Prospect Pemetrexed Fresenius Kabi

Pemetrexed Fresenius Kabi este un medicament antineoplazic, utilizat in tratamentul a doua tipuri de cancer pulmonar,
Pemetrexed Fresenius Kabi
Pemetrexed

Ce este Pemetrexed Fresenius Kabi si pentru ce se utilizeaza?
Pemetrexed Fresenius Kabi este un medicament antineoplazic, utilizat in tratamentul a doua tipuri de cancer pulmonar:
– mezoteliom pleural malign (un tip de cancer al foitelor pleurale care este cauzat, de obicei, de expunerea la azbest), caz in care se utilizeaza in asociere cu cisplatina la pacientii care nu au primit chimioterapie anterior si la care cancerul nu poate fi indepartat chirurgical;
– cancer pulmonar de tip „nescuamos”, altul decat cel cu celule mici, in stadiu avansat, pentru care se utilizeaza fie in asociere cu cisplatina la pacientii netratati anterior, fie in monoterapie la pacientii care au primit anterior tratament impotriva cancerului. De asemenea, poate fi utilizat ca tratament de intretinere la pacientii care au primit chimioterapie pe baza de platina. Pemetrexed Fresenius Kabi este un „medicament generic”. Aceasta inseamna ca Pemetrexed Fresenius Kabi este similar cu „medicamentul de referinta” deja autorizat in Uniunea Europeana (UE), numit Alimta. Pentru mai multe informatii despre medicamentele generice, consultati documentul de intrebari
si raspunsuri disponibil aici. Pemetrexed Fresenius Kabi contine substanta activa pemetrexed.

Cum se utilizeaza Pemetrexed Fresenius Kabi?
Pemetrexed Fresenius Kabi este disponibil sub forma de pulbere din care se prepara o solutie perfuzabila (picurare in vena). Medicamentul se poate obtine numai pe baza de prescriptie medicala si trebuie administrat numai sub supravegherea unui medic calificat in utilizarea chimioterapiei. Doza care trebuie administrata se calculeaza in functie de greutatea si inaltimea pacientului. Medicamentul se administreaza in perfuzie cu durata de 10 minute, o data la trei saptamani. Pentru reducerea reactiilor adverse pe durata tratamentului cu Pemetrexed Fresenius Kabi, pacientii trebuie sa ia un corticosteroid (un tip de medicament care reduce inflamatia) si acid folic (un tip de vitamina) si sa faca injectii cu vitamina B12. De asemenea, cand Pemetrexed Fresenius Kabi se administreaza in asociere cu cisplatina, inainte sau dupa doza de cisplatina trebuie administrat un medicament „antiemetic” (pentru prevenirea varsaturilor) si lichide (pentru prevenirea deshidratarii). Tratamentul trebuie amanat sau oprit sau doza trebuie redusa la pacientii la care hemograma are valori anormale sau care prezinta alte reactii adverse specifice. Pentru mai multe informatii, consultati Rezumatul caracteristicilor produsului (care face parte, de asemenea, din EPAR).
Cum actioneaza Pemetrexed Fresenius Kabi?
Substanta activa din Pemetrexed Fresenius Kabi, pemetrexedul, este un medicament citotoxic (un medicament care distruge celulele care se divid, cum sunt celulele canceroase) care face parte din clasa de „antimetaboliti”. Pemetrexedul se transforma in organism intr-o forma activa care blocheaza activitatea enzimelor implicate in producerea „nucleotidelor” (compusii de baza ai ADN-ului si ai ARNului, materialul genetic celular). Drept urmare, forma activa a pemetrexedului incetineste formarea de ADN si ARN si impiedica diviziunea si inmultirea celulara. Transformarea pemetrexedului in forma sa activa se produce mai usor in celulele canceroase decat in celulele normale, ceea ce duce la niveluri mai mari ale formei active si la o durata mai mare de actiune a medicamentului in celulele canceroase. Acest lucru duce la reducerea diviziunii celulelor canceroase, iar celulele normale sunt doar putin afectate.
Cum a fost studiat Pemetrexed Fresenius Kabi?
Compania a prezentat date din literatura de specialitate publicata cu privire la pemetrexed. Nu au fost necesare studii suplimentare, deoarece Pemetrexed Fresenius Kabi este un medicament generic administrat prin perfuzie si contine aceeasi substanta activa ca medicamentul de referinta, Alimta.
Care sunt beneficiile si riscurile asociate cu Pemetrexed Fresenius Kabi?
Avand in vedere ca Pemetrexed Fresenius Kabi este un medicament generic, beneficiile si riscurile asociate sunt considerate identice cu cele ale medicamentului de referinta.
De ce a fost aprobat Pemetrexed Fresenius Kabi?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a concluzionat ca, in conformitate cu cerintele UE, s-a demonstrat ca Pemetrexed Fresenius Kabi este comparabil cu Alimta. Prin urmare, CHMP a considerat ca, la fel ca in cazul Alimta, beneficiile sunt mai mari decat riscurile identificate. Comitetul a recomandat aprobarea utilizarii Pemetrexed Fresenius Kabi in UE.
Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Pemetrexed Fresenius
Kabi?
In Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospect au fost incluse recomandarile si precautiile pentru utilizarea sigura si eficace a Pemetrexed Fresenius Kabi, care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti.

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.