Prospect Napoton

Indicatii: Stari de anxietate, tensiune psihica (si implicatii – insomnie, cefalee etc.), sindrom psihovegetativ, stari depresive cu agitatie, sindrom de abstinenta la alcoolici, tulburari de comportament la copii; medicatie pre – si postoperatorie; spasme reactive ale musculaturii striate (psiho – neurogene, miogene sau reumatice), stari spastice la copii (tetraplegie, atetoza dubla, boala Little).
Prezentare farmaceutica: Drajeuri continand clordiazepoxid 10 mg (flac. cu 30 buc.).

Actiune terapeutica: Tranchilizant si miorelaxant din grupa benzodiazepinelor, cu efect relativ durabil.

Mod de administrare: Adulti: obisnuit un drajeu (10 mg) de 2-3 ori/zi (la batrani 1/2 drajeu de 1-2 ori/zi); pentru indicatiile psihiatrice se poate creste la 6-12 drajeuri/zi; copii: 1/2-2 drajeuri/zi.

Reactii adverse: In general minore: somnolenta, oboseala (mai ales la batrani), apatie, stare de agitatie, cefalee, ameteli, ataxie, hipotensiune ortostatica, greata, constipatie, mai rar diaree, impotenta sexuala, tulburari menstruale, polakiurie, eruptii cutanate; foarte rar disfunctie hepatica si discrazii sanguine. Oprirea brusca a tratamentului indelungat cu doze mai mari poate provoca un sindrom de abstinenta, uneori chiar convulsii.

Contraindicatii: Stari comatoase, colaps, insuficienta pulmonara acuta, deprimare respiratorie, miastenie grava, alergie la clordiazepoxid si alte benzodiazepine; prudenta in timpul sarcinii si alaptarii, la debilitati, batrani, in insuficienta renala si hepatica, insuficienta pulmonara cronica (doze mai mici); prudenta la soferi si la cei care folosesc masini; este necesara evitarea bauturilor alcoolice si prudenta in administrarea altor deprimante centrale si a antiepilepticelor.

Sinonime: Elenium, Librium, Redepur.

Producator: Terapia S.A.

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.