Prospect Oculotect Fluid

Oculotect Fluid este utilizat pentru a atenua neplacerile cauzate de ochii uscati.
Oculotect Fluid, 50 mg/mL, picaturi oftalmice, solutie, in recipient unidoza
Povidona K 25

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Utilizati intotdeauna acest medicament conform indicatiilor din acest prospect sau indicatiilor medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau recomandari.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Oculotect Fluid si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa utilizati Oculotect Fluid
3. Cum sa utilizati Oculotect Fluid
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Oculotect Fluid
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Oculotect Fluid si pentru ce se utilizeaza
Oculotect Fluid este o solutie oftalmica apoasa, limpede, incolora pana la galben deschis.
Oculotect Fluid este utilizat pentru a atenua neplacerile cauzate de ochii uscati.

2. Inainte sa utilizati Oculotect Fluid
Nu utilizati Oculotect Fluid
– daca sunteti alergic la povidona K 25 sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
Atentionari si precautii:
Inainte sa utilizati Oculotect Fluid, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului:
– daca constatati aparitia de dureri de cap, dureri oculare, tulburari ale vederii, iritatii ale ochilor, roseata persistenta sau daca simptomele se inrautatesc sau persista, intrerupeti tratamentul si adresati-va medicului.
Oculotect Fluid impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra farmacistului daca utilizati, ati luat utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente.
Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Oculotect Fluid poate fi folosit in timpul sarcinii si alaptarii.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Vedere se poate incetosa pentru o perioada dupa ce ati utilizat Oculotect Fluid picaturi oftalmice. Nu trebuie sa conduceti vehicule sau sa folositi utilaje pana la disparitia acestor manifestari.

3. Cum sa utilizati Oculotect Fluid
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza recomandata este de 1 picatura in fiecare ochi de 4 ori pe zi sau de cate ori este necesar. Recipientul unidoza contine suficienta solutie pentru o aplicare in ambii ochi.
Instructiuni privind utilizarea Spalati-va pe maini. Scoateti un recipient unidoza din dispozitivul pe care sunt prinse (figura 1). Rasuciti varful recipientului (figura 2). Intotdeauna evitati atingerea varfului recipientului unidoza. Dati capul pe spate (figura 3). Trageti in jos cu un deget pleoapa inferioara si tineti recipientul unidoza in cealalta mana (figura 4). Apasati pe recipientul unidoza astfel incat sa cada o picatura in ochi. Apoi,
apasati cu un deget coltul interior al ochiului timp de 1-2 minute (figura 5). Acest lucru impiedica ca picatura sa ajunga in gat prin canalul lacrimar. Astfel, o mare cantitate din picatura ramane in ochi si poate atenua neplacerea. Recipientul unidoza nu este steril, in timp ce continutul unui recipient unidoza este steril pana cand sigiliul original este rupt. Oculotect Fluid picaturi oftalmice, solutie in recipient unidoza trebuie utilizat imediat
dupa deschiderea flaconului. Dupa utilizare, recipientul unidoza trebuie aruncat. Nu trebuie pastrat continutul unui recipient unidoza deschis.
Utilizati Oculotect Fluid numai ca picaturi de ochi.
Daca una din picaturi a cazut pe langa ochi, incercati din nou s-o administrati
Daca utilizati mai mult Oculotect Fluid decat trebuie, nu exista riscul de efecte adverse.
Daca utilizati si alte picaturi sau unguente oftalmice, trebuie sa lasati un interval de minim 5 minute intre administrari. Unguentele oftalmice vor fi ultimele administrate.
Daca aveti intrebari suplimentare privind utilizarea acestui produs, adresati-va medicului sau farmacistului dumneavoastra.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Urmatoarele reactii adverse au fost raportate in urma utilizarii Oculotect Fluid, cu frecventa necunoscuta (frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile): Reactii la nivelul ochiului: vedere incetosata, dureri oculare, mancarime oculara, iritatie oculara, senzatii anormale ale ochilor, roseata a ochilor
Reactii generale: alergie
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand
reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Pastrarea Oculotect Fluid
A nu se lasa la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa EXP.. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra la temperaturi sub 25°C in ambalajul original.
A se pastra in cutia de carton. Sensibil la lumina.
A se utiliza in termen de 4 luni de la prima deschidere a flaconului.
Inchideti flaconul imediat dupa utilizare. Nu aruncati nici un medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Oculotect Fluid
Substanta activa este povidona K 25, 50 mg/mL
Celelalte componente sunt: acid boric, clorura de sodiu, lactat de sodiu solutie 50%, clorura de potasiu, clorura de calciu, clorura de magneziu, hidroxid de sodiu 1 M, apa purificata pentru preparate injectabile
Cum arata Oculotect Fluid si continutul ambalajului
Oculotect Fluid este o solutie sterila, incolora pana la galben deschis, limpede. Recipientul este un flacon transparent din PEJD de 0,4 mL, unidoza. Este disponibil in cutii de carton ce contin 20, 60 sau 120 recipiente unidoza.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaje sa fie comercializate.
Pentru orice informatii referitoare la acest medicament, va rugam sa contactati reprezentanta locala a detinatorului autorizatiei de punere pe piata:
Romania Alcon Romania S.R.L. Tel: + 40 21 203 93 01
Acest prospect a fost revizuit in Septembrie 2015.

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.