Prospect VOLTAREN EMULGEL 11,6 mg/g gel

Voltaren Emulgel contine substanta activa diclofenac care face parte din grupul de medicamente denumite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).
VOLTAREN EMULGEL 11,6 mg/g gel
Diclofenac dietilamina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece el contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Utilizati intotdeauna acest medicament conform indicatiilor din acest prospect sau indicatiilor medicului dumneavoastra sau farmacistului. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau recomandari. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Daca dupa 7 zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti rau, trebuie sa va adresti unui medic.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Voltaren Emulgel si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Voltaren Emulgel
3. Cum sa utilizati Voltaren Emulgel
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Voltaren Emulgel
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Voltaren Emulgel si pentru ce se utilizeaza
Voltaren Emulgel contine substanta activa diclofenac care face parte din grupul de medicamente denumite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Este special creat pentru a fi absorbit in piele prin masaj. Voltaren Emulgel este utilizat pentru a calma durerea si a reduce inflamatia si edemul in cazul unor afectiuni dureroase care afecteaza incheieturile si muschii. Poate fi utilizat la tratarea urmatoarelor afectiuni:
Adulti si adolescenti cu varsta de 14 ani si peste:
Traumatisme ale articulatiilor si muschilor (de exemplu entorse, luxatii, echimoze, dureri de spate, traumatisme din sport).
Tendinita (de exemplu epicondilita laterala)
Numai adulti (cu varsta de 18 ani si peste):
Artrita usoara a genunchilor sau degetelor

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Voltaren Emulgel
Nu utilizati Voltaren Emulgel:
Daca sunteti alergic (hipersensibil) la administrarea de diclofenac sau a altor medicamente utilizate pentru tratamentul durerilor, febrei sau inflamatiilor, cum ar fi ibuprofen sau acid acetilsalicilic (o substanta utilizata la prevenirea coagularii sangelui) sau la oricare dintre componentele produsului Voltaren Emulgel listate la sfarsitul acestui prospect. Daca nu sunteti sigur, intrebati medicul dumneavoastra sau farmacistul.
Simptomele unei reactii alergice la aceste medicamente pot include: respiratie suieratoare sau ingreunata (astm); eruptie pe piele cu vezicule sau urticarie; umflarea fetei sau a limbii; curgerea nasului.
Daca sunteti gravida in ultimele 3 luni de sarcina.
Daca aveti varsta sub 14 ani.
Daca se aplica una dintre situatiile de mai sus, nu utilizati Voltaren Emulgel.
Aveti grija deosebita cand utilizati Voltaren Emulgel
NU aplicati gelul daca aveti leziuni pe piele cum ar fi taieturi, plagi deschise sau pe pielea ce prezinta urticarie ori eczeme. Daca urticaria incepe sa apara pe piele dupa ce aplicati produsul, intrerupeti tratamentul.
Evitati aplicarea pe suprafete intinse de piele si pentru o perioada prelungita de timp, daca nu va recomanda medicul.
Voltaren Emulgel este doar pentru uz extern. A nu se utiliza in cavitatea bucala. A nu se inghiti. Spalati-va pe maini dupa utilizare. Evitati contactul cu ochii. Daca acest lucru se intampla, clatiti-va ochii cu apa din abundenta si adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului daca disconfortul persista.
O orteza sau un bandaj elastic pot fi utilizate in tratamentul entorselor, dar nu utilizati bandaje elastice ocluzive (plastic).
Daca aveti intrebari, discutati cu farmacistul sau doctorul dumneavoastra inainte de a utiliza Voltaren Emulgel.
Copii si adolescenti
Datele privind siguranta si eficacitatea administrarii la copii si adolescenti sub 14 ani sunt insuficiente (a se vedea pct. Nu utilizati Voltaren Emulgel).
La adolescenti cu varsta de 14 ani si peste, daca acest produs este necesar pentru tratamentul durerii pe o perioada mai mare de 7 zile sau daca simptomele se inrautatesc, pacientul/parintii adolescentului sunt sfatuiti sa consulte medicul.
Utilizarea altor medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului despre celelalte medicamente pe care le utilizati sau pe care le-ati utilizat recent, inclusiv despre medicamentele pe care le-ati cumparat fara prescriptie medicala.
Sarcina si alaptarea
Daca sunteti insarcinata sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a utiliza acest medicament. Voltaren Emulgel nu trebuie utilizat in timpul ultimelor 3 luni de sarcina, pentru ca poate afecta fatul sau crea probleme la nastere. Voltaren Emulgel trebuie utilizat numai la recomandarea medicului in timpul primelor 6 luni de sarcina si doza trebuie sa fie tinuta cat mai scazuta si durata tratamentului sa fie cat mai scurta posibil. In timpul alaptarii Voltaren Emulgel trebuie utilizat numai la recomandarea medicului, intrucat diclofenacul trece in cantitati mici in laptele matern. Totusi, Voltaren Emulgel nu trebuie aplicat pe sani de catre mamele care alapteaza, nici altundeva pe suprafete mari de piele sau pentru o perioada mai mare de timp.
Informatii importante privind unele componente ale Voltaren Emulgel
Gelul contine propilenglicol si benzoat de benzil, care ar putea determina la unii oameni o usoara iritatie dermica, localizata.

3. Cum sa utilizati Voltaren Emulgel
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Pentru adulti si adolescenti cu varsta peste 14 ani:
Aplicati Voltaren Emulgel de 3 sau 4 ori pe zi, pe suprafata dureroasa.
Cum sa aplicati Voltaren Emulgel
1. Tub din aluminiu: inainte de prima utilizare strapungeti cu varful ascutit al capacului membrana sigilanta. Tub din aluminiu laminat: Inainte de prima utilizare desigilati tubul. Desurubati capacul, apoi folositi partea opusa pentru a fixa, rasuci si indeparta sigiliul de pe tub.
2. Stoarceti usor din tub o cantitate mica de gel si aplicati-o pe zona dureroasa sau umflata si masati usor in piele. Cantitatea necesara depinde de marimea zonei dureroase sau umflate; de obicei, este necesara o cantitate variind de la marimea unei cirese pana la cea a unei nuci. Veti simti o senzatie usoara de racoare atunci cand masati gelul sa intre in piele.
3. Spalati-va pe maini dupa ce aplicati Voltaren Emulgel, cu exceptia cazului in care acestea reprezinta suprafata tratata.
Cat de mult timp trebuie sa utilizati Voltaren Emulgel
Nu utilizati Voltaren Emulgel mai mult de:
Adulti si adolescenti cu varsta de 14 ani si peste
– 2 saptamani pentru traumatisme ale incheieturilor si ale muschilor (de exemplu luxatii, intinderi, echimoze) sau tendinita
Numai adulti (18 ani si peste ):
– 3 saptamani pentru dureri asociate artritelor
Un tratament mai indelungat poate fi recomandat de catre un doctor.
Daca durerea si inflamatia persista timp de 7 zile, sau se inrautatesc, adresati-va medicului dumneavoastra.
Daca utilizati mai mult Voltaren Emulgel decat trebuie
Daca dumneavoastra sau un copil inghititi accidental Voltaren Emulgel, sau in cazul in care ati folosit accidental mai mult decat este recomandat, contactati imediat medicul.
Daca uitati sa utilizati Voltaren Emulgel
Daca uitati sa aplicati Voltaren Emulgel la ora stabilita, puteti sa il aplicati atunci cand va amintiti si apoi continuati ca de obicei. Nu aplicati o cantitate dubla care sa o inlocuiasca pe cea uitata. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acestmedicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Unele reactii adverse rare si foarte rare pot fi importante
Daca aveti oricare din simptomele de alergie de mai jos, OPRITI administrarea Voltaren Emulgel si adresati-va imediat medicului sau farmacistului dumneavoastra.
Eruptie pe piele cu vezicule; urticarie (pot afecta intre 1 si 10 din 10000 persoane).
Respiratie suieratoare, greoaie sau senzatia de apasare in piept (astm) (pot afecta pana la 1 din 10000 persoane).
Umflarea fetei, buzelor, limbii si gatului (pot afecta pana la 1 din 10000 persoane).
Alte reactii adverse ce pot avea loc sunt de obicei usoare, trecatoare si inofensive (daca sunteti ingrijorat, adresati-va unui medic sau farmacist).
Reactii adverse frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane)
Eruptii cutanate, mancarime, inrosire sau usturime a pielii.
Reactii adverse foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 persoane)
Pielea poate fi mai sensibila la soare. Semnele posibile sunt arsuri solare cu mancarime,
umflaturi si vezicule. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect.

5. Cum se pastreaza Voltaren Emulgel
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
A se pastra la temperaturi sub 30°C, in ambalajul original.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie si tub dupa EXP: Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Voltaren Emulgel
Substanta activa este diclofenac dietilamina. Un gram de gel contine diclofenac dietilamina 11,6 mg, corespunzator la diclofenac sodic 10 mg.
Celelalte componente sunt: carbopol 974 P, cetomacrogol 1000, cetiol LC, dietilamina, alcool izopropilic, parafina lichida, parfum crema 45 (continand benzoat de benzil), propilenglicol, apa purificata.
Cum arata Voltaren Emulgel si continutul ambalajului
Voltaren Emulgel este un gel moale cu aspect cremos, de culoare aproape alba, racoritor, non-gras, care nu coloreaza.
Ambalaj
Voltaren Emulgel este ambalat in:
– tub din aluminiu inchis cu capac cu filet din polipropilena de culoare alba a 20 g; 50 g.
– tub laminat din aluminiu inchis cu capac cu filet din polipropilena de culoare alba a 20 g, 50 g; 100 g; 150 g
– tub laminat din aluminiu inchis cu capac cu filet din polipropilena de culoare albastra ?i forma triunghiulara 50 g; 100 g, 150 g.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Detinatorul Autorizatiei de punere de piata
GLAXOSMITHKLINE CONSUMER HEALTHCARE S.R.L. Str. Costache Negri, Nr. 1-5, Opera Center One Etaj 6 (Zona 2), Sector 5, Bucuresti, Romania
Acest prospect a fost aprobat in Aprilie, 2016

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.