Prospect Accuzide

Forma de prezentare
Comprimate filmate cu quinapril 10 mg, hidroclorotiazida 12,5 mg; ct.3 blist.10 comprimate

Indicatii
Tratamentul hipertensiunii la pacientii pentru care este indicata terapia de asociere a quinaprilului si a unui diuretic.

Dozare si mod de administrare
Pentru pacientii care nu au in tratament un diuretic, indiferent daca sunt sau nu in tratament cu quinapril in monoterapie, doza de quinapril/hidroclorotiazida (HCTZ) recomandata initial este de 10/12,5 mg. In continuare, doza poate fi crescuta la 20/25 mg, dupa caz.

Contraindicatii
Hipersensibilitate. Prezenta in antecedente a angioedemului asociat cu tratamentul cu un inhibitor ECA (enzima de conversie a angiotensinei). Angioedem ereditar sau idiopatic. Sarcina si alaptare. Anurie.

Atentionari
Daca apar stridorul laringeal sau angioedemul fetei, limbii sau glotei, tratamentul cu quinapril/HCTZ trebuie intrerupt imediat; se va institui terapie adecvata de sustinere si monitorizare atenta pana la disparitia edemului. Combinatia quinapril/HCTZ trebuie utilizata cu precautie la pacientii cu stenoza de valva mitrala, boala renala severa, IH sau boala hepatica evolutiva.


Reactii adverse

In studiile clinice cu combinatia quinapril/HCTZ nu a fost depistata nici o reactie adversa specifica combinatiei. Evenimentele adverse aparute s-au limitat la cele observate anterior in tratamentul cu quinapril si hidroclorotiazida. In studiile controlate, cele mai frecvente reactii adverse raportate de cel putin 1% dintre pacientii cu toate tipurile de combinatii quinapril/hidroclorotiazida au fost cefalee, ameteli, tuse si oboseala.

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.