Prospect Quetiapine Teva 200 mg comprimate filmate

Quetiapine Teva contine quetiapina care face parte dintr-un grup de medicamente numite antipsihotice.
Quetiapine Teva 100 mg comprimate filmate
Quetiapine Teva 200 mg comprimate filmate
Quetiapine Teva 300 mg comprimate filmate
Quetiapina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dvs. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptomele cu ale dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Quetiapine Teva a si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Quetiapine Teva
3. Cum sa utilizati Quetiapine Teva
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Quetiapine Teva
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Quetiapine Teva si pentru ce se utilizeaza
Quetiapine Teva contine quetiapina care face parte dintr-un grup de medicamente numite antipsihotice. Quetiapine Teva poate fi utilizat pentru tratamentul mai multor boli la adulti cu varsta peste 18 ani, cum ar fi:
Depresie bipolara: in cazul in care va simtiti trist tot timpul. Puteti sa va simtiti deprimat, vinovat, lipsit de energie, sa va pierdeti pofta de mancare sau sa nu puteti dormi.
Manie: in cazul in care puteti sa va simtiti emotionat, euforic, agitat, entuziast sau hiperactiv sau puteti gandi eronat, inclusiv sa deveniti agresiv sau sa aveti comportament de distrugere
Schizofrenie: in cazul in care puteti sa auziti sau sa simtiti lucruri care nu sunt reale, credeti lucruri care nu sunt adevarate sau va simtiti neobisnuit de suspicios, anxios, confuz, vinovat, tensionat sau deprimat.
Medicul dumneavoastra poate continua sa va prescrie Quetiapine Teva chiar daca va simtiti mai bine.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Quetiapine Teva
Nu luati Quetiapine Teva daca
– sunteti alergic (hipersensibil) la quetiapina sau la oricare din celelalte componente ale acestui medicament enumerate la punctul 6.
– urmati un tratament pentru infectia cu HIV (SIDA)
– luati medicamente antifungice cu structura de tip azolic, de exemplu ketoconazol sau itraconazol
– luati antibioticele eritromicina sau claritromicina
– luati nefazodona pentru depresie.
Atentionari si precautii
Inainte sa luati quetiapina, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului daca:
– aveti tensiune arteriala scazuta
– aveti o boala de inima, un ritm anormal al inimii sau o boala a inimii sau a vaselor sanguine
– ati avut convulsii sau crize epileptice
– aveti probleme cu ficatul
– aveti diabet zaharat sau exista riscul de a face diabet zaharat. In acesta situatie, medicul dumneavoastra va poate verifica concentratia de zahar din sange in timpul tratamentului cu quetiapina
– aveti antecedente de accident vascular cerebral
– aveti un numar scazut de globule albe.
– dumneavoastra sau altcineva din familia dumneavoastra ati avut in trecut probleme legate de formare a cheagurilor de sange, deoarece medicamente ca acesta au fost asociate cu formarea cheagurilor de sange
Daca prezentati simptome de accelerare a batailor inimii, intensificarea respiratiei, rigiditate musculara si/sau febra sau miscari involuntare ale fetei, corpului, mainilor sau picioarelor dupa administrarea acestor comprimate, anuntati imediat medicul dumneavoastra. La pacientii varstnici cu dementa (pierderea functiilor creierului), s-a raportat o crestere a riscului de deces in momentul administrarii quetiapinei si altor medicamente de acelasi tip. Nu s-a stabilit o legatura directa intre quetiapina si cresterea riscului de deces. Cu toate acestea, utilizarea quetiapinei in acest caz nu este aprobata.
Ganduri de sinucidere si inrautatirea depresiei dumneavoastra
Daca sunteti deprimat, uneori este posibil sa aveti ganduri de autovatamare sau sinucidere. Acestea pot fi crescute la inceputul tratamentului, deoarece aceste medicamente au nevoie de timp pentru a actiona, de obicei aproximativ doua saptamani, dar uneori mai mult. Sunteti mai predispus sa ganditi in acest fel:
– daca ati avut in trecut ganduri de autovatamare sau sinucidere
– daca sunteti adult tanar. Informatiile din studiile clinice au aratat un risc crescut de idei si/sau comportament legate de sinucidere la adultii tineri cu varsta sub 25 de ani, care sufera de depresie. Daca aveti vreodata ganduri de autovatamare sau sinucidere, adresati-va medicului dumneavoastra sau mergeti imediat la spital.
Ar fi util sa spuneti unei rude sau unui prieten apropiat ca sunteti deprimat si sa le cereti sa citeasca acest prospect. Le puteti cere sa va spuna daca ei cred ca depresia dumneavoastra se inrautateste sau daca sunt ingrijorati de schimbari in comportamentul dumneavoastra. La inceputul tratamentului cu quetiapina, va puteti simti adormit sau ametit, in special atunci cand stati in picioare si aceasta poate duce la caderi accidentale sau puteti sa aveti un accident. Trebuie sa fiti atent pana cand vedeti cum reactionati la quetiapina. Quetiapina poate cauza neliniste neplacuta sau deranjanta, dorinta de miscare frecventa si incapacitatea de a sta asezat sau in picioare (aceasta stare se numeste acatisie). Acest lucru este cel mai probabil sa se intample in primele saptamani de tratament. Daca se intampla acest lucru, adresati-va medicului dumneavoastra.
Quetiapina poate provoca dureri severe la nivelul stomacului, care pot ajunge pana la nivelul spatelui; acest lucru poate fi un semn de pancreatita. Daca se intampla acest lucru, adresati-va imediat medicului dumneavoastra.
Quetiapina poate creste riscul anumitor afectiuni cum ar fi: crestere a trigliceridelor in sange, prezenta de calculi la nivelul colecistului si consumul de alcool etilic. Aceste afectiuni duc la un risc crescut de inflamatie a pancreasului (pancreatita) care este o boala grava.
Copii si adolescenti
Quetiapina nu este recomandata pentru utilizare la copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani din cauza lipsei de informatii la aceasta grupa de varsta.
Quetiapine Teva impreuna cu alte medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau ar trebui sa luati orice alte medicamente, inclusiv medicamente pe baza de plante, produse naturiste si medicamente eliberate fara prescriptie medicala.
NU luati Quetiapine Teva daca luati:
– medicamente pentru tratamentul infectiei cu HIV (SIDA)
– medicamente antifungice de tip azolic, de exemplu ketoconazol sau itraconazol (medicamente pentru tratamentul infectiilor fungice)
– antibioticele eritromicina sau claritromicina
– nefazodona pentru depresie.
Spuneti medicului dumneavoastra daca luati deja:
– alte medicamente pentru boala psihica, cum ar fi tioridazina
– carbamazepina sau fenitoina pentru epilepsie
– valproat de sodiu pentru epilepsie (in cazul in care Quetiapina este utilizata in asociere cu valproatul de sodiu, este posibila scaderea numarului anumitor celule din sange (leucocite))
– barbiturice, cum sunt fenobarbitalul (pentru epilepsie) sau amobarbitalul (pentru insomnie)
– un medicament pentru tratarea ritmului anormal al inimii
– un medicament care va poate afecta cantitatea sarurilor (potasiu, magneziu) din sange
– rifampicina, medicament indicat in tuberculoza.
Unele medicamente pot favoriza eliminarea mai rapida a quetiapinei din corpul dumneavoastra si, de aceea, tratamentul s-ar putea sa nu aiba efectul scontat.
Quetiapina poate determina rezultate fals pozitive pentru anumite teste de laborator (teste pentru depistarea prezentei metadonei si a unor tipuri de antidepresive din sange).
Quetiapine Teva impreuna cu alimente, bauturi si alcool etilic
Nu beti suc de grepfrut in timpul administrarii acestui medicament.
Se recomanda precautie la consumul de alcool etilic in timpul administrarii Quetiapine Teva, deoarece poate cauza somnolenta accentuata.
Acest medicament poate fi administrat cu sau fara alimente.
Sarcina si alaptarea
Nu s-a confirmat daca administrarea quetiapinei in timpul sarcinii sau alaptarii este sigura. In cazul in care sunteti gravida sau incercati sa ramaneti gravida, nu utilizati quetiapina inainte de a cere sfatul medicului. Urmatoarele simptome pot sa apara la nou-nascutii, ale caror mame au utilizat Quetiapine Teva in ultimul trimestru de sarcina (ultimele trei luni de sarcina): tremuraturi, rigiditate si/sau slabiciune musculara, somnolenta, agitatie, probleme de respiratie si dificultati de hranire. In cazul in care copilul dumneavoastra prezinta oricare dintre aceste simptome poate fi necesar sa va contactati medicul.
Nu alaptati in timpul tratamentului cu quetiapina.
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Acest medicament poate provoca somnolenta. Nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje fara a sti in ce mod va afecteaza acest medicament.
Informatii importante privind unele componente ale Quetiapine Teva
Quetiapine Teva contine lactoza
Acest medicament contine o cantitate mica de lactoza. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament. Quetiapine Teva contine E 110 (galben amurg FCF)
<100 mg:> {Acest medicament contine galben amurg FCF (E 110) si poate provoca reactii alergice.}

3. Cum sa utilizati Quetiapine Teva
Luati intotdeauna Quetiapine Teva asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza de inceput va fi decisa de medicul dumneavoastra. Doza de intretinere (doza zilnica) depinde de boala dumneavoastra si de necesitati, dar este cuprinsa, in general, intre 150 mg si 800 mg
Luati comprimatele o data pe zi, seara, inainte de culcare sau de doua ori pe zi, in functie de boala dumneavoastra
Inghititi comprimatele dumneavoastra intregi cu un pahar cu apa
Puteti sa luati comprimatele dumneavoastra cu sau fara alimente
Nu beti suc de grepfrut atunci cand luati quetiapina. Poate afecta modul de actiune a
medicamentului.
Nu incetati sa va luati comprimatele, chiar daca va simtiti mai bine, decat daca v-a spus medicul dumneavoastra
Boli ale ficatului
Medicul dumneavoastra va poate prescrie o doza mai mica daca suferiti de o boala a ficatului.
Persoane varstnice
Medicul dumneavoastra va poate prescrie o doza mai mica daca sunteti o persoana varstnica.
Copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani
Copii si adolescentii cu varsta sub 18 ani nu trebuie sa utilizeze acest medicament.
Daca luati mai mult Quetiapine Teva decat trebuie
Semnele si simptomele in caz de supradozaj includ somnolenta si sedare, accelerarea batailor inimii si tensiune arteriala scazuta.
Anuntati imediat medicul dumneavoastra sau departamentul de urgenta din cel mai apropiat spital. Luati cu dumneavoastra ambalajul si comprimatele ramase.
Daca uitati sa luati Quetiapine Teva
Daca uitati sa luati o doza, luati-o imediat ce va amintiti, cu exceptia situatiei in care va aflati aproape de ora la care ar trebui sa luati urmatoarea doza. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Daca incetati sa luati Quetiapine Teva
Daca intrerupeti brusc tratamentul cu quetiapina, puteti fi incapabil sa dormiti (insomnie) sau va puteti simti rau (greata), puteti avea dureri de cap, diaree, stare de rau (varsaturi), ameteli sau iritabilitate. Medicul dumneavoastra va poate recomanda scaderea treptata a dozei inainte de a opri tratamentul. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, Quetiapina poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Intrerupeti tratamentul cu Quetipine Teva si anuntati imediat medicul sau mergeti la cel mai apropiat spital daca:
Daca aveti ganduri de autovatamare sau de sinucidere si daca starea dumneavoastra de depresie se inrautateste (pot afecta pana la 1 din 10 persoane).
Cateva persoane (pot afecta pana la 1 din 10.000 de persoane), pot dezvolta o reactie alergica severa numita soc anafilactic. Aceasta este o reactie adversa rara, dar foarte grava. Daca observati oricare dintre urmatoarele reactii adverse, spuneti medicului dumneavoastra imediat: umflarea fetei, mainilor, buzelor, picioarelor, limbii sau gatului, dificultati la inghitire sau de respiratie.
Aveti slabiciune musculara, sensibilitate sau durere musculara, nu va simtiti bine sau aveti temperatura ridicata. Este posibil sa aveti o boala rara, dar grava, care poate pune viata in pericol, numita rabdomioliza. Acest lucru poate afecta pana la 1 din 10.000 de persoane.
Aveti o temperatura foarte ridicata, transpiratie, rigiditate la nivelul muschilor, ritm rapid al inimii, respiratie rapida si somnolenta sau confuzie. Puteti avea, de asemenea, dificultati la mers, tremuraturi sau sa aveti miscari neobisnuite musculare pe care nu le puteti controla. In cazuri rare, ar putea apare rotirea ochilor. Acestea ar putea fi semne ale unei boli grave numita sindrom neuroleptic malign. Acest lucru poate afecta pana la 1 din 1000 de persoane.
Puteti observa ingalbenirea pielii sau ochilor si urina dumneavoastra devine mai inchisa la culoare. Puteti avea, de asemenea, temperatura ridicata, sa va simtiti obosit, sa va pierdeti pofta de mancare, sa aveti dureri de stomac sau sa va simtiti rau. Acestea ar putea fi semne ale unei probleme la nivelul ficatului, cum ar fi icter sau hepatita. Acest lucru poate afecta pana la 1 din 1000 de persoane.
Aveti convulsii. Acest lucru poate afecta pana la 1 din 100 de persoane.
Puteti observa cheaguri de sange in vene mai ales la nivelul picioarelor (simptomele includ edem, durere si roseata la nivelul piciorului), care se pot deplasa prin vasele de sange la plamani, cauzand dureri in piept si dificultati in respiratie. Aceasta se numeste tromboembolism si poate afecta pana la 1 din 1000 de persoane.
Aveti dureri severe de stomac, care pot ajunge pana in spate, acest lucru poate fi un semn de pancreatita si poate afecta pana la 1 din 1000 de persoane.
Va simtiti infometat, va este sete mai mult decat de obicei si ati pierdut in greutate. Acestea pot fi simptome ale unei boli numite diabet zaharat si poate afecta pana la 1 din 100 de persoane.
Cateva persoane pot dezvolta o boala de piele care poate pune viata in pericol (sindrom Stevens Johnson, care ar putea afecta pana la 1 din 10 000 de persoane, si necroliza epidermica toxica pentru care frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile). Aceste reactii adverse sunt foarte rare, dar foarte grave. Daca observati oricare dintre urmatoarele reactii adverse, spuneti imediat medicului dumneavoastra sau asistentei medicale:
– descuamarea pielii
– dureri la nivelul mucoaselor
– eruptie la nivelul pielii
Aveti mancarimi, pete roz-rosu, incepand de la picioare si pe maini. Acestea ar putea fi simptome ale unei boli de piele numita eritem polimorf. Frecventa acestei afectiuni nu poate fi estimata din datele disponibile.
Prezentati umflaturi la nivelul fetei (pleoape, buze), limbii, mainilor si picioarelor. De asemenea, pot sa apara dificultati in respiratie. Aceasta este o afectiune numita angioedem si poate afecta pana la 1 din 10000 de persoane.
Aveti dificultati de vorbire sau de inghitire, pierdere a controlului echilibrului, lipsa expresiei fetei, mers tarait, rigiditate la nivelul bratelor si picioarelor, tremuraturi sau miscari agitate a mainilor sau a degetelor. Acestea sunt numite simptome extrapiramidale si poate afecta pana la 1 din 10 persoane.
Ati observat ca faceti infectii sau vanatai mai usor decat de obicei. Acestea pot fi semne ale unei afectiuni grave numita agranulocitoza (scadere a tuturor tipurilor de celule din sange).
Aveti erectie persistenta dureroasa, care nu dispare (priapism) (aceasta reactie adversa este rara)
Simtiti batai neregulate rapide ale inimii. Acest lucru poate fi un simptom al unei afectiuni numite prelungirea intervalului QT, care poate fi observat printr-un test numit ECG. Aceasta poate afecta pana la 1 din 100 de persoane.
Aveti temperatura corpului foarte ridicata
Raportarile au aratat ca unele medicamente antipsihotice pot provoca ritmuri anormale ale inimii, un infarct miocardic sau moarte subita inexplicabila. Spune-ti medicului dumneavoastra imediat daca suferiti de dureri in piept, palpitatii sau batai neregulate ale inimii
Alte reactii adverse
Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane):
– ameteli, somnolenta, dureri de cap.
– uscaciune la nivelul gurii
– cresterea in greutate
– cresterea concentratiei ”colesterolului rau” (LDL)
– scaderea concentratiei ”colesterolului bun” (HDL)
– cresterea concentratiei de trigliceride
– simptome de intrerupere a tratamentului (simptome care apar atunci cand incetati sa luati quetiapina) includ incapacitatea de a dormi (insomnie), senzatie de rau (greata), durere de cap, diaree, stare de rau (varsaturi), ameteala si iritabilitate. Aceste simptome dispar de obicei dupa 1 saptamana de la ultima doza.
– unele reactii adverse sunt observate numai in urma unei analize de sange. Acestea includ scaderea valorilor unei molecule, numita hemoglobina, din sange.
Frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane):
– lesin
– senzatie de iritabilitate
– batai rapide sau neregulate ale inimii
– indigestie
– stare de slabiciune
– unele reactii adverse sunt observate numai in urma unei analize de sange. Acestea includ:
– cresterea numarului anumitor celule din sange (eozinofile)
– cresterea valorilor de prolactina in sange (hiperprolactinemie). Aceasta poate cauza:
– cresterea de volum a sanilor la barbati si femei si producerea anormala de
lapte
– la femei pot apare neregularitati ale ciclului menstrual.
– cresterea concentratiei de zahar din sange
– cresterea concentratiei anumitor enzime din sange (ATS, ALT, GGT)
– scaderea valorilor anumitor hormoni din sange (T3, T4)
– cresterea valorilor unui anumit hormon (TSH)
– modificarea numarului de globule albe (ceea ce poate provoca febra si o deteriorare
grava a starii dumneavoastra generale sau febra cu simptome de infectie locala cum ar
fi durere de gat persistenta ulceratia gurii sau probleme urinare)
– maini sau picioare umflate
– constipatie
– varsaturi
– vedere incetosata
– rinita (mancarime la nivelul nasului si nas infundat)
– dispnee (scurtarea respiratiei)
– scaderea tensiunii arteriale la ridicarea in picioare, care va poate da o senzatie de ameteala
– vise anormale si cosmaruri
– tulburari de vorbire si limbaj
– crestere a poftei de mancare
Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane):
– miscari musculare anormale
– ritm lent al inimii
– miscarea picioarelor (sindromul picioarelor nelinistite)
– dificultate la inghitire
– dificultati sexuale
– reactii alergice care provoaca inrosirea, mancarimea pielii si eruptii pe piele
– unele reactii adverse sunt observate numai in urma unei analize de sange. Acestea includ:
– scaderea globulelor rosii din sange (anemie) care poate provoca senzatie de oboseala
si lipsa de energie
– scaderea plachetelor din sange (trombocitopenia) care poate provoca vanatai sau
sangerari mai usor
– scaderea valorilor sodiului din sange (un electrolit) (aceasta stare se numeste
hiponatremie)
– scaderea valorilor unui anumit hormon din sange (T3 liber)
– functionarea scazuta a glandei tiroide (hipotiroidism) care poate provoca stare de
oboseala, somnolenta, constipatie, crestere in greutate.
Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane):
– cresterea de volum a sanilor si productie neobisnuita de lapte (galactoree)
– sindrom metabolic (un grup de manifestari care va poate provoca boli de inima si diabet zaharat. Aceste manifestari sunt: hipertensiunea arteriala, valori crescute de zahar in sange, valori crescute ale trigliceridelor (un tip de grasimi din sange), valori scazute de HDL (valorea ”colesterolului bun” din sange), depunerea de grasime in exces in jurul taliei)
– mers in timpul somnului, vorbit in timpul somnului, mancat in somn
– temperatura scazuta a corpului
– ciclu menstrual neregulat
– unele reactii adverse sunt observate numai in urma unei analize de sange. Acestea includ scadere a unei anumite enzime din sange numite creatinfosfokinaza (CPK)
Foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10.000 persoane):
– sindrom de secretie inadecvata de hormon antidiuretic (sindrom caracterizat prin valori
plasmatice crescute ale hormonului antidiuretic (hormon care ajuta rinichii si organismul
sa retina apa si scade valorile electrolitilor din sange (cum este sodiul))
Cu frecventa necunoscuta (frecventa care nu poate fi estimata din datele disponibile)
Anumite reactii adverse sunt observate numai atunci cand se efectueaza teste de sange. Acestea includ scaderea numarului de celule sanguine numite neutrofile.
Daca manifestati orice reactiile adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Reactii adverse suplimentare la copii si adolescenti
In studiile clinice, s-a observat ca la copii si adolescenti pot aparea aceleasi reactii adverse care pot sa apara si la adulti.
Urmatoarele reactii adverse au fost observate numai la copii si adolescenti:
Foarte frecventa (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane):
Cresterea tensiunii arteriale.
In studiile clinice, s-a observat ca urmatoarele reactii adverse au fost observate mai frecvent la copii si adolescenti:
Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane):
Cresterea valorilor unui hormon numit prolactina in sange. In cazuri rare, cresterea cantitatii hormonului prolactina poate conduce la urmatoarele:
– crestere de volum a sanilor la baieti si fete si producere anormala de lapte.
– ciclu menstrual neregulat sau la lipsa acestuia la fete.
– crestere a apetitului pentru alimente.
– miscari musculare anormale.
Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane)
Iritabilitate

5. Cum se pastreaza Quetiapine Teva
A nu se lasa la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati Quetiapine Teva dupa data de expirare inscrisa pe cutie, flacon sau pe blister. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesita conditii speciale pentru pastrare.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Quetiapine Teva:
Substanta activa este Quetiapina.
Fiecare comprimat filmat contine quetiapina (sub forma de fumarat de quetiapina) 100 mg. Fiecare comprimat filmat contine quetiapina (sub forma de fumarat de quetiapina) 200 mg. Fiecare comprimat filmat contine quetiapina (sub forma de fumarat de quetiapina) 300 mg. Celelalte componente sunt: hidrogenofosfat de calciu dihidrat, lactoza monohidrat, povidona K- 25, celuloza microcristalina, amidon glicolat de sodiu (tip A), dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu. Filmul contine hipromeloza, dioxid de titan (E 171), triacetina, <100, 300 mg:> lactoza monohidrat, oxid galben de fer (E 172), <100 mg:> galben amurg FCF (E 110), <200 mg:> polidextroza FCC, macrogol 8000.

Cum arata Quetiapine Teva si continutul ambalajului
Quetiapine Teva 100 mg se prezinta sub forma de comprimate filmate, rotunde, biconvexe de culoare portocaliu deschis, marcate cu „100”pe o fata.
Quetiapine Teva 200 mg se prezinta sub forma de comprimate filmate , rotunde, biconvexe, de culoare alba pana la aproape alba, marcate cu „200” pe o fata.
Quetiapine Teva 300 mg se prezinta sub forma de comprimate filmate biconvexe, de forma unei capsule, de culoare galben deschis, marcate cu „300” pe o fata.
Quetiapine Teva este disponibil in:
Blister alb opac din PVC-PE-Aclar/Al sau alb opac PVC-PVdC/Al.
– <100 mg:> cutii cu 1, 10, 20, 30, 50, 60, 90 si 100 (5 x 20) comprimate filmate,
ambalaj de uz spitalicesc cu 50 comprimate filmate.
– <200 mg:> cutii cu 1, 10, 20, 30, 50, 60, 90 si 100 (5 x 20)comprimate filmate,
ambalaj de uz spitalicesc cu 50 comprimate filmate.
– <300 mg:> cutii cu 1, 10, 20, 30, 50, 60, 90 si 100 (5 x 20) comprimate filmate,
ambalaj de uz spitalicesc cu 50, 120, 180, si 240 comprimate filmate.
Flacon PEID alb cu capac din PP si inchidere securizata pentru copii si sigiliu termosudat. Marimi de ambalaj de 100 si 250 comprimate filmate. Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantii
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Teva Pharmaceuticals S.R.L. Str. Domnita Ruxandra nr.12, parter, sector 2, Bucuresti
Romania Telefon: 021 230 65 24 Fax: 021 230 65 23
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele demuniri comerciale:
Romania: Quetiapine Teva 100 mg, 200 mg & 300 mg comprimate filmate
Acest prospect a fost aprobat in Ianuarie 2015.

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.