Prospect Motilium lingual, liofilizant oral

 Indicatii:
Sindromul dispeptic complex (golire gastrica intarziata, reflux gastro-esofagian si esofagite). Greata si voma (indicatie specifica este greata si voma provocata de antagonisti ai dopaminei).

 Forma de prezentare:
Liofilizant oral 10 mg; cutie x 3 blist. x 10 liof. orale

 Doze si mod de administrare:
Dispepsie cronica: Adulti: 10 mg de 3 ori/zi, cu 15-30 min inainte de mese. Copii peste 5 ani: 2,5 mg/10 kg de 3 ori/zi, inainte de mese. Cand rezultatele nu sunt satisfacatoare, dozajul de mai sus poate fi dublat. Stari acute si subacute (in special greata si voma): Adulti: 20 mg de 3-4 ori/zi, inainte de mese si inainte de culcare. Copii peste 5 ani: 5 mg/10 kg, de 3-4 ori/zi, inainte de mese si inainte de culcare. La pacientii cu IR, frecventa administrarii trebuie redusa.

 Contraindicatii:
Intoleranta cunoscuta la medicament. Cand stimularea motilitatii gastrice poate fi periculoasa. Pacienti cu prolactinom. Copii sub 5 ani.

Atentionari:
In afectiuni hepatice si renale. Atentie in cazul adm. concomitente cu: medicamente anticolinergice, antisecretoare si antiacide. Precautie la femei insarcinate sau in perioada de alaptare.

 Reactii adverse:
Crampe intestinale tranzitorii. Fenomene extrapiramidale. Crestere a nivelului prolactinei care poate duce la galactoree si ginecomastie. Reactii alergice (prurit, urticarie).

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.