Prospect Lacrisifi

Indicatii: Lacrisifi este recomandat ca adjuvant în sindroamele “sicca”, atat în cele de origine endogena (alterarea filmului lacrimal produsa de excesul sau deficitul de mucopolizaharide), cat si în cele de origine exogena (purtatori de lentile de contact, factori de mediu).

De asemenea este recomandat in caz de iritatii oculare produse de smog, praf, vant, apa de mare; in plus faciliteaza eliminarea corpilor straini si a substantelor toxice. Lacrisifi este bine tolerat cand este instilat in sacul conjunctival, asa cum au demonstrat toate evaluarile clinice.

Hidroxipropil-metilceluloza are proprietati lubrefiante si emoliente, iar vascozitatea sa permite prelungirea timpului de contact cornean al colirului. Lacrisifi (solutie de hidroxipropil-celuloza 0,5%) are un indice de refractie comparabil cu cel al fluidului lacrimal. In plus, regenereaza, imbunatateste stabilitatea si reproduce caracteristicile vizuale ale filmului lacrimal. Lacrisifi are o activitate antiseptica blanda si asigura hidratarea si lubrefierea corneei

 Compozitie si Mod de Prezentare
Hidroxipropil metilceluloza 0,500g; Benzalconiu clorid 0,010g;
Apa distilata qs 100ml;
Flacon de 10ml

Contraindicatii
Lacrisifi este contraindicat la pacientii care prezinta hipersensibilitate la oricare dintre componentele solutiei.

Administrare
A nu se folosi dupa trecerea a 30 de zile de la prima deschidere a flaconului.
Se instileaza 1-2 picaturi de 4-8 ori pe zi, dupa sfatul medicului.

Producator
SIFI, Italia

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.