Prospect Nidoflor

Compoziţie
100 g cremă conţin nistatină 10.000.000 UI, sulfat de neomicină 0,382 g, triamcinolon acetonid 0,100 g şi excipienţi: alcool cetostearilic emulgator tip A, octildodecanol, glicerol, p-hidroxibenzoat de metil (E218), p-hidroxibenzoat de propil (E216), apă purificată.

Crupa farmacoterapeutică
Corticosteroizi cu potentă moderatăîn combinaţie cu antibiotice.

Indicaţii terapeutice
Intertrigo de natură microbiană, candidozică sau mixtă, perionichii şi dermite alergice de contact, microbiene sau candidozice.

Contraindicatii

Hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului. Tuberculoză, viroze cutanate (inclusiv Herpes simplex, vaccină şi varicelă). Leziuni ulceroase. Acnee. Acnee rozacee. Aplicare palpebrală (risc de glaucom). Copii cu vârsta sub 2 ani, datorită posibilităţii absorbţiei cutanate a neomicinei, cu riscototoxic.

Precauţii
în cazul unei infecţii severe cu germeni rezistenţi la neomicină, apărute în timpul tratamentului de lungă durată, trebuieîntreruptă utilizarea produsului şi seva institui antibioterapie sistemică, conform antibiogramei. Se vor aplica măsurile de igienă locală şi prevenire a reinfectării: zona afectată se va menţine cât mai uscată posibil. Trebuie evitat contactul produsului cu ochii. în cazul în care după 2-3 săptămâni de tratament nu se observă nici o ameliorare, pacientul trebuie să se adreseze medicului. Prezenţa glucocorticoidului nu împiedică eventualele manifestări alergice datorate neomicinei, dar poate influenţa manifestarea lor clinică.

Interacţiuni
Nu se cunosc.

Atenţionări speciale
Copii
La copii, produsul poate provoca efecte toxice sistemice; utilizarea îndelungată poate influenţa în mod negativ creşterea şi dezvoltarea acestora, Ca urmare, în timpul tratamentului cu Nidoflor® copiii trebuie supravegheaţi atent de către medic.
Sarcina şi alăptarea
Deoarece glucocorticoizii aplicaţi topic pot fi absorbiţi sistemic, utilizarea produsului în timpul sarcinii se va face numai după evaluarea raportului beneficiu terapeutic matern/risc potenţial fetal; Nidoflor® trebuie aplicat numai pe suprafeţe cutanate mici, în cantităţi mici şi cât mai puţin timp posibil. Glucocorticoizii sistemici se excretăîn laptele matern, putând provoca reacţii adverse, cum este încetinirea creşterii, la sugar. Nu se cunoaşte dacă nistatină sautriamcinolonul acetonid aplicate topic se excretăîn laptele matern, Se recomandă evitarea aplicării produsului pe sâni în timpul alăptării, datorită riscului de ingestie de către sugar.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Nidoflor® nu are efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze şi mod de administrare
Produsul Nidoflor® se aplică în strat subţire pe zona cutanată afectată, de 2-3 ori pe zi, masând uşor, circular, zona, pentru a favoriza pătrunderea cremei. Rareori, pot să apară reacţii de intoleranţă la una dintre componentele cremei, care să necesite întreruperea administrării şi măsuri terapeutice adecvate. Pot să apară manifestări alergice la neomicină, mai ales după tratament prelungit şi în caz de aplicare pe suprafeţe cutanate mari.
După tratamente prelungite cu aplicarea cremei pe arii cutanate mari, pot să apară fenomene de hipercorticism reacţionai datorită glucocorticoidului: oboseală, adinamie, somnolenţă sau agitaţie şi insomnie, declanşarea unui diabet zaharat anterior latent, osteoporoză şi întârzierea creşterii ia copii.
Analizele hematologice pot pune în evidenţă eozinofilie sau anemie uşoară. Excreţia sodiului creşte uneori, concomitent cu scăderea eliminării potasiului, Mult mai rar se observă fenomene de hipercorticism, ia pacienţii cu deficit funcţional hepatic sau renal.
Supradozaj
Nu au fost semnalate cazuri de supradozaj cu Nidoflor®. Păstrare
A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25:C. în ambalajul original. Anu se lăsa la îndemâna copiilor,
Cutie cu1 tub 15g cremă.
Producător
AntibioticeSA, România
Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă Antibiotice SA
Str. Valea Lupului nr. 1, laşi, România
Data ultimei verificări a prospectului Decembrie 2003
Orice reclamaţie va fi însoţită de cutia cu datele de identificare ale produsului.

Print Friendly, PDF & Email

4 comentarii la “Nidoflor

 1. Intreb daca aceasta crema se poate trata ciperca aparuta sub san

  doresc sa stiu daca este crema Nidoflor eficace aceasta crema pt.sotia mea

 2. Intreb daca aceasta crema se poate trata ciperca aparuta sub san

  Eu am avut niste iritati la picior si am tratat cu acesta crema care ma vindecat.astept o explicatie si pt sotia mea daca se poate obtine acest rezultAT POZITIV VIDEL SUEDIA

 3. angelica slobozeanu

  baietelul meu de 5 ani are fata f. uscata si f. des ii apar pe fata niste pete (bunica mea le zicea pecingine), nu-i trece cu nimic, o fi bun nidoflor pt. el?

 4. elena

  Nu-i bun. Incercati cu dermato-cosmetice care nu contin cortizon. Sau ulei masline, unt shea , crema galbenele (de la Calendula -Sibiu care contine doar extract de galbenele si fara conservati ca celelalte creme din farmacii ). Emoliati ca sa nu se scapine. Daca suprafata e f uscata si incepe sa se scapine puteti incerca Avene Xera-calm si in cazuri mai grave Avena Cicalfate – impiedica dezvoltarea microbiana. Din ce ati explicat are dermatita atopica. Face alergie la un produs – identificati care – alimentar, detergent, scuturati zilnic in camera atc. Sanatate!

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.