Prospect Pregabalin Pfizer

Pregabalin Pfizer este un medicament care contine substanta activa pregabalina.
Acesta se utilizeaza pentru tratarea adultilor care sufera de urmatoarele afectiuni:
• durere neuropata (durere cauzata de afectarea nervilor), inclusiv durere neuropata periferica, de exemplu durerea pe care o simt pacientii cu diabet sau cei cu herpes (zona) zoster, precum si in cazul durerii neuropate centrale, cum ar fi durerea pe care o simt pacientii care au suferit o leziune a maduvei spinarii;
• epilepsie, in care se utilizeaza ca „adjuvant” pentru tratamentul existent la pacientii cu convulsii
partiale (crize epileptice cu originea intr-o zona specifica a creierului) care nu pot fi tinute sub control cu tratamentul in curs;
• tulburare anxioasa generalizata (anxietate sau teama prelungita in legatura cu evenimente cotidiene).
Acest medicament este echivalentul lui Lyrica, care este deja autorizat in Uniunea Europeana (UE). Compania care produce Lyrica a consimtit la utilizarea datelor sale ?tiin?ifice pentru Pregabalin Pfizer („consim?amant informat”).

Cum se utilizeaza Pregabalin Pfizer?
Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta si este disponibil sub forma de capsule (25, 50, 75, 100, 150, 200, 225 si 300 mg). Doza initiala recomandata de Pregabalin Pfizer este de 150 mg pe zi, impartita in doua sau trei prize. Dupa trei pana la sapte zile, doza poate fi crescuta la 300 mg pe zi. Dozele pot fi crescute in continuare de cel mult doua ori, pana cand se ajunge la doza cea mai eficace. Doza maxima este de 600 mg pe zi. Oprirea tratamentului cu Pregabalin Pfizer trebuie facuta, de asemenea, treptat, pe parcursul a cel putin o saptamana. Capsulele trebuie inghitite intregi, cu apa. Pacientii cu afectiuni renale trebuie sa ia doze mai mici.

Cum actioneaza Pregabalin Pfizer?
Substanta activa din Pregabalin Pfizer, pregabalina, are o structura similara cu „neurotransmitatorul”
propriu al organismului numit acid gama-aminobutiric (GABA), dar are efecte biologice foarte diferite.
Neurotransmitatorii sunt substante chimice care permit comunicarea intre celulele nervoase. Modul exact in care actioneaza pregabalina nu este pe deplin inteles, dar se crede ca aceasta afecteaza modul in care calciul patrunde in celulele nervoase. Aceasta reduce activitatea unora dintre celulele nervoase din creier si din maduva spinarii, reducand eliberarea altor neurotransmitatori care au un rol in transmiterea durerii, in epilepsie si in starile de anxietate.

Ce beneficii a prezentat Pregabalin Pfizer pe parcursul studiilor?
Pregabalin Pfizer a fost comparat cu placebo (un preparat inactiv) in 22 de studii. in durerea neuropata, beneficiile Pregabalin Pfizer au fost evaluate timp de pana la 12 saptamani utilizand un chestionar standard pentru durere. in 10 studii care au inclus peste 3 000 de pacienti cu durere neuropata periferica (durere determinata de diabet sau zona zoster), 35% din pacientii tratati cu Pregabalin Pfizer au inregistrat o reducere a scorurilor durerii cu 50% sau mai mult, in comparatie cu 18% din pacientii tratati cu placebo. intr-un studiu de dimensiuni mai reduse care a inclus 137 de pacienti cu durere neuropata centrala, datorata unei leziuni a maduvei spinarii, 22% din pacientii tratati cu Pregabalin Pfizer au inregistrat o reducere a scorurilor durerii cu 50% sau mai mult, in comparatie cu 8% din pacientii tratati cu placebo. In epilepsie, beneficiile Pregabalin Pfizer au fost evaluate in 3 studii, care au implicat 1 000 de pacienti, in care s-a urmarit cu cat s-a redus numarul de convulsii ale pacientilor dupa 11 pana la 12 saptamani. In jur de 45% din pacientii care luau Pregabalin Pfizer 600 mg si in jur de 35% din cei care luau Pregabalin Pfizer 300 mg pe zi au inregistrat o reducere a numarului de convulsii cu 50% sau mai mult, in comparatie cu aproximativ 10% din pacientii care luau placebo. Pregabalin Pfizer a fost mai eficace decat placebo in tulburarea anxioasa generalizata: in 8 studii care au implicat peste 3 000 de pacienti, 52% din pacientii care luau Pregabalin Pfizer au prezentat o ameliorare de 50% sau mai mult a anxietatii, masurata cu ajutorul unui chestionar standard pentru anxietate, in comparatie cu 38% din pacientii care luau placebo.

Care sunt riscurile asociate cu Pregabalin Pfizer?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Pregabalin Pfizer (observate la mai mult de 1 pacient din 10) sunt ameteala si somnolenta. Pentru lista completa a efectelor secundare si a restrictiilor, consultati prospectul.

De ce a fost aprobat Pregabalin Pfizer?
CHMP a hotarat ca beneficiile Pregabalin Pfizer sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru acest produs.

Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Pregabalin Pfizer?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Pregabalin Pfizer sa fie utilizat in cel mai
sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru
Pregabalin Pfizer, au fost incluse informatii referitoare la siguranta, printre care si masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti. Informatii suplimentare sunt disponibile in rezumatul planului de management al riscurilor.

Alte informatii despre Pregabalin Pfizer
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Pregabalin Pfizer, valabila pe
intreg teritoriul Uniunii Europene, la 10 aprilie 2014.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 04-2014.

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.