Prospect MAGNESIX-RICHTER comprimate filmate

Medicamentul Magnesix-Richter contine combinatia de magneziu si vitamina B6 si este recomandat pentru prevenirea si tratarea deficitului de magneziu (hipomagneziemie).
MAGNESIX-RICHTER comprimate filmate
Magneziu 250 mg / vitamina B6 1,6 mg

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect, deoarece el contine informatii importante pentru dumneavoastra. Acest medicament este disponibil fara prescriptie medicala. Cu toate acestea, este necesar sa utilizati Magnesix-Richter cu atentie, pentru a obtine cele mai bune rezultate. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau sfaturi.
Trebuie sa va prezentati la medic daca simptomele dumneavoastra se inrautatesc sau nu se imbunatatesc dupa 3 zile.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa
nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Magnesix-Richter si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa utilizati Magnesix-Richter
3. Cum sa utilizati Magnesix-Richter
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Magnesix-Richter
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE MAGNESIX-RICHTER SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Medicamentul Magnesix-Richter contine combinatia de magneziu si vitamina B6 si este recomandat pentru prevenirea si tratarea deficitului de magneziu (hipomagneziemie).

2. INAINTE SA UTILIZATI MAGNESIX-RICHTER
Nu utilizati Magnesix-Richter
– daca sunteti alergic (hipersensibil) la substantele active sau la oricare dintre celelalte
componente ale Magnesix-Richter;
– daca utilizati alte produse cu continut de magneziu;
– daca aveti boli severe de rinichi (insuficienta renala severa);
– la copii sub 6 ani.
Aveti grija deosebita cand utilizati Magnesix-Richter
In cazul in care suferiti de afectiuni ale vaselor de sange din inima, tulburari de ritm ale inimii sau boli de intensitate moderata ale rinichilor (insuficienta renala moderata), inainte de a incepe utilizarea medicamentului cereti neaparat sfatul medicului dumneavoastra.
Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fara prescriptie medicala. Utilizarea medicamentului impreuna cu medicamente pe baza de levodopa (utile pentru tratamentul bolii Parkinson) este admisa numai sub supraveghere medicala (poate sa conduca la diminuarea efectului). In cazul administrarii unor medicamente (ex. tetracicline- utilizati pentru tratamentul unor infectii, preparate de calciu si de fier si bifosfonati (medicamente utilizate pentru tratamentul
osteoporozei)) poate impiedica absorbtia acestora, fapt pentru care este recomandat un interval de timp de minimum 3 ore intre administrarea acestor medicamente si a Magnesix-Richter. Sarurile de fosfati si calciu inhiba absorbtia intestinala a magneziului.
Magneziul continut de medicament poate sa interactioneze si cu alte medicamente (unele medicamente utilizate pentru eliminarea apei din organism (diuretice care economisesc potasiu) si unele medicamente utilizate in anumite afectiuni ale inimii) fapt pentru care este recomandata consultarea medicului inainte de a incepe utilizarea.
Utilizarea Magnesix-Richter impreuna cu alimente si bauturi
Nu se cunosc interactiuni ale medicamentului cu alimente si bauturi.
Sarcina si alaptarea Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
In timpul sarcinii se poate utiliza medicamentul in doza recomandata (1 comprimat filmat pe zi). Datorita trecerii in laptele matern a magneziului, utilizarea acestuia trebuie evitata la femeile care alapteaza.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Acest medicament in dozele recomandate nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

3. CUM SA UTILIZATI MAGNESIX-RICHTER
Luati intotdeauna Magnesix-Richter exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doze
Doza zilnica recomandata pentru adulti si pentru copii cu varsta de peste 11 ani este un comprimat filmat. Pentru copii cu varsta intre 6-11 ani se recomanda administrarea a ½ comprimat filmat pe zi. Mod de administrare Comprimatele se inghit cu cel putin ½ pahar de lichid (de exemplu apa, ceai, suc de fructe), de preferinta dupa masa.
Durata tratamentului
Administrarea medicamentului este recomandata pe toata perioada persistentei simptomelor. In caz de afectiuni speciale, intervalul de timp in care se va administra medicamentul va fi stabilita si individualizata de catre medicul dumneavoastra.
Daca ati utilizat mai mult Magnesix-Richter decat trebuie
Urmatoarele simptome apar in cazul administrarii pe o perioada mai indelungata a unei cantitati mai mari decat doza recomandata: slabiciune, scaderea tensiunii arteriale, anomalii ECG, ameteli, varsaturi, depresie la nivelul sistemului nervos central, diminuarea reflexelor (hiporeflexie), senzatie de furnicaturi, intepaturi sau amorteli (parestezie), batai lente ale inimii (bradicardie), respiratie lenta si/sau superficiala, coma, oprirea batailor inimii, probleme severe de respiratie (paralizie respiratorie),
pierderea constientei (numai in cazuri extrem de grave).
Daca prezentati aceste simptome, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau mergeti la departamentul de urgenta al celui mai apropiat spital.
Ca antidot se recomanda administrarea intravenoasa a 100-200 mg calciu in 5-10 minute. Se poate aplica dializa. Se recomanda rehidratare, diureza fortata.
Daca ati uitat sa utilizati Magnesix-Richter
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului
dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Magnesix-Richter poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
La administrarea medicamentului, rar (mai ales in caz de supradozaj) pot sa apara diaree, dureri de stomac, reactii ale pielii, reactii alergice. In astfel de cazuri administrarea medicamentului trebuie intrerupta.
Daca vreuna dintre reactiile adverse se agraveaza sau daca observati orice reactie adversa
nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA MAGNESIX-RICHTER
A se pastra la temperaturi sub 25 oC, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati Magnesix-Richter dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa „EXP”. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Magnesix-Richter
Substantele active sunt: piridoxina (vitamina B6) 1,6 mg sub forma de clorhidrat de piridoxina 1,9448 mg, citrat de magneziu 463,93 mg (echivalent la magneziu 37 mg) si oxid de magneziu greu 352,92 mg (echivalent la magneziu 213 mg).
Celelalte componente sunt:
Nucleu: celuloza microcristalina, crospovidona, stearat de magneziu, hidrogenofosfat de calciu anhidru.
Film: hidroxipropilmetilceluloza (E464), polidextroza (E1200), talc (E553b), glicerol (E422), dioxid de titan (E171), oxid de fer galben (E172), oxid de fer rosu (E172), oxid de fer negru (E172).
Cum arata Magnesix-Richter si continutul ambalajului
Magnesix-Richter se prezinta sub forma de comprimate filmate oblongi, de culoare crem, prevazute pe ambele fete cu sant median.
Este disponibil in:
Cutie cu un blister din PVC/Al a cate 10 comprimate filmate.
Cutie cu 3 blistere din PVC/Al a cate 10 comprimate filmate.
Cutie cu 6 blistere din PVC/Al a cate 10 comprimate filmate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Gedeon Richter Romania S.A.
Str. Cuza Voda nr. 99-105, 540306 Targu-Mures Romania
Acest prospect a fost aprobat in Iunie 2013

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.