Prospect Pramipexol Teva

Pramipexol Teva este un medicament care contine substanta activa pramipexol baza.
Este disponibil sub forma de comprimate rotunde, de culoare alba (0,088, 0,18, 0,35 si 0,7 mg).
Pramipexol Teva este un „medicament generic”. Aceasta inseamna ca Pramipexol Teva este similar cu un „medicament de referinta” deja autorizat in Uniunea Europeana (UE), denumit Sifrol.

Pentru ce se utilizeaza Pramipexol Teva?
Pramipexol Teva se utilizeaza pentru tratamentul simptomelor bolii Parkinson, o afectiune cerebrala progresiva care produce tremor, miscari lente si rigiditate musculara. Pramipexol Teva poate fi utilizat fie singur, fie in asociere cu levodopa (un alt medicament pentru boala Parkinson), in toate stadiile bolii, inclusiv cele avansate, cand levodopa incepe sa isi piarda din eficacitate.
Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Cum se utilizeaza Pramipexol Teva?
Comprimatele de Pramipexol Teva trebuie inghitite cu apa, cu sau fara alimente. Doza initiala este de 0,088 mg de trei ori pe zi. Doza trebuie marita la intervale de 5-7 zile, pana cand simptomele sunt tinute sub control fara a cauza efecte secundare care nu pot fi suportate. Doza zilnica maxima este de 1,1 mg de trei ori pe zi. Pramipexol Teva trebuie administrat mai putin frecvent pacientilor care au probleme cu rinichii. Daca tratamentul este intrerupt, dintr-un motiv sau altul, doza trebuie redusa treptat.
Pentru informatii suplimentare, a se consulta prospectul.

Cum actioneaza Pramipexol Teva?
Substanta activa din Pramipexol Teva, pramipexolul, este un agonist al dopaminei, care imita actiunea dopaminei. Dopamina este o substanta-mesager in acele parti ale creierului care controleaza miscarile si coordonarea. La pacientii cu boala Parkinson, celulele care produc dopamina incep sa moara, iar cantitatea de dopamina din creier scade. In consecinta, pacientii isi pierd capacitatea de a-si controla miscarile in mod corespunzator. Pramipexolul stimuleaza creierul in acelasi fel in care ar face-o si dopamina, astfel incat pacientii pot sa-si controleze mai bine miscarile si au mai putine semne si simptome ale bolii Parkinson, precum tremorul, rigiditatea si lentoarea in miscari.

Cum a fost studiat Pramipexol Teva?
Dat fiind ca Pramipexol Teva este un medicament generic, studiile s-au limitat la teste care sa demonstreze ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta (si anume, ca cele doua medicamente produce aceleasi niveluri de substanta activa in organism).

Care sunt beneficiile si riscurile Pramipexol Teva?
Dat fiind ca Pramipexol Teva este un medicament generic si ca este bioechivalent cu medicamentul de referinta, se considera ca beneficiile si riscurile sale sunt aceleasi ca si cele ale medicamentului de referinta.

De ce a fost aprobat Pramipexol Teva?
Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a concluzionat ca, in conformitate cu cerintele UE, s-a demonstrat ca Pramipexol Teva are o calitate comparabila si ca este bioechivalent cu Sifrol. Prin urmare, CHMP a considerat ca, la fel ca in cazul Sifrol, beneficiile sunt mai mari decat riscurile identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizatiei de introducere pe piata pentru Pramipexol Teva.

Alte informatii despre Pramipexol Teva:
Comisia Europeana a acordat Teva Pharma B.V. o autorizatie de introducere pe piata pentru Pramipexol Teva, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 18 decembrie 2008.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 11-2008.

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.