Prospect Mestinon

Indicatii: Mestinon este folosit in tratamentul miasteniei gravis.
In conditiile in care impulsul nervos nu poate fi transmis de la creier la muschi, musculatura oboseste repede, in cazurile grave aparand paralizia musculara. Acest medicament faciliteaza transmiterea impulsului nervos.
Acest medicament este de asemenea folosit in situatia in care impulsul nervos nu este transmis de la creier la intestin (ileus paralitic), digestia alimentara fiind afectata, concomitent cu aparitia constipatiei. Medicamentul ajuta la prevenirea simptomelor, dar nu trateaza si cauza acestora.
Mestinonul mai poate fi utilizat in cazul urinarii dificile postoperatorii.

 Compozitie
Mestinonul contine ca principiu activ piridostigmina, care face parte din grupa inhibitorilor de colinesteraza. Ea ajuta la transmiterea impulsului nervos de la creier la muschi, acestia contractandu-se normal.
Fiecare tableta contine 60 mg de piridostigmina si ingredienti inactivi: siliciu anhidru coloidal, amidon pregelatinizat, lactoza, talc si stearat de magneziu. Tableta are imprimat pe o fata un sant, putand fi divizata in doua sau in patru, iar pe cealalta fata este inscriptionat ICN.
O cutie contine 20 tablete.

 Doze si mod de administrare
Tableta se ia conform prescriptiei medicului. Doza depinde de boala si de varsta dumneavoastra. Miastenia gravis: la adult doza este de ½ tableta – 2 tablete (30 – 120 mg) de 2 sau de 4 ori pe zi. Marirea dozei poate fi recomandata numai de catre medic.
La copilul sub 6 ani doza de inceput este de ½ tableta (30 mg) pe zi. Marirea dozei poate fi recomandata numai de catre medic.
La copilul intre 6 si 12 ani, doza de inceput este de 1 tableta (60 mg) pe zi. Marirea dozei poate fi recomandata numai de catre medic.
Medicul poate mari doza gradat, pana la obtinerea efectului dorit.
Pareza intestinala, dificultati la urinare:
Adult: doza este de 1 – 4 tablete (60 – 240 mg pe zi)
Copil: ½ – 1 tableta (30 – 60 mg) pe zi, in functie de necesitatile pacientului.
Medicamentul trebuie luat cu 30 – 60 minute inaintea efortului fizic. Dozele zilnice trebuie luate cu 30 – 60 minute inaintea mesei.
In cazul miasteniei gravis, dozele trebuie administrate la interval de 4 ore ziua si de 6 ore noaptea. Tabletele se iau cu putina apa sau orice alta bautura nealcoolica. Daca aveti probleme la inghitirea tabletei, aceasta poate fi rupta in mai multe bucati.
Daca ati uitat sa luati una din doze, luati-o cit mai repede posibil, doza urmatoare trebuind sa fie luata la ora stabilita. Aceasta inseamna ca puteti lua doua doze odata. Daca ati omis mai mult de o doza, este bine sa contactati medicul pentru sfat.
Nu va recomandam sa modificati doza; daca credeti ca efectul medicamentului este prea slab sau prea puternic, anuntati medicul. Intotdeauna anuntati medicul cand vreti sa opriti tratamentul.
Daca vreti sa luati mai multe tablete sau accidental ati luat o doza mai mare, anuntati medicul sau farmacistul Dumneavoastra sau mergeti la cel mai apropiat spital, cit mai urgent.

Contraindicatii
Cand sunteti alergic la oricare din componentele medicamentului sau la orice medicament care contine bromid sau bromura. Cand aveti blocaj mecanic la nivelul tractului intestinal sau urinar.

 Masuri de precautie
Astm bronsic, dupa tromboze coronariene recente (infarct miocardic), bradicardie (puls cu frecventa scazuta), hipotensiune arteriala, epilepsie, boala Parkinson, afectiuni cauzate de vagotonie, dupa operatii de extirpare a timusului, in asociere cu orice medicament care nu a fost prescris de medicul dumneavoastra, luati in considerare raportul efect – beneficiu, in asociere cu atropina sau alte medicamente similare care sunt antagoniste Mestinonului, in asociere cu steroizi sau imunosupresoare, care sunt amplifica efectul Mestinonului
Femeile gravide sau insarcinate
Trebuie sa anuntati medicul Dumneavoastra daca sunteti insarcinata sau daca planificati o sarcina. Medicul Dumneavoastra va decide daca puteti lua acest medicament.
Mestinonul trece in cantitate mica in laptele matern, de aceea este contraindicat femeilor care alapteaza.

 Reactii adverse
Este posibil ca aceste efecte sa apara in cazul tratamentului corect efectuat. Astfel, pot sa apara varsaturi, stare de rau, diaree, crampe abdominale si hipersalivatie.
Daca prezentati unul sau mai multe din aceste simptome, contactati medicul sau farmacistul Dumneavoastra.

 Modul de pastrare
Se pastreaza la loc uscat, la temperatura sub 25°C, protejat de lumina. Nu trebuie lasat la indemana copiilor. Nu trebuie folosit dupa data de expirare, orice rest de tablete ramase trebuie returnate farmacistului. Tabletele se pastreaza numai cu acordul medicului. Retineti ca acest medicament este recomandat numai Dumneavoastra. Numai medicul il poate prescrie pentru Dumneavoastra. Niciodata sa nu dati medicamentul altor persoane, chiar daca simptomatologia seamana cu a Dumneavoastra.

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.