Prospect Quinax, solutie oftalmica

Indicatii
Cataracta senila, cataracta traumatica, cataracta congenitala si cataracta secundara. Teoria chinoida: cataracta este o afectiune oculara care determina scaderea progresiva a transparentei cristalinului, producand scaderea vederii. Au existat multe teorii cu privire la patogeneza cataractei. Printre acestea este “Teoria chinoida dezvoltata in Japonia. Teoria sustine ca radicalul -SH al proteinei solubile din structura cristalinului este degenerat si oxidat de o substanta chinoida dezvoltata din metabolismul anormal al aminoacizilor aromatici, ca triptofanul si tirozina. Vederea poate fi restabilita prin indepartarea chirurgicala a cristalinului, dar medicul oftalmolog a sperat intotdeauna in descoperirea unor agenti chimioterapici capabili sa stopeze procesul degenerativ sau chiar sa imbunatateasca vederea, in asteptarea momentului optim pentru interventia chirurgicala. inlaturarea anxietatii pacientului va duce la imbunatatirea prognosticului acestuia.
Doze si mod de administrare
Se instileaza ocular doua picaturi, de 3 pana la 5 ori pe zi. Se recomanda continuarea terapiei chiar daca se constata imbunatatirea timpurie a vederii.
Compozitie
Quinax este o solutie sterila oftalmica avand ca principiu activ dihidroazapentacena polisulfonata sodica. Aceasta este o substanta cristalina de culoare rosie intensa, usor solubila in apa si putin solubila in etanol, din care rezulta o solutie rosu-inchis.
Flacon de plastic de 15 ml, cu picurator. Flaconul se tine bine inchis. A se pastra la intuneric si racoare.
Actiune terapeutica
Solutia oftalmica Quinax are o puternica afinitate pentru radicalul -SH al proteinei solubile din structura cristalinului, inhiband efectul substantei chinoide. In plus, are o actiune de activare a enzimei proteolitice prezente in umoarea apoasa din camera anterioara a globului ocular. De aceea, solutia Quinax actioneaza nu numai profilactic, impiedicand progresia cataractei, dar creeaza si posibilitatea absorbtiei opacitatilor deja formate.
Contraindicati
Contraindicata persoanelor cu hipersensibilitate fata de oricare component al acestui preparat.
Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul Deţinătorul Autorizaţiei de punere de piaţă
s.a. ALCON-COUVREUR n.v. Rijksweg 14, 2870 Puurs, Belgia
Fabricant
S.A. ALCON-COUVREUR NV Rijksweg 14, B-2870, Puurs Belgia
Pentru orice informaţii referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a Alcon România S.R.L. Tel: + 40 21 203 93 01

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.