Prospect HUMEX

Indicatii: Tratamentul simptomatic al tusei neproductive, iritative, la copil.

Compozitie
Dextrometorphane (bromhidrat): 0,100g
Excipient aromatizant de banane q.s.p.: 100ml
Fiecare lingurita contine 4g de zahar.

Proprietati: Dextrometorphane este un antitusiv cu actiune centrala. Actiunea sa este rapida si persista timp de 4 pana la 5 ore.

Contraindicatii: Insuficienta respiratorie, tuse astmatica, tratament cu IMAO, copii mai mici de 30 luni.

 Posologie si mod de administrare: O lingurita contine 5 mg de brohidrat de dextrometorphane: la copii in jur de 1mg/zi/kg de bromhidrat de dextrometorphane repartizat in 3 sau 4 reprize:
de la 30 de luni la 6 ani: 13 pana la 20mg pe zi, adica 1 lingurita de 2 pana la 4 ori pe zi, dupa varsta si greutatea copilului.
de la 6 ani la 15 ani: 20 pana la 50mg pe zi, adica 2 lingurite de 2 pana la 5 ori pe zi, dupa varsta si greutatea copilului.

Precautii: A nu se depasi posologia indicata, iar in caz de supradozare anuntati rapid medicul. In caz de insuficienta hepatica: posologia initiala va fi diminuata cu 50%, apoi poate fi eventual crescuta cu inca 25%, in functie de toleranta si necesitati. In caz de diabet, tineti cont de continutul de zahar.

Reactii adverse: Pot aparea: constipatie, somnolenta, stari de vertij, greasa, voma, bronhospasm, reactii cutanate alergice.

Prezentare: Flacon de 125ml.

Conservare: Se pastreazala temperatura de 8 – 15°C.

Atentie: A nu se lasa la indemana copiilor.

Siropul nu poate fi administrat pe o perioada indelungata. Daca tusea persista, cereti sfatul farmacistului sau adresati-va medicului.

Producator: URGO Laboratoires

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.