Prospect Fludara

Indicatii: Leucemie limfocitara cronica cu celule B, care nu a raspuns la tratament sau la care boala a progresat sub un tratament continand cel putin un agent alchilant standard.

 Actiune terapeutica:
Pentru tratamentul leucemiei limfocitare cronice cu celule B.

Compozitie:
O fiola contine 50 mg fosfat de fludarabina.

 Mod de administrare: Preparatul va fi dizolvat inainte de administrarea parenterala sub directa supraveghere a unui medic cu experienta in terapia antineoplazica. In general se recomanda 25 mg/m2 de suprafata corporala, intravenos, 5 zile consecutiv la fiecare 28 de zile. De obicei se vor administra 6 cicluri. Nu se va administra la gravide.

 Efecte secundare: Fenomene de aplazie medulara, febra, frisoane, infectii; in unele cazuri fatigabilitate, anorexie, greata, voma, stare de slabiciune.

 Contraindicatii:
Hipersensibilitate la componentele medicamentului, sarcina, perioada de lactatie, insuficienta renala cu clearance la creatinina sub 30 ml /min.

 Interactiuni:
Nu se recomanda combinatia cu pentostatin; eficacitatea poate fi redusa de dipiridamol . Fludara este un agent antineoplazic foarte potent, determinand de aici si efecte secundare toxice. Note speciale: Pacientii vor fi observati indeaproape pentru a observa aparitia primelor semne ale efectelor secundare neurologice, hematopoietice si renale. Studiile efectuate pe animale au evidentiat un potential efect embriotoxic sau teratogenic si, din acest motiv, se va evita o sarcina cel putin 6 luni de la intreruperea medicamentului. Se vor evita vaccinurile vii.

 Forma de prezentare:
Cutie cu fiole de 50 mg.

Print Friendly, PDF & Email
Categorie: Fiole | Producator:

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.