masura de Kirin, intrucat studiile clinice nu au relevat efecte teratogenice ale spectinomicinei. Rata de vindecare este de 100 %.

Producator: Medochemie

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.