Prospect MINCORTID

Indicatii: Medicatie de substitutie in insuficienta suprarenala primara sau secundara (ca suplimentare a injectiilor cu cortizon acetat sau hidrocortizon) – crize addisoniene acute, panhipopituitarism cu insuficienta mineralcorticoida, sindrom malign si forme grave ale bolilor infectioase; stari de deshidratare in hiperplazia congenitala a suprarenalelor cu sindrom de pierdere de sare (sindrom Debré-Fibiger).

Prezentare farmaceutica: Fiole a 1 ml suspensie apoasa injectabila continand dezoxicorton acetat 5 mg sau 10 mg (cutie cu 5 buc.).

Actiune terapeutica: Hormon mineralcorticoid, favorizeaza reabsorbtia tubulara renala a clorurii de sodiu si apei, pe care le retine in organism, mareste eliminarea renala a potasiului; creste presiunea arteriala.

Mod de administrare: Adulti, in situatii acute 5 sau 10 mg la fiecare 12 ore, 2 zile, apoi o data pe zi, urmatoarele 2 zile, scazand in continuare la 5 mg de 2-3 ori pe saptamana; copii, in situatiile acute 10 mg/m2 si zi, se repeta dupa nevoie.

Reactii adverse: Retentie hidrosalina cu endeme, hipertensiune arteriala, declansarea sau agravarea insuficientei cardiace; cefalee, artralgii; sindrom hipokaliemic (slabiciune musculara, paralizie); reactii alergice.

Contraindicatii: Hipertensiune arteriala, boli cardiace, edeme, scleroza cerebrala avansata, alergie specifica; prudenta sau se evita in timpul sarcinii si alaptarii. Nu se asociaza cu medicamente hipokaliemiante, medicamente care pot produce torsada varfurilor, antihipertensive, digitalice. Corticosteroizii figureaza pe lista substantelor dopante (interzise la sportivi).

Producator: Terapia S.A.

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.