Prospect KLIMODIEN

Indicatii: Terapia de substitutie hormonala pentru tratamentul tulburarilor de menopauza la femeile la care ultima sangerare menstruala s-a produs cu cel putin un an inainte.

 Compozitie:
Fiecare drajeu contine valerat de estradiol 2 mg si dienogest 2 mg, ca substante active.

 Actiune:
Klimodien contine ambele tipuri de hormoni sexuali care scad in timpul menopauzei: estradiol si progesteron. Prin urmare, aceasta inlocuieste hormonii pe care organismul nu le mai produce. Estradiolul previne sau amelioreaza simptomele neplacute (tulburarile de menopauza), precum bufeurile, transpiratiile, tulburarile de somn, nervozitatea, irascibilitatea, ametelile, cefalee, ca si pierderea involuntara de urina, uscaciunea si arsurile vaginale si durerile din timpul contactyului sexual. Suplimentarea continua cu progesteron (dienogest) previne ingrosarea endometrului si duce la o reducere (si la multe femei la eliminarea ulterioara) a sangerarilor asemanatoare menstruatiei.Studiile clinice cu Klimodien au aratat ca acesta are un efect benefic asupra lipidelor din sange. Aceasta influenta poate proteja impotriva afectiunilor cardiovasculare la femeile aflate in perioada postmenopauza (dupa ultima sangerare menstruala).

 Contraindicatii:
Klimodien nu se foloseste daca pacienta se afla in una dintre situatiile descrise mai jos:
– Daca este insarcinata sau alapteaza.
– Daca are sangerari vaginale de cauza nediagnosticata.
– Daca are sau este suspecta de a avea cancer mamar.
– Daca are sau este suspecta de alte afectiuni maligne influentate de hormonii sexuali.
– Daca are sau a avut tumori hepatice (maligne sau benigne).
– Daca sufera de afectiuni hepatice severe.
– Daca are sau a avut tromboze in vasele sanguine ale membrelor inferioare (tromboze venoase profunde) sau ale plamanilor (embolie pulmonara).
– Daca are un nivel foarte mare al trigliceridelor sanguine
– Daca este alergica la vreunul din compusii din Klimodien.

Precautii: Pacienta trebuie sa faca un examen ginecologic, al sanilor, al tensiunii arteriale sau alte examene necesare. Daca exista o suspiciune de adenom al lobului anterior al glandei hipofize, aceasta suspiciune trebuie eliminata inainte de a incepe tratamentul. Klimodien nu este un contraceptiv oral.

 Forma de prezentare:
Cutie cu 3 blistere a cate 28 drajeuri.

 Producator:
Schering AG – Germania

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.