Prospect AIRONYL

Indicatii: Astm bronsic, bronsite cronice, emfizem pulmonar si alte afectiuni bronhopulmonare însotite de spasm bronsic.

Contraindicatii:
Hipersensibilizare cunoscuta la unul din componentii produsului. Pacientii care sufera de hipertensiune arteriala severa, insuficienta miocardica si hipertiroidism, precum si cei sensibili la aminele simpatomimetice. Eclampsie , preeclampsie, hemoragie uterina.

Precautii:
Administrarea in cursul sarcinii si al alaptarii: Nu s-a determinat inca siguranta in cazul administrarii in primul trimestru al sarcinii si de aceea se va evita administrarea produsului in cursul primelor 3 luni de sarcina. Substanta se excreta prin laptele matern de aceea nu va fi administrata femeilor care alapteaza.

Reactii adverse:
Pot sa apara: tahicardie , eritem, cefalee, vertij , tremuraturi, crampe musculare, greata , varsaturi. Pot sa apara reactii alergice. Aceste efecte dispar de obicei dupa prima saptamana de tratament .

Compozitie:
Aironyl – sirop contine: Sulfat de terbutalina – 1,5 mg/5 ml .

Actiune:
Stimulant selectiv al receptorilor B2 adrenergici, eliminand spasmul bronsic; efectul asupra receptorilor B1 si implicit asupra actiunii cardiace este redus. Terbutalina exercita un efect protector asupra mastocitelor, prevenind astfel eliberarea substantelor bronho-constrictoare. La dozele terapeutice, prin stimularea receptorilor B2 la nivelul fibrelor uterine, realizeaza o reducere a amplitudinii si frecventei contractiei uterine. Concentratia maxima plasmatica se realizeaza dupa 1 pana la 3 ore de la administrarea produsului pe cale orala. Numai 15-20% din substanta se fixeaza pe proteinele plasmatice. Terbutalina se metabolizeaza in majoritate la nivel hepatic intr-un derivat sulfocongut. Excretia se face pe cale urinara ca derivat sau ca atare.

Administrare:
Adulti: 1-2 lingurite de 3 ori pe zi. Copii intre 2-5 ani: 1/2-1 lingurita de 3 ori pe zi. Copii intre 6-12 ani: 1-2 lingurite de 3 ori pe zi.

Ambalaj: Cutie x 1 flacon x 120ml ; (3 ani)
Firma producatoare: SEDICO

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.