Prospect SYMPHORAL 10 mg comprimate

Symphoral apartine unei clase de medicamente cunoscute sub numele de antihistaminice.
SYMPHORAL 10 mg comprimate
Loratadina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament, deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Luati intotdeauna acest medicament conform indicatiilor din acest prospect sau indicatiilor medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau recomandari.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4. Daca dupa 5 zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Symphoral si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Symphoral
3. Cum sa luati Symphoral
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Symphoral
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Symphoral si pentru ce se utilizeaza
Symphoral apartine unei clase de medicamente cunoscute sub numele de antihistaminice.
Antihistaminicele ajuta la reducerea simptomelor alergiei, impiedicand efectele unei substante numita histamina, care este produsa in corpul nostru. Symphoral amelioreaza simptomatologia asociata rinitelor alergice (de exemplu: febra fanului), cum ar fi: stranut, secretie nazala abundenta sau mancarime la nivelul nasului, usturimi sau mancarime la
nivelul ochilor. Symphoral poate fi, de asemenea, utilizat pentru reducerea simptomelor de urticarie (mancarime, roseata, precum si numarul si dimensiunile eruptiilor aparute pe piele). Ameliorarea acestor manifestari se mentine pentru intreaga perioada a zilei si va ajuta sa va reluati activitatile zilnice obisnuite si sa dormiti.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Symphoral
Nu luati Symphoral
– daca sunteti alergic la loratadina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui
medicament (enumerate la punctul 6). Atentionari si precautii
Inainte sa luati Symphoral adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului, in special daca:
– suferiti de o afectiune hepatica.
Teste de laborator
Daca sunteti programat sa efectuati orice test cutanat (de piele) pentru alergii, nu trebuie sa mai luati Symphoral cu doua zile inainte de aceste teste, deoarece medicamentul ar putea influenta rezultatele testelor.
Symphoral impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
Symphoral impreuna cu alimente, bauturi si alcool
Daca este administrat impreuna cu alcoolul, Symphoral nu creste efectele acestuia.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Daca sunteti gravida sau alaptati, nu este recomandata administrarea de Symphoral. Loratadina este excretata in laptele matern.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
La doza recomandata Symphoral nu va determina, probabil, somnolenta sau scaderea vitezei de reactie. Totusi, foarte rar, la unele persoane poate apare somnolenta, fapt ce le-ar putea afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Symphoral contine lactoza monohidrat. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. Cum sa luati Symphoral
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Comprimatele se iau cu un pahar de apa, indiferent de momentul meselor.
Adulti si copii cu varsta peste 12 ani: luati 1 comprimat Symphoral o data pe zi.
La copiii cu varsta cuprinsa intre 2-12 ani: dozarea se face in functie de greutatea corporala:
– greutate corporala peste 30 kg: 1 comprimat Symphoral o data pe zi.
– greutate corporala mai mica de 30 kg: comprimatele Symphoral 10 mg nu sunt recomandate. Forma farmaceutica de comprimat nu este recomandata la copii cu varsta intre 2 si 6 ani datorita riscului de sufocare. Pentru aceasta varsta exista forme farmaceutice adecvate.
Copii cu varsta sub 2 ani:
Loratadina, substanta activa din acest medicament, nu este recomandata copiilor sub 2 ani. Pacienti cu afectiuni hepatice severe:
Pentru adulti si copii cu greutate mai mare de 30 kg: 1 comprimat o data la doua zile.
Pacientii varstnici sau cei cu afectarea functiei renale nu necesita reducerea dozei.
Daca luati mai mult Symphoral decat trebuie
Luati Symphoral respectand intocmai indicatiile din acest prospect sau prescriptia medicala. Totusi, daca ati luat o doza de Symphoral mai mare decat cea indicata, luati imediat legatura cu medicul dumneavoastra sau farmacistul. In caz de supradozaj accidental pot aparea dureri de cap, somnolenta si batai rapide ale inimii.
Daca uitati sa luati Symphoral
Daca ati uitat sa luati medicamentul la timp, puteti sa o faceti cat mai curand posibil si apoi sa reveniti la schema de administrare obisnuita. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Cele mai frecvente reactii adverse mentionate la copii cu varste intre 2-12 ani sunt: dureri de cap, nervozitate si oboseala. Cele mai frecvente reactii adverse mentionate la adulti si adolescenti constau in: somnolenta, dureri de cap, crestere a poftei de mancare si tulburari ale somnului (insomnie). In perioada dupa punerea pe piata a loratadinei au fost raportate foarte rare cazuri de reactii alergice severe, ameteli, batai ale inimii neregulate sau rapide, greata, uscaciune a gurii, indigestie, probleme
ale ficatului, cadere a parului, eruptii trecatoare pe piele si oboseala.
Daca vreuna dintre reactiile adverse se agraveaz? sau daca observati orice reactie advers?
nementionat? in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate
pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Symphoral
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe blister si cutie, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Symphoral
Substanta activa este loratadina. Fiecare comprimat contine loratadina 10 mg.
Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat (vezi punctul 2 „Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Symphoral”, paragraful „Symphoral contine lactoza monohidrat”), celuloza
microcristalina, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru.
Cum arata Symphoral si continutul ambalajului
Symphoral se prezinta sub forma de comprimate albe, neacoperite, de forma rotunda, cu aspect uniform, margini intacte, plate, avand gravata pe una din fete litera „L” deasupra unui sant median.
Comprimatele au diametrul de 8 mm.
Comprimatul poate fi divizat in doze egale.
Symphoral este disponibil in cutii cu un blister din PVC/Al a 10 comprimate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Gedeon Richter Romania S.A.
Str. Cuza Voda nr. 99-105, 540306 Targu-Mures, Romania
Acest prospect a fost revizuit in Ianuarie 2014.

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.