Prospect Tularina

Indicatii: Intradermoreactie in diagnosticul tularemiei.

Prezentare: Tularina este o suspensie de Francisella tularensis, omorata prin caldura, in solutie cloruro-sodica 0,85%, avand o densitate de 100 milioane germeni/ml.

Este livrat in cutii cu 12 fiole a 1 ml. Continutul este limpede, incolor. Prezervant: Glicerina neutra in concentratie de 3%.
Mod de actiune: Tularina injectata intradermic determina la locul inocularii o reactie infiltrativ-edematoasa, ca urmare a fenomenelor de hipersensibilitate celulara.

Mod de administrare: Testarea se face prin injectarea cantitatii de 0,1 ml tularina. Citirea se face la 48 ore de la administrare. Reactia se considera pozitiva cand la locul injectarii se constata eritem si infiltratie tegumentara, cu un diametru de cel putin 10 mm ; intre 5-10 mm reactia este dubioasa si va fi repetata dupa 3-4 zile. Prezenta unui eritem fara infiltratia tegumentelor este considerata ca reactie negativa. In cazuri rare, manifestarile locale sunt intinse si in zona centrala. Se poate forma o vezicula de dimensiuni variabile. La acestea se adauga fenomene generale, ca febra si cefalee, care cedeaza dupa 12 zile.

Contraindicatii: Insuficienta hepato-renala, insuficienta cardiaca decompensata (in care o eventuala reactie puternica cu fenomene generale ar putea dauna bolnavilor).

Conditii de pastrare: Se pastreaza la temperatura camerei.
Termen de valabilitate : 2 ani si este inscris pe fiole.

Producator: Institutul Cantacuzino

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.