Prospect GAMAGLOBULINA

Indicatii: Se foloseste terapeutic si profilactic impreuna cu antibiotice corespunzatoare in: septicemii grave, in care s-a instalat starea de soc septic; infectii bacteriene acute sau cronice; cazul unor interventii chirurgicale complexe; tratamentul infectiilor microbiene in SIDA.

Prezentare: Gamaglobulina pentru administrare intravenoasa este o solutie de gamaglobulina umana apirogena, cu o concentratie proteica de 5 ± 0,5 g% si cu activitate anticomplementara redusa, obtinuta din plasma umana individual controlata din punct de vedere al AgHBs, Ac anti HCV, Ac anti HIV 1-2 si gasita areactiva cu cele mai performante kituri.

Acest preparat contine anticorpi anti Rubella, mai putin de 300 UI/ml, si anticorpi anti pertussis, mai mult de 40 UI/ml. Aspect: Se prezinta sub forma de solutie limpede, slab galbuie, fara flocoane sau particule in suspensie. Se livreaza in cutii cu 2 fiole stantate. Prezervant: Nu contine.

Mod de administrare: Se administreaza dupa gravitatea bolii si corespunzator greutatii corporale, in doze care variaza intre 1 g si 5 g gamaglobulina, in interval de 24 ore; doza se poate repeta la nevoie. Administrarea se face intravenos prin perfuzie lenta, in ser fiziologic, sub supravegherea medicului.

Contraindicatii: Produsul este bine tolerat; nu se utilizeaza daca este tulbure.

Conditii de pastrare: Sa pastreaza la temperatura de +5 grade Celsius 3 grade Celsius. Termen de valabilitate: 2 ani de la data conditionarii.

Producator: Institutul Cantacuzino

Print Friendly, PDF & Email

4 comentarii la “GAMAGLOBULINA

  1. Adriana raducanu

    BUNĂ ZIUA ,ADRIANA ESTE NUMELE MEU AM 42 ANI ….ÎN LEGATURA CU GAMAGLOBULINA …MULTUMESC DR. CARJAN MEDICAM PEDIATRU ANII ’70-’90 (nu știu dacă mai traieste)…A SFATUT-O PE MAMA eu având 6 ani sa mă vaccineze cu ACEST VACCIN în urma nenumăratelor răceli și viroze. …DE 36 ANI NU M-AM MAI IMBOLNAVIT ABSOLUT DELOC. …NICI MACAR O RACEALA BANALA. …..producător era INSTITUTUL CANTACUZINO. …MULTUMESC ACELUI SFAT MEDICAL ȘI MAMEI CA A HOTARAT SA MĂ VACCINEZE. ….

  2. Virgil

    Buna ziua ! . Am fost vaccinat cu GAMAGLOBULINA cand eram copil si de atunci au trecut 40 de ani , ani in care ma imbolnaveam foarte rar , nu am facut pojar , rujeola si nici un fel de boala copilareasca , desi am intrat in contact destul de des cu persoane bolnave . Racesc o data la 5-6 ani , iar in 1-2 zile imi trece raceala. Cred ca acest vaccin este un miracol si va spun asta pentru ca cei 3 frati ai mei ,nu au facut acest vaccin si au avut toate bolile copilariei , iar eu locuid cu ei , am fost imun si nu m-am imbolnavit.

  3. Eugenia 49

    Intre anii ’70-80, trei ani la rind am facut intramuscular(nu intravenos) GAMAGLOBULINA Sandoz sau ruseasca fiicelor mele si n-am avut nici o problema de sanatate cu ele. Se dadea cu reteta si-o gaseai destul de greu. Apoi, dupa 1989 nu se mai gasea…Am trecut pe POLIDIN de la Cantacuzino si erai la fel de ferit de gravitati in boala.ACUM IN SCHIMB AVEM O ARMATA DE MEDICAMENTE CU O PUZDERIE DE REACTII ADVERSE. Acest colos al industriei farmaceutice ne vor dependenti de cocteiluri de “hapuri”.Mi-e scirba!!!

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.