Prospect Epinor

Indicatii: Infectii cu germeni sensibili la produs, cu diferite localizari. Febra tifoida. Enterite bacteriene.  Uretrita gonococica. Faringite, proctite si cervicite. Profilaxia infectiilor la bolnavii cu neutropenie.

Compozitie: Fiecare comprimat contine 400 mg norfloxacin.

 Actiune terapeutica : Epinor (norfloxacin) este un chimioterapic bactericid cu spectru larg, din familia chinolonelor.

Contraindicatii: Hipersensibilitate la norfloxacin sau la produsii inruditi (chinolone).

 Efecte adverse: Epinor este in general bine tolerat, bolnavul va instiinta medicul in cazul aparitiei de simptome neobisnuite. Cele mai uzuale efecte adverse pot fi: reactii gastrointestinale si cutanate; mai rar – anorexie, tulburari ale somnului, efecte asupra SNC si reactii de hipersensibilizare.

Precautii: La bolnavii cu convulsii in antecedente; la gravide si in perioada de lactatie (se va aprecia riscul potential si beneficiul terapeutic); nu se va folosi la copii (prepubertate); nu se va asocia cu Probenecid sau Nitrofuratoina; bolnavul va informa medicul in legatura cu alte medicamente utilizate simultan.

Mod de administrare: Medicul curant va prescrie dozele si durata tratamentului. Se recomanda urmatoarele doze: 400 mg x 2 ori/zi: – Infectii ale tractului urinar 7-10 zile. Cistita acuta 3-7 zile.
800 mg/zi (in priza unica): Infectii cronice recurente ale tractului urinar, timp de 12 saptamani sau mai mult.
400 mg x 3 ori/zi: Enterita acuta bacteriana, 5 zile. Uretrita gonococica acuta, faringite, proctite, sau cervicite, timp de 14 zile. Febra tifoida, timp de 14 zile.
Pentru profilaxia infectiilor la neutropenici se recomanda 400 mg de 3 ori/zi, pe durata neutropeniei severe.
Pentru profilaxia enteritei bacteriene, se recomanda cate 400 mg/zi, incepand cu o zi inainte de a ajunge in zona endemica si continuand 48 ore dupa parasirea zonei.

 Interactiuni cu alte medicamente: Antiacidele si sucralfatul scad absorbtia norfloxacinei, alcalinizantele urinei ii cresc toxicitatea. Norfloxacina scade eliminarea teofilinei, crescand astfel toxicitatea ei.

 Forma de prezentare: Cutii cu 14 comprimate a 400 mg fiecare comprimat.

 A.P.P.:
Producator: EIPICO

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.