Prospect Acupan

Indicatii: Tratamentul simptomatic al afectiunilor dureroase de scurta durata, In particular al durerilor post-operatorii.

Compozitie:
O fiola de 2 ml solutie injectabila/perfuzabila contine clorhidrat de nefopam 20 mg si excipienti: fosfat monosodic dihidrat, fosfat disodic dodecahidrat, apa pentru preparate injectabile.

Contraindicatii
Copii sub 15 ani, In absenta studiilor clinice.
Convulsii sau antecedente de tulburari convulsive.
Risc de retentie urinara legat de afectiuni uretroprostatice.
Risc de glaucom prin Inchidere de unghi .
Hipersensibilitate la nefopam sau la oricare din excipienti.

Mod de administrare
Ca la toate analgezicele, posologia trebuie adaptata In functie de intensitatea durerii si de raspunsul clinic al fiecarui pacient.
Administrare intramusculara: Acupan se administreaza intramuscular profund. Doza uzuala recomandata este de 20 mg/injectie. Daca este necesar, tratamentul se poate repeta la fiecare 6 ore, fara a se depasi doza totala de 120 mg/24 ore.

Administrare intravenoasa: Acupan se administreaza In perfuzie i.v. lenta, de peste 15 minute, pacientul fiind asezat In decubit dorsal , pentru a se evita aparitia efectelor nedorite (greata , vertij , transpiratie). Doza unica uzuala recomandata este de 20 mg/injectie, repetata, daca este necesar, la fiecare 4 ore, fara a se depasi doza totala de 120 mg/24 ore.

Acupan poate fi administrat in solutiile uzuale pentru perfuzie (solutie izotonica de clorura de sodiu sau glucoza). Se recomanda evitarea combinarii in aceeasi seringa a altor medicamente injectabile cu Acupan.

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.