Prospect Pramipexole Accord

ramipexole Accord se utilizeaza pentru tratarea simptomelor bolii Parkinson si a sindromului picioarelor nelinistite.
Ce este Pramipexole Accord?
Pramipexole Accord este un medicament care contine substanta activa pramipexol. Este disponibil sub forma de comprimate (0,088, 0,18, 0,35, 0,7 si 1,1 mg).
Pramipexole Accord este un „medicament generic”. Aceasta inseamna ca Pramipexole Accord este similar cu „medicamentul de referinta” deja autorizat in Uniunea Europeana (UE), denumit Mirapexin.

Pentru ce se utilizeaza Pramipexole Accord?
Pramipexole Accord se utilizeaza pentru tratarea simptomelor urmatoarelor boli:
– boala Parkinson, o boala degenerativa a creierului care provoaca tremuraturi, miscari incetinite si rigiditate musculara. Pramipexole Accord poate fi utilizat fie in monoterapie, fie in asociere cu levodopa (alt medicament pentru boala Parkinson), in toate stadiile bolii, inclusiv cele avansate, cand levodopa incepe sa isi piarda din eficacitate;
– sindromul picioarelor nelinistite, forma moderata pana la severa, o afectiune in care pacientul simte, de obicei noaptea, o nevoie imperioasa si necontrolata de a-si misca membrele pentru a inlatura senzatiile de disconfort, dureroase sau ciudate din organism. Pramipexole Accord se foloseste atunci cand nu se poate identifica o cauza specifica pentru afectiunea respectiva.
Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Pramipexole Accord?
Pentru boala Parkinson, doza initiala este de un comprimat de 0,088 mg de trei ori pe zi. Doza trebuie marita o data la cinci pana la sapte zile, pana cand simptomele sunt tinute sub control fara a cauza efecte secundare care nu pot fi suportate. Doza zilnica maxima este de trei comprimate de 1,1 mg.
Pramipexole Accord trebuie administrat mai rar pacientilor care au probleme cu rinichii. Daca tratamentul este oprit, dintr-un motiv sau altul, doza trebuie redusa treptat.
Pentru sindromul picioarelor nelinistite, Pramipexole Accord trebuie administrat o data pe zi, cu doua pana la trei ore inainte de culcare. Doza initiala recomandata este de 0,088 mg, dar la nevoie, pentru a reduce si mai mult simptomele, aceasta poate fi marita o data la patru pana la sapte zile, pana la o doza maxima de 0,54 mg. Dupa trei luni trebuie sa se reexamineze raspunsul pacientului si nevoia de a continua tratamentul.
Comprimatele de Pramipexole Accord trebuie inghitite intregi, cu apa. Pentru mai multe informatii, consultati prospectul.

Cum actioneaza Pramipexole Accord?
Substanta activa din Pramipexole Accord, pramipexolul, este un agonist al dopaminei (o substanta care imita actiunea dopaminei). Dopamina este o substanta-mesager din partile creierului care controleaza miscarile si coordonarea. La pacientii cu boala Parkinson, celulele care produc dopamina incep sa moara si cantitatea de dopamina din creier scade. In acest fel, pacientii isi pierd capacitatea de a-si controla adecvat miscarile. Pramipexolul stimuleaza creierul in acelasi fel in care ar face-o dopamina, astfel incat pacientii pot sa-si controleze mai bine miscarile si au mai putine semne si simptome ale bolii Parkinson, precum tremuraturi, rigiditate si miscari incetinite.
Modul in care pramipexolul actioneaza in cazul sindromului picioarelor nelinistite nu este pe deplin inteles. Se presupune ca sindromul este cauzat de probleme datorate modului in care dopamina actioneaza la nivelul creierului, ceea ce poate fi corectat de pramipexol.

Cum a fost studiat Pramipexole Accord?
Dat fiind ca Pramipexole Accord este un medicament generic, studiile pe pacienti s-au limitat la teste care sa demonstreze ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta, Mirapexin. Doua medicamente sunt considerate bioechivalente daca produc in organism aceleasi niveluri de substanta activa.

Care sunt beneficiile si riscurile asociate cu Pramipexole Accord?
Intrucat Pramipexole Accord este un medicament generic si este bioechivalent cu medicamentul de referinta, beneficiile si riscurile asociate sunt considerate identice cu cele ale medicamentului de referinta.

De ce a fost aprobat Pramipexole Accord?
CHMP a concluzionat ca, in conformitate cu cerintele UE, s-a demonstrat ca Pramipexole Accord are o calitate comparabila si este bioechivalent cu Mirapexin. Prin urmare, CHMP a considerat ca, la fel ca in cazul Mirapexin, beneficiile sunt mai mari decat riscurile identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Pramipexole Accord.

Alte informatii despre Pramipexole Accord
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Pramipexole Accord, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 30 septembrie 2011.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 08-2011.

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.