Prospect NeoRecormon

NeoRecormon se utilizeaza pentru prevenirea sau tratarea anemiei (eritrocitele sunt in numar mai mic decat nivelul normal), cauzata de diversi factori.
Medicamentul se poate utiliza la sugari, copii si adulti, in functie de cauza anemiei:
• tratarea anemiei datorate insuficientei renale cronice, cand organismul nu produce o cantitate suficienta de eritropoietina, hormonul natural;
• prevenirea anemiei la nou-nascutii prematuri;
• tratarea anemiei la pacientii adulti cu cancer care primesc chimioterapie (medicamente administrate pentru tratamentul cancerului), cand acest tratament impiedica maduva osoasa sa produca un numar suficient de celule sanguine.
De asemenea, medicamentul se utilizeaza la pacientii care vor suferi o interventie chirurgicala si care isi doneaza propriul sange inainte de operatie (transfuzie de sange autologa), in scopul cresterii cantitatii de sange care poate fi recoltat.
Pentru informatii complete, a se consulta prospectul.
Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.

Ce este NeoRecormon?
NeoRecormon este un flacon care contine o pulbere alba si un solvent din care se obtine o solutie injectabila. De asemenea, NeoRecormon este disponibil si sub forma de cartus si seringa preumpluta.
NeoRecormoneste disponibil in mai multe concentrati i, de la 1 000 UI/ml pana la 60 000 UI/ml (pentru informatii complete, a se consulta prospectul).
NeoRecormon contine ingredientul activ epoetina beta.

Cum se utilizeaza NeoRecormon?
NeoRecormon se poate administra intravenos (injectare in vena) sau subcutanat (injectare sub piele).
Tratamentul cu NeoRecormon trebuie initiat de un medic cu experienta in tratarea tipurilor de anemie pentru care este indicat acest medicament. Dozele si schema de dozare (cat de des este injectat NeoRecormon si pentru ce perioada de timp) difera in functie de motivul pentru care este utilizat NeoRecormon, fiind ajustate in functie de raspunsul la tratament. Pentru informatii complete, a se consulta prospectul.

Cum actioneaza NeoRecormon?
Hormonul numit eritropoietina stimuleaza maduva osoasa sa produca eritrocite. Epoetina beta, ingredientul activ continut de NeoRecormon, este o copie a eritropoietinei din organism. Epoetina beta este produsa printr-o metoda cunoscuta sub denumirea de „tehnologie recombinata ADN”: este produsa de o celula care a primit o gena (ADN), devenind astfel capabila de producerea acesteia. La pacientii cu tratament chimioterapic sau la pacientii cu insuficienta renala cronica sau cu alte afectiuni, anemia poate fi cauzata de lipsa eritropoietinei sau de faptul ca organismul nu raspunde suficient la eritropoietina de care dispune in mod normal. Medicamentul NeoRecormon actioneaza prin stimularea productiei de eritrocite in acelasi mod ca si eritropoietina.

Cum a fost studiat NeoRecormon?
Eficacitatea NeoRecormon pentru tratarea sau prevenirea anemiei a fost evaluata in multe studii, inclusiv asupra anemiei datorata insuficientei renale cronice (1 663 de pacienti, incluzand cateva studii comparative cu un placebo [preparat inactiv]), anemiei datorate transfuziei de sange autolog (419 pacienti, comparativ cu un placebo), anemiei de prematuritate (177 de sugari, comparativ cu neadministrarea vreunui tratament) si la pacientii cu cancer (1 204 pacienti cu diferite tipuri de cancer, comparativ cu placebo). In majoritatea studiilor clinice, masura principala a eficacitatii a fost cresterea eritrocitelor din sange dupa tratamentul cu NeoRecormon (prin masurarea nivelurilor de hemoglobina, proteina din eritrocite care transporta oxigenul in organism sau prin masurarea volumului eritrocitar) sau reducerea necesarului de sange transfuzat.

Ce beneficii a prezentat NeoRecormon in timpul studiilor?
NeoRecormon a fost semnificativ mai eficace decat placebo (preparat inactiv) in ceea ce priveste cresterea nivelurilor de hemoglobina la pacientii cu diferite tipuri de anemie, inclusiv la pacientii cu afectiuni renale. Medicamentul a determinat cresterea cantitatii de sange care poate fi recoltata de la pacienti inaintea interventiei chirurgicale in scopul transfuziei de sange autolog. Medicamentul scade necesitatea transfuziilor la nou-nascutii prematuri si la pacientii cu cancer aflati sub tratament chimioterapic.

Care sunt riscurile asociate NeoRecormon?
Majoritatea efectelor secundare apar la pacientii cu insuficienta renala cronica sau cancer. Cele mai frecvente efecte secundare sunt cresterea tensiunii arteriale sau agravarea cefaleei sau a hipertensiunii (tensiune arteriala crescuta) deja existente. Pentru lista completa a efectelor secundare raportate in urma tratamentului cu NeoRecormon, a se consulta prospectul.
NeoRecormon nu trebuie administrat persoanelor cu hipersensibilitate (alergie) la epoetina beta sau la oricare dintre celelalte componente si la pacientii cu hipertensiune arteriala slab controlata.

Alte informatii despre NeoRecormon:
Comisia Europeana a acordat Roche Registration Limited o autorizatie de introducere pe piata pentru NeoRecormon, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la data de 17 iulie 1997. Autorizatia de introducere pe piata a fost reinnoita la 17 iulie 2002.

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.