Prospect Kineret

Indicatii:
Kineret (un medicament imunosupresor) este un tip de citokina care se utilizeaza pentru tratarea poliartritei reumatoide.

Substanta: Anakinra

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament.
-Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
-Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
-Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra.
-Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Kineret si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa utilizati Kineret
3. Cum sa utilizati Kineret
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Kineret
6. Informatii suplimentare

 1. CE ESTE KINERET SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

Kineret (un medicament imunosupresor) este un tip de citokina care se utilizeaza pentru tratarea poliartritei reumatoide. Citokinele sunt proteine produse de corpul dumneavoastra care coordoneazacomunicarea dintre celule si ajuta controlarea activitatii celulare. In poliartrita reumatoida, corpul dumneavoastra produce o cantitate prea mare dintr-o citokina numita interleukina-1. Aceasta are efecte daunatoare cum ar fi umflarea si distrugerea tesuturilor.
In mod normal, corpul dumneavoastra produce o proteina care blocheaza efectele daunatoare ale interleukinei-1. In poliartrita reumatoida, corpul dumneavoastra nu mai produce suficienta proteinablocanta. Substanta activa din Kineret este anakinra, produsa prin tehnologia ADN -ului recombinant utilizand microorganismul E. coli si care actioneaza in acelasi mod ca si proteina naturala blocanta.
Kineret este utilizat pentru tratarea semnelor si simptomelor poliartritei reumatoide in asociere cu un alt medicament care se numeste metotrexat. Kineret este indicat pentru pacientii al caror raspuns la metotrexat singur nu este suficient pentru a controla poliartrita reumatoida.

 2. INAINTE SA UTILIZATI KINERET

Kineret se utilizeaza numai de catre adulti (varsta de 18 ani si peste).
Nu utilizati Kineret
daca sunteti alergic (hipersensibil) la Kineret (anakinra) sau la oricare dintre celelalte componente ale Kineret;
daca sunteti alergic la alte medicamente care sunt produse prin tehnologia ADN -ului recombinant utilizand microorganismul E. coli;
daca aveti insuficienta renala severa (afectare renala).

Contactati imediat medicul
daca apare o eruptie pe tot corpul, greutate in respiratie, respiratie suieratoare, puls rapid sau transpiratii dupa injectia cu Kineret. Acestea pot fi semne ale unei alergii la Kineret.

Aveti grija deosebita cand utilizati Kineret
Discutati cu medicul dumneavoastra: daca dumneavoastra aveti istoric de infectii repetate sau daca suferiti de astm bronsic. Kineret
poate inrautati aceste afectiuni.
daca aveti cancer. Medicul va decide daca este cazul sa primiti Kineret.
daca necesitati vaccinari. Nu trebuie sa primiti vaccinuri cu virusi vii in timpul tratamentului cu Kineret;
daca stiti ca sunteti alergic la latex. Capacul acului seringii preumplute contine un derivat din latex.

Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Sarcina si alaptarea
Kineret nu a fost testat la gravide. Este important sa va anuntati medicul daca:
sunteti gravida;
credeti ca sunteti gravida; sau intentionati sa ramaneti gravida.
Nu se stie daca anakinra este excretata in laptele matern. Trebuie sa intrerupeti alaptarea daca utilizati
Kineret.
Informatii importante privind anumiti excipienti ai Kineret
Acest medicament contine mai putin de 1 mmol sodiu (23 mg) per doza de 100 mg, ceea ce inseamna esential „fara sodiu”.

 3. CUM SA UTILIZATI KINERET?

Utilizati intotdeauna Kineret exact asa cum v-a recomandat medicul dumneavoastra. Kineret trebuie injectat sub piele o data pe zi (subcutanat). Trebuie sa incercati sa va administrati injectia la aceeasi ora in fiecare zi.

Autoinjectarea cu Kineret
Medicul curant poate decide ca este mai convenabil pentru dumneavoastra sa va injectati singur Kineret. Medicul sau asistenta va vor arata cum sa va injectati singur. Nu incercati sa va injectati singur daca nu ati fost in prealabil instruit.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Kineret
Ar trebui sa nu aveti probleme grave daca in mod accidental utilizati mai mult Kineret decat este necesar. Cu toate acestea, trebuie sa contactati medicul sau farmacistul daca acest lucru se intampla.
Daca va simtiti rau in orice fel, contactati imediat medicul sau asistenta medicala.
Daca uitati sa utilizati Kineret
Daca ati uitat sa va administrati o doza de Kineret, trebuie sa contactati medicul pentru a discuta cand sa va administrati urmatoarea doza.

 4. REACTII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Kineret poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Reactiile adverse foarte frecvente (intalnite la mai mult de 1 din 10 pacienti carora li se administreazaKineret) sunt:
roseata, umflarea, vanataile sau durerea la locul injectarii. Acestea sunt de obicei usoare pana la moderate si sunt mai frecvente la inceperea tratamentului. dureri de cap.
Reactiile adverse frecvente (intalnite la mai mult de un pacient, dar la mai putin de 10 din 100 pacienti carora li se administreaza Kineret) sunt : neutropenia (reducerea numarului globulelor albe) determinata dupa un test de sange. Aceasta poate creste riscul de a face o infectie. Simptomele unei infectii pot include febra sau dureri de gat.
Infectii severe cum ar fi pneumonia (o infectie respiratorie) sau infectii ale pielii. Simptomele pot include febra, tuse sau roseata si durere a pielii.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionatǎ in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

 5. CUM SE PASTREAZA KINERET?

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati Kineret dupa data de expirare inscrisa pe eticheta si cutie dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra la frigider. A nu se congela.
A se pastra in ambalajul original pentru a fi protejat de lumina.
Nu utilizati Kineret daca credeti ca a fost congelat. Odata scoasa din frigider si dupa ce a atins temperatura camerei (pana la 25ºC), seringa fie trebuie utilizata in decurs de 12 ore, fie trebuie aruncata.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

 6.INFORMATII SUPLIMENTARE

Ce contine Kineret
Substanta activa este anakinra. Fiecare seringa preumpluta contine anakinra 100 mg.
Celelalte componente sunt: citrat de sodiu, clorura de sodiu, edetat disodic, polisorbat 80 si hidroxid de sodiu si apa pentru preparate injectabile.
Cum arata Kineret si continutul ambalajului
Kineret este o solutie injectabila limpede, incolora pana la alb si este livrat gata de utilizare intr-o seringa preumpluta. Poate contine particule de natura proteica translucide pana la alb. Prezenta acestor particule nu afecteaza calitatea produsului.
Marimi de ambalaj: 1, 7 sau 28 seringi preumplute.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si producatorul
Amgen Europe B.V.

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.