Prospect VACCIN RABIC

Indicatii: Vaccinarea este indicata in toate cazurile de infectie rabica sau suspiciune de infectie, iar preventiv la persoanele expuse riscului infectiei rabice.
Prezentare: Vaccinul rabic este un produs biologic folosit la prevenirea turbarii la persoanele infectate cu virus rabic, ca si la imunizarea preventiva a celor care prin profesie sunt expusi riscului infectiei rabice.

Vaccinul rabic este o suspensie 2% din creier virulent de soarece nou-nascut infectat cu virus fix Babes si inactivat cu betapropiolactona 1/5 000 . Se livreaza in fiole a 1 si 2 ml, continand un lichid opalescent cu mic depozit. Se agita inainte de folosire. Prezervant: Mertiolat de sodiu1/10 000 Stabilizant: Zaharoza 2%.

Mod de actiune: Vaccinul rabic stimuleaza specific factorii de aparare ai organismului, inducand o stare de protectie antirabica.

Mod de administrare: Vaccinarea post-infectioasa se aplica dupa scheme diferentiate in functie de gravitatea infectiei, iar dozele de vaccin in functie de varsta pacientului. Persoanele adulte si copiii peste 10 ani cu risc redus de infectie rabica primesc 7 inoculari subcutanate, una pe zi, a 2 ml; copiii sub 10 ani efectueaza inoculari subcutanate x 1 ml, urmate de inoculari intradermice (2 x 0,125 ml) in zilele a 24-a, a 34-a si a 90-a de la inceperea vaccinarii. La aceasta grupa de risc se asociaza seroterapia antirabica.

Contraindicatii: Nu exista.

Efecte secundare: Vaccinarea antirabica determina frecvent reactii usoare locale sau generale (hiperemie, edem, prurit, ameteli, cefalee, astenie, stari subfebrile etc.) dar s-au semnalat si reactii grave de tip nervos: nevrite, pareze, encefalomielite. Reactiile grave au aparut mai frecvent la persoanele cu tare neurologice. Se impune controlul zilnic al persoanelor vaccinate si se intrerupe vaccinarea la primele simptome de reactii.

Conditii de pastrare: Vaccinul se pastreaza la +4 grade Celsius si la intuneric, fara variatii de temperatura. Termen de valabilitate: Vaccinul este valabil 6 luni de la preparare in conditiile de pastrare indicate.
Producator: Institutul Cantacuzino

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.