Prospect RUBJOVIT

Indicatii : Cataracta incipienta; miodesopsii; irite; episclerite; coroidite; miopii cu modificari corio-retiniene.
Contraindicatii:
Produsul este contraindicat la pacientii cunoscuti cu hipersensibilitate in antecedente la oricare dintre componentele sale. De asemenea este contraindicat la pacientii care prezinta hipertiroidism, tireotoxicoza, tuberculoza. Se recomanda ca produsul sa nu fie utilizat in timpul tratamentelor topice sau sistemice cu medicamente ce contin mercur.

Precautii:
Daca solutia este ingerata accidental sau este folosita in doze mari un timp indelungat pot aparea fenomene toxice. A nu se administra la copii sub varsta de 3 ani. A se utiliza in maximum 15 zile de la prima deschidere a flaconului. A se pastra la intuneric si la adapost de caldura.

Reactii adverse:
Iodurile pot produce hipersialoree, lacrimare, coriza si eruptii cutanate, efecte care dispar daca se intrerupe tratamentul.

Compozitie:
Principii active: Iodura de rubidiu: 0,800 g; Iodura de sodiu: 1,200 g; Formiat de calciu: 0,500 g; Ascorbat de sodiu: 0,225 g echivalent cu Acid ascorbic: 0,200 g; Hidroclorura de tiamina: 0,250 g. Excipienti: Borax: 0,108 g; Acid boric: 0,570 g; Tiouree: 0,010 g; Fenol: 0,071 g; Lactoza: 0,490 g; Apa distilata pana la: 100,000 ml.

Actiune:
Este bine cunoscut faptul ca solutiile oftalmice iodate au o remarcabila capacitate de a neutraliza radicali liberi, incetinind procesul de opacifiere al cristalinului; de asemenea ele pot fi administrate cu rezultate bune si in alte afectiuni oculare de natura reumatica, cum ar fi: irite, episclerite, coroidite, sclerite, miopii forte etc. S-au obtinut rezultate bune asociindu-se iodurile alcaline (iodura de rubidiu si iodura de sodiu sau de potasiu) cu clorurile de sodiu sau de calciu; s-a observat ca acesti ioni favorizeaza resorbtia opacitatilor din mediile transparente ale globului ocular. De asemenea s-a demonstrat ca metabolismul cristalinului precum si mentinerea transparentei sale depind de activitatea unor vitamine – dintre care cea mai importanta este tiamina (vitamina B1) – a caror concentratie este sensibil scazuta in cazul cataractei. Pe baza acestor observatii s-au facut numeroase incercari de a trata cataracta incipienta; s-au obtinut rezultate bune si cu acid ascorbic (vitamina C). De aceea Sifi a asociat cele doua vitamine mai sus-mentionate (B1 si C) cu iodurile, rezultand un preparat utilizabil in tratamentul cataractei incipiente. Acest produs este util si in tratamentul afectiunilor cronice ale coroido – retinei si ale corpului vitros. Studiile clinice au confirmat faptul ca Rubjovit este unul dintre cele mai eficiente medicamente pentru tratamentul acestor afectiuni.

Administrare:
Se instileaza 1-2 picaturi, dupa sfatul medicului.

Ambalaj: Cutie x 1 flacon x 10ml (5 ani)
Firma producatoare: SIFI

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.