Prospect FLUOROSINDAN

Indicatii: Carcinom de stomac, colon, rect, san, uter, pancreas, al vezicii urinare, care nu beneficiaza de tratament chirurgical sau iradiere.

Un flacon cu 5 ml solutie injectabila contine 250 mg Fluorouracilum, hidroxid de sodiu si apa pentru preparate injectabile.

 Actiune terapeutica:
Citostatic -antimetabolit, actionand prin blocarea enzimatica a sintezei ADN si ARN. Se realizeaza astfel inhibarea proliferarii celulare cu efect marcat pe celulele cu multiplicare rapida.
Dupa administrarea i.v., distributia produsului este preferentiala pentru tesuturile tumorale, unde se realizeaza concentratii mai mari si mai persistente decat in tesuturile normale.
O mica parte din substanta este metabolizata la nivel tisular in metaboliti activi, iar majoritatea la nivel hepatic in metaboliti inactivi, care se elimina pe cale pulmonara si renala.

 Contraindicatii:
Leucopenie, afectiuni hepatice si renale grave, sarcina, alaptare, hipersensibilitate la produs, hipoplazie medulara, trombocitopenie.

 Efecte secundare:
Greata, vasaturi, diaree, stomatita, esofagita, proctita, inhibarea hematopoezei, dermatite, alopecie, rash maculopapulos, fisuri, hiperpigmentare tegumentara, hemoragii.

 Mod de administrare:
Produsul se administreaza strict i.v. sub forma de perfuzie, prin diluare cu solutii de glucoza 5%, 10%, ser fiziologic, solutie Ringer, Hartmann, fructoza 5%. Doza zilnica variaza, in functie de starea si evolutia pacientului, intre 0,5-1 g/zi (7 – 12 mg/kgcorp sau 600 mg/m²; la nevoie 15 mg/kgcorp) si este de respectiv 3-5 g total/ serie de tratament. Cura se poate relua dupa o pauza de 4-6 saptamani. In timpul tratamentului se impune un permanent control hematologic, la nevoie putandu-se recomanda transfuzii de sange.

 Prezentare:
Flacon cu 5 ml solutie injectabila continand 250 mg 5-fluorouracil.
Conditii de pastrare:
Ferit de lumina, la temperatura camerei (15 – 25°C).
Expunerea la temperaturi sub 15°C poate determina aparitia precipitarii de cristale. Resolubilizarea se va efectua prin incalzire in baia de apa la 60°C cu agitare.
Inainte de injectare, se va pastra pentru incalzire la temperatura corpului.

 Termen de valabilitate:
Produsul Fluorosindan 250 mg are termen de valabilitate de 2 ani de la data fabricatiei.
A nu se lasa la indemana copiilor.
Insotiti orice reclamatie cu numarul de serie inscris pe cutie sau eticheta.

 Producator:
SINDAN – Bucuresti
B-dul Ion Mihalache nr. 11

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.