Prospect Algopirin

Indicatii
Tratamentul simptomatic in dureri de intensitate medie cu diferite localizari (cefalee, migrene, mialgii, artralgii, dureri dentare sau din sfera ORL, dismenoree), in stari febrile, congestie nazala.
Doze si mod de administrare
Se administreaza Un comprimat la nevoie, max. 4 comprimate pe zi.
Contraindicatii
Hipersensibilitate; copii sub 12 ani cu febra produsa de afectiuni virale; insuficienta hepatocelulara; IR severa; ulcer gastro-duodenal activ, hemoragie digestiva, boli hemoragice si alte boli cu risc hemoragic; deficit de G-6-PDH, adenom de prostata, glaucom cu unghi inchis, stenoza pilorica, ileus paralitic, miastenie; sarcina si alaptare.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. ALGOPIRIN nu trebuie utilizat in timpul sarcinii, cu exceptia cazurilor in care este absolut necesar.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
ALGOPIRIN va poate afecta capacitatea de a conduce a vehicule si de a folosi utilaje din cauza existentei unui risc de reactii adverse neurologice. Nu trebuie sa conduceti vehicule sau sa folositi utilaje pana cand nu se stabilileste ca abilitatea dumneavoastra pentru aceste activitati nu este afectata.
Atentionari
Astm bronsic si alte afectiuni alergice respiratorii, hipersensibilitate la analgezice antiinflamatorii. In caz de antecedente de ulcer sau de hemoragii digestive, in IH sau IR usoare-moderate. Sportivi. Produsul poate influenta capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje din cauza existentei unui risc de reactii adverse neurologice.
Reactii adverse
Tulburari digestive – epigastralgii, mici sangerari digestive, greata, varsaturi, diaree, declansarea sau agravarea unei suferinte gastrice preexistente. Relativ rar pot sa apara reactii alergice – eruptii cutanate, edem angioneurotic, crize de astm. in cazuri izolate poate sa apara agranulocitoza (faringita, febra). Rareori sedare accentuata, somnolenta si oboseala, reactii care apar la doze mari. In caz de supradozare pot sa apara tahipnee cu alcaloza, afectare hepatica, deprimare la nivelul sistemului nervos central, tahicardie.
Forma de prezentare
Comprimate filmate cu 125 mg acid acetilsalicilic, 75 mg paracetamol, 15 mg cafeina anhidra, 2 mg maleat de clorfeniramin; ct. x 1, 2 sau 200 blist. x 10 comprimate
Pastrare
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. A se pastra la temperaturi sub 25`C, in ambalajul original. A nu se utiliza dupa data expirarii inscrisa pe cutie si pe blister. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Ce contine ALGOPIRIN:
Substantele active sunt: acid acetilsalicilic, paracetamol, cafeina anhidra, maleat de clorfenamina. Fiecare comprimat filmat contine acid acetilsalicilic 125 mg, paracetamol 75 mg, cafeina anhidra 15 mg, maleat de clorfenamina 2 mg. • Celelalte componente sunt: – Nucleu: amidon de porumb partial pregelatinat, celuloza microcristalina, dioxid de siliciu coloidal, ulei hidrogenat din seminte de bumbac, talc, acid stearic. – Film: OPADRY fx BLUE 65F20500 [alcool polivinilic, talc, polietilenglicol, silicat de potasiu și aluminiu/ dioxid de titan (E 555/E 171), dioxid de titan (E 171), polisorbat 80, Indigotina (E 132)]; zaharina sodica.
Cum arata ALGOPIRIN si continutul ambalajului
Comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare albastru deschis sidefat, cu diamentrul de 12 mm Cutie cu un blister din PVC/Al a 10 comprimate filmate Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a 10 comprimate filmate Cutie cu 200 blistere din PVC/Al a 10 comprimate filmate

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata și fabricantul: Detinatorul autorizatiei de punere pe piata MEDICIENT S.R.L., Str. Pitar Mos, nr.23, Ap.3, Sector 1, Bucuresti, Romania

Fabricantul: POLISANO PHARMACEUTICALS S.R.L. sos. Alba Iulia nr. 156, 550052, Sibiu, Romania

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.