Prospect Clopidogrel Mylan

Clopidogrel Mylan se utilizează la adulţi pentru prevenirea evenimentelor aterotrombotice (probleme cauzate de cheaguri de sânge şi de rigidizarea arterelor).

Clopidogrel Mylan este un medicament care conţine substanţa activă clopidogrel. Este disponibil sub formă de comprimate rotunde, de culoare roz (75 mg).

Clopidogrel Mylan este un „medicament generic ”. Aceasta înseamnă că Clopidogrel Mylan este similar cu „medicamentul de referinţă” deja autorizat în Uniunea Europeană (UE), denumit Plavix. Pentru mai multe informaţii despre medicamentele generice, a se vedea documentul de întrebări şi răspunsuri disponibil aici.

 Pentru ce se utilizează Clopidogrel Mylan?
Clopidogrel Mylan se utilizează la adulţi pentru prevenirea evenimentelor aterotrombotice (probleme cauzate de cheaguri de sânge şi de rigidizarea arterelor). Clopidogrel Mylan poate fi administrat următoarelor grupe de pacienţi:
• pacienţi care au avut recent un infarct miocardic (criză de inimă). Tratamentul cu Clopidogrel Mylan poate fi început la câteva zile şi până la 35 de zile după criza de inimă;
• pacienţi care au avut recent un accident vascular cerebral ischemic (un atac cerebral cauzat de irigarea insuficientă a unei părţi a creierului). Tratamentul cu Clopidogrel Mylan poate fi început în perioada cuprinsă între şapte zile şi şase luni după atacul cerebral;
• pacienţi cu boală arterială periferică (probleme cu fluxul sanguin în artere).
Medicamentul se poate elibera numai pe bază de reţetă.

 Cum se utilizează Clopidogrel Mylan?
Doza standard de Clopidogrel Mylan este de un comprimat de 75 mg o dată pe zi, luat cu sau fără alimente.

 Cum acţionează Clopidogrel Mylan?
Substanţa activă din Clopidogrel Mylan, clopidogrelul, este un inhibitor de agregare plachetară. Aceasta înseamnă că ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge. Cheagurile de sânge se formează prin agregarea (lipirea) unor celule speciale din sânge, numite trombocite (plachete sanguine). Clopidogrelul opreşte agregarea plachetară prin blocarea legării unei substanţe numite ADP de un receptor special care se găseşte la suprafaţa trombocitelor. Acesta împiedică trombocitele să devină „lipicioase”, reducând riscul de formare a cheagurilor de sânge, prevenind astfel o altă criză de inimă sau un alt atac cerebral.

 Cum a fost studiat Clopidogrel Mylan?
Dat fiind că Clopidogrel Mylan este un medicament generic , studiile s-au limitat la teste care să demonstreze că este bioechivalent cu medicamentul de referinţă, Plavix. Două medicamente sunt considerate bioechivalente dacă produc aceleaşi niveluri de substanţă activă în organism.

 Care sunt beneficiile şi riscurile asociate cu Clopidogrel Mylan?
Dat fiind că Clopidogrel Mylan este un medicament generic şi este bioechivalent cu medicamentul de referinţă, se consideră că beneficiile şi riscurile sale sunt aceleaşi cu cele ale medicamentului de referinţă.

 De ce a fost aprobat Clopidogrel Mylan?
Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a concluzionat că, în conformitate cu cerinţele UE, s-a demonstrat că Clopidogrel Mylan are o calitate comparabilă şi că este bioechivalent cu Plavix. Prin urmare, punctul de vedere al CHMP a fost că, la fel ca şi în cazul Plavix, beneficiile sunt superioare riscurilor identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru Clopidogrel Mylan.

 Alte informaţii despre Clopidogrel Mylan:
Comisia Europeană a acordat Mylan S.A.S o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Clopidogrel Mylan, valabilă pe întreg teritoriul UE, la 21 septembrie 2009.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 07-2009

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.