Prospect Neoclarityn

1. CE ESTE NEOCLARITYN ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ
Neoclarityn sirop este un medicament antialergic, care nu va produce somnolenta. Va ajuta sa controlati reactia alergica si simptomele acesteia.
Neoclarityn sirop amelioreaza simptomele asociate rinitei alergice (inflamatia mucoasei foselor nazale provocata de alergie, de exemplu febra fanului sau alergia la praf). Aceste simptome includ stranutul, secretia abundenta sau senzatia de mancarime nazala, senzatia de mancarime la nivelul palatului, precum si senzatia de mancarime, inrosire sau lacrimarea ochilor.
Neoclarityn sirop este utilizat si pentru ameliorarea simptomelor asociate urticariei (o afectiune a pielii provocata de alergie). Aceste simptome includ senzatia de mancarime si papule urticariene.
Ameliorarea acestor simptome dureaza o zi intreaga si va permite sa va reluati activitatile zilnice normale si somnul.

2. INAINTE SA LUATI NEOCLARITYN
Nu luati Neoclarityn
– daca sunteti alergic (hipersensibil) la desloratadina, loratadina sau la oricare dintre celelalte componente ale Neoclarityn, in special la colorantul E110.
Neoclarityn sirop este indicat copiilor cu varste cuprinse intre 1 – 11 ani, adolescentilor (cu varsta de 12 ani si peste) si adultilor, inclusiv varstnicilor.

Aveti grija deosebita cand utilizati Neoclarityn
– daca aveti insuficienta renala severa.
Daca aveti aceasta afectiune sau daca nu sunteti sigur, va rugam sa intrebati medicul inainte de a lua Neoclarityn.

Utilizarea altor medicamente
Nu se cunosc interactiuni ale Neoclarityn cu alte medicamente.

Utilizarea Neoclarityn cu alimente si bauturi
Neoclarityn poate fi luat cu sau fara alimente.

Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alatati adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Daca sunteti gravida sau alatati, nu este recomandata utilizarea Neoclarityn sirop.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Pentru dozele recomandate, nu este de asteptat ca Neoclarityn sa va produca somnolenta sau sa va scada atentia. Totusi, foarte rar la unii oameni poate provoca somnolenta, care le poate afecta capacitatea de a conduce vehicule sau folosi utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale Neoclarityn
Nu trebuie sa luati Neoclarityn sirop daca sunteti alergic la colorantul E110.
Neoclarityn sirop contine zaharoza si sorbitol. daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. CUM SA LUATI NEOCLARITYN
Copii cu varsta de 1 pana la 5 ani: luati 2,5 ml (½ dintr-o lingurita de 5 ml) sirop, o data pe zi.
Copii cu varsta de 6 pana la 11 ani: luati 5 ml (o lingurita de 5 ml) sirop, o data pe zi.
Adulti si adolescenti (cu varsta de 12 ani si peste): luati 10 ml (2 lingurite de 5 ml) sirop, o data pe zi.
In cazul in care flaconul de sirop este insotit de o seringa dozatoare pentru administrare orala, o puteti utiliza ca alternativa pentru a masura exact doza de sirop.
Inghititi doza de sirop, apoi beti putina apa. Puteti sa luati acest medicament cu sau fara alimente.
Referitor la durata tratamentului, medicul dumneavoastra va determina tipul de rinita alergica de care suferiti si va stabili cat timp trebuie sa luati Neoclarityn sirop.
Daca rinita dumneavoastra este intermitenta (prezenta simptomelor timp de mai putin de 4 zile pe saptamana sau mai putin de 4 saptamani), medicul dumneavoastra va va recomanda o schema de tratament care va depinde de evaluarea istoricului bolii dumneavoastra.
Daca rinita dumneavoastra este persistenta (prezenta simptomelor timp de 4 zile sau mai mult pe saptamana si mai mult de 4 saptamani), medicul dumneavoastra va poate recomanda un tratament pe o durata mai lunga.
Pentru urticarie, durata tratamentului poate varia de la pacient la pacient si de aceea trebuie sa urmati recomandarile medicului dumneavoastra.

Daca luati mai mult decat trebuie din Neoclarityn
Luati Neoclarityn sirop numai in dozele prescrise pentru dumneavoastra. Nu se asteapta aparitia unor probleme serioase in caz de supradozaj accidental. Cu toate acestea, daca luati mai mult Neoclarityn sirop decat vi s-a recomandat, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Daca uitati sa luati Neoclarityn
Daca uitati sa luati doza de medicament la timp, luati-o cat mai curand posibil, apoi reveniti la schema de tratament obisnuita. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Neoclarityn sirop poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. La majoritatea copiilor si adultilor, reactiile adverse produse de Neoclarityn au fost similare celor produse de un comprimat sau o solutie care nu contin componenta activa. Cu toate acestea, reactiile adverse aparute la copiii cu varsta sub 2 ani au fost diareea, febra si insomnia, in timp ce la adulti au fost oboseala, uscaciunea gurii si durerea de cap, au fost raportate mai frecvent decat in cazul administrarii unui comprimat care nu contine componenta activa.
Dupa punerea pe piata a Neoclarityn, au fost raportate foarte rar cazuri de reactii alergice severe (respiratie dificila, respiratie suieratoare, senzatie de mancarime, urticarie si umflatura) si eruptii pe piele. De asemenea, au fost raportate foarte rar cazuri de palpitatii, accelerarea batailor inimii, durere abdominala, greata (stare de rau general), varsaturi, senzatie de disconfort gastric, diaree, ameteli, somnolenta, greutate de a adormi, dureri musculare, halucinatii, convulsii, neliniste cu hiperactivitate motorie, inflamatia ficatului si valori anormale ale testelor functionale hepatice.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA NEOCLARITYN
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
A se pastra la temperaturi sub 30°C.
A se pastra in ambalajul original.
Nu utilizati Neoclarityn dupa data de expirare inscrisa pe flacon. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Spuneti farmacistului dumneavoastra daca observati orice modificare a aspectului siropului.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Neoclarityn
– Substanta activa este desloratadina 0,5 mg/ml.
– Celelalte componente ale siropului sunt propilenglicol, sorbitol, acid citric anhidru, citrat de sodiu, benzoat de sodiu, edetat disodic, apa purificata, zahar, aroma naturala si artificiala (guma de mestecat) si colorant portocaliu E110.

Cum arata Neoclarityn si continutul ambalajului
Neoclarityn sirop este disponibil in flacoane a 30, 50, 60, 100, 120, 150, 225, si 300 ml, cu capac prevazut cu sistem de siguranta pentru copii. Cutia contine si o lingurita dozatoare, inscriptionata pentru doze de 2,5 ml si 5 ml.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si producatorul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata:
SP Europe, Rue de Stalle 73, B-1180 Bruxelles, Belgia.

Producator:
SP Labo N.V., industriepark 30, B-2220 Heist-op-den-Berg, Belgia.
Pentru orice informatii despre acest medicament, va rugam sa contactati reprezentantii locali ai detnatorului autorizatiei de punere pe piata:
België/Belgique/Belgien
Rue de Stalle/Stallestraat 73

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.