Prospect EPILAT RETARD

Indicatii: Toate formele de hipertensiune arteriala; cardiopatie ischemica: angina stabila cronica, angina instabila (angor Prinzmetal, angina de novo, angina de repaus).

Compozitie: Un comprimat contine 20 mg Nifedipin.

Actiune terapeutica: Nifedipina este un blocant al canalelor lente de calciu cu efect vasodilatator coronarian si arterial periferic, cu scaderea rezistentei periferice. Asupra miocardului actiunea se exercita prin cresterea fluxului sanguin coronarian consecutiv cu scaderea incarcarii cardiace si scaderea consumului de oxigen cu efect cardioprotector, (reducere a crizelor anginoase, de scadere a necesarului de nitroglicerina si cresterea tolerantei la efort).

Contraindicatii: Sarcina, hipersensibilitate la nifedipin.

Efecte adverse: Apar foarte rar, si in general sunt usoare si tranzitorii, cefalee, tahicardie, hipotensiune, oboseala, reactii cutanate, tulburari digestive.

Mod de administrare: Hipertensiune arteriala: un comprimat de 2 ori/zi, se poate creste la 2 comprimate de 2 ori/zi. Angina : de efort 1 comprimat de 2 ori/zi; primara 1 comprimat de 3 ori/zi. Prinzmetal 1 comprimat de 4 ori/zi. Cardiomiopatie, insuficienta cardiaca congestiva cronica, insuficienta aortica severa: 1-2 comprimate de 2 ori/zi. Sindromul Raynaud: 1-2 comprimate de 2-3 ori/zi.

Interactiuni cu alte medicamente: Nifedipina poate creste efectul antihipertensiv al beta-blocantilor si toxicitatea digitalicelor prin cresterea concentratiei lor.

Forma de prezentare: Folie cu 20 de comprimate.

Producator: EIPICO

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.