Prospect L-THYROXIN 25

Indicatii: Hipotiroidie de orice etiologie; toate formele de carenta de hormoni tiroidieni; dupa o strumectomie, ca profilaxie a recidivei; gusa benigna eutiroidiana, medicatie de sustinere, in timpul administrarii de antitiroidiene, din cursul unui tratament destinat unei hipertiroidii, dupa obtinerea statusului eutiroidian (nu si in caz de sarcina); tratament supresor si substitutiv al unei guse maligne (in mod special dupa strumectomie); test de supresie tiroidiana.

Compozitie: 1 comprimat L-Thyroxin 25 Berlin-Chemie contine: 25 mcg levotiroxina sodica.

Contraindicatii: Hipertiroidii exceptie medicatia de sustinere in timpul administrarii de antitiroidiene, infarct miocardic recent; angor pectoris sau infarct miocardic la bolnavi hipotiroidieni si in varsta; miocardite; disfunctii corticosuprarenaliene netratate. Atentie: La pacientii in varsta, in coronaropatii, insuficienta cardiaca, tahiaritmii.

Efecte adverse: In caz de supradozare sau crestere rapida a dozei apar manifestari de hipertiroidism (termuraturi ale degetelor, tahicardie, hiperhidroza, diaree, tulburari de ritm cardiac, status anginos, insomnie, glucozurie, pierderi in greutate – modificari neuropsihice).

Interactiuni: Fenitoin, salicilati, furosemid (doze mari), clofibrat, nivele plasmatice ridicate de hormoni tiroidieni. Anticoagulante orale: cresterea timpului de protrombina. Antidiabetice: cresterea sau scaderea efectului hipoglicemiant. Colestiramin: inhibarea resorbtiei de levotiroxina.

Mod de administrare: Doza zilnica individuala trebuie stabilita in urma unor investigatii paraclinice precum si in functie de datele examenului clinic. Un nivel mai crescut al necesarului de hormoni tiroidieni apare in timpul sarcinii. La pacienti in varsta sau in cazuri la care insuficienta tiroidiana este veche se va monitoriza cu atentie doza prescrisa. Schema terapeutica standard: In caz de insuficienta tiroidiana se recomanda initierea tratamentului la adulti cu 1 – 4 comprimate pe zi, doza care va fi crescuta sub supravegherea medicului cu cate 1 – 2 compr. la intervale de 2 – 4 saptamani, pana la atingerea dozei zilnice de 125 – 250 mcg levotiroxina sodica. Tratamentul in cazul copiilor va fi initiat cu o doza zilnica de 1/2 – 2 comprimate. Pentru a face fata necesitatilor impuse de crestere, doza zilnica poate ajunge la 3 – 8 comprimate. Ca terapie de substitutie : pentru cazurile cu hiperfunctie tiroidiana tratate prin supresie hormonala, se recomanda 2 – 4 comprimate/zi. Postoperator, dupa strumectomie pentru nodul tiroidian malign, se recomanda 6 – 12 comprimate/zi. Doza de intretinere in mcg/zi de levotiroxina sodica.

StrumaHipotiroidie
nou-nascut12,54 mcg/kg corp
sugari sub 3 luni 25 – 37,525
sugari sub 6 luni25 – 37,537,5
copii mici sub 1 an 25 – 37,537,5
copii mici sub 5 ani 25 – 62,550
scolari sub 7 1/2 ani50 – 10075 – 100
scolari sub 12 ani 100 – 150100
adulti75 – 200125 – 250
Doza zilnica totala se administreaza dimineata pe nemancate cu cel putin o jumatate de ora inaintea micului dejun fara a sfarama comprimatul, cu o mica cantitate de lichid. Durata tratamentului va fi stabilita de medic. Administrarea se va face regulat.

Forma de prezentare: Cutii cu: 30 comprimate; 50 comprimate (2 blistere a 25 comprimate); 100 comprimate (4 blistere a 25 comprimate); 84 comprimate (ambalaj calendar, 4 blistere a 21 comprimate). Valabilitate: 3 ani.

Producator: Berlin-Chemie Menarini Group

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu la “L-THYROXIN 25

  1. Rita

    Buna ziua! am o întrebare ,unde și cum aș putea să fac rost să cumpăr l-tiroxin?am mare nevoie de ea.Va mulțumesc!

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.