Prospect Rasagilina Mylan

Rasagilina Mylan se utilizeaza pentru tratamentul adultilor cu boala Parkinson (o tulburare progresiva a creierului care cauzeaza tremuraturi, miscari lente si rigiditate musculara).
Rasagilina Mylan
Rasagilina

Ce este Rasagilina Mylan si pentru ce se utilizeaza?
Rasagilina Mylan se utilizeaza pentru tratamentul adultilor cu boala Parkinson (o tulburare progresiva a creierului care cauzeaza tremuraturi, miscari lente si rigiditate musculara). Rasagilina Mylan se poate utiliza fie in monoterapie, fie ca terapie adjuvanta la cea cu levodopa (un alt medicament utilizat pentru boala Parkinson) la pacientii care prezinta „fluctuatii” in ceea ce priveste tinerea sub control a bolii. Fluctuatiile apar atunci cand medicatia incepe sa nu-si mai faca efectul, iar simptomele reapar inainte de momentul la care trebuie administrata doza urmatoare. Simptomele sunt asociate cu o reducere a efectului levodopa, cand pacientul prezinta treceri bruste de la starea „activa”,
cand se poate misca, la starea „inactiva”, cand are dificultati de deplasare. Rasagilina Mylan este un „medicament generic”. Aceasta inseamna ca Rasagilina Mylan este un
medicament similar cu „medicamentul de referinta” deja autorizat in Uniunea Europeana (UE), denumit Azilect. Pentru mai multe informatii despre medicamentele generice, consultati documentul de intrebari si raspunsuri disponibil aici. Rasagilina Mylan contine substanta activa rasagilina.

Cum se utilizeaza Rasagilina Mylan?
Rasagilina Mylan este disponibil sub forma de comprimate (1 mg). Doza standard este de un comprimat o data pe zi. Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.
Cum actioneaza Rasagilina Mylan?
Rasagilina, substanta activa din Rasagilina Mylan, este un „inhibitor de monoaminooxidaza B”. Aceasta blocheaza enzima monoaminooxidaza de tip B, care descompune o substanta numita dopamina la nivelul creierului. Dopamina are un rol important in controlul miscarii si al coordonarii. La pacientii cu boala Parkinson, celulele care produc dopamina incep sa moara, iar cantitatea de dopamina din creier scade. Ca urmare, pacientii isi pierd capacitatea de a-si controla miscarile in mod constant. Prin
cresterea concentratiei de dopamina in acele parti ale creierului care controleaza miscarea si coordonarea, Rasagilina Mylan amelioreaza simptomele bolii Parkinson, precum rigiditatea si lentoarea in miscari.

Cum a fost studiat Rasagilina Mylan?
Avand in vedere ca Rasagilina Mylan este un medicament generic, studiile pe oameni s-au limitat la teste menite sa demonstreze ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta, Azilect. Doua medicamente sunt considerate bioechivalente daca produc in organism aceleasi niveluri de substanta activa.
Care sunt beneficiile si riscurile asociate cu Rasagilina Mylan?
Avand in vedere ca Rasagilina Mylan este un medicament generic si ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta, beneficiile si riscurile asociate sunt considerate identice cu cele ale medicamentului de referinta.
De ce a fost aprobat Rasagilina Mylan?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a concluzionat ca, in conformitate cu cerintele UE, s-a demonstrat ca Rasagilina Mylan are o calitate comparabila si ca este bioechivalent cu Azilect. Prin urmare, CHMP a considerat ca, la fel ca in cazul Azilect, beneficiile sunt mai mari decat riscurile identificate. Comitetul a recomandat aprobarea utilizarii Rasagilina Mylan in UE.
Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Rasagilina Mylan?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Rasagilina Mylan sa fie utilizat in cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru Rasagilina Mylan au fost incluse informatii referitoare la siguranta, printre care si masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti.

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.