Prospect Grippostad C

Indicatii: Se foloseste in tratamentul simptomatic al gripei si corizei.

 Mod de Prezentare
Cutie cu 20 capsule.

 Contraindicatii

Hipersensibilitate la oricare dintre componentii produsului, insuficienta renala severa, insuficienta hepatica, deficit congenital de glucozo-6-fosfat dehidrogenaza, glaucom cu unghi inchis, hipertrofie benigna de prostata cu reziduu urinar. Precautii Grippostad C trebuie administrat cu prudenta la pacientii cu sindrom Gilbert, aritmii, gastrita sau antecedente de gastrita , leziuni cerebrale, epilepsie, hipertensiune intracraniana, abdomen acut chirurgical, angina pectorala, hipotiroidism, stricturi uretrale si afectiuni hepatice.

 Efecte Adverse

Efecte adverse Ocazional, dupa utilizarea indelungata a unor doze mari se poate produce afectarea hepatica sau renala, in timp ce supradozajul poate produce afectare hepatica severa. Foarte rar s-au raportat dicrazii sanguine datorate paracetamolului. Administrarea Grippostad C a fost asociata, in cazuri izolate, cu oboseala, senzatie de uscaciune a gurii, glaucom acut cu unghi inchis, reactii de hipersensibilitate si tulburari de mictiune.

 Mod de Administrare

La adulti, doza initiala este de 2 capsule de Grippostad C de 3 ori pe zi (dimineata, la pranz si seara). Dupa ameliorarea simptomelor, doza poate fi micsorata la cate o capsula de 3 ori pe zi. In general, administrarea nu trebuie sa depaseasca durata de 5 zile in caz de gripa, respectiv 3 zile in caz de febra.

Compozitie

O capsula contine paracetamol 200 mg, acid ascorbic 150 mg, cafeina anhidra 25 mg, maleat de clorfenamina 2,5 mg, excipienti. Grupa farmacoterapeutica Grippostad C face parte din grupa analgezicelor si antipireticelor.

Producator
Stada, Germania

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.