Prospect GENTICOL

Indicatii: Genticol Sifi (solutia oftalmica si unguentul) este recomandat în tratamentul topic al infectiilor externe ale ochiului si anexelor, produse de germeni sensibili la Gentamicina: conjunctivite, keratite, kerato-conjunctivite, ulcere corneene, blefarite si blefaro-conjunctivite, meibomite acute si dacriocistite, profilaxia infectiilor pre- si postoperatorii.

Contraindicatii:
Genticol Sifi (solutia oftalmica si unguentul) este contraindicat la pacientii care prezinta hipersensibilitate la oricare dintre componentele sale.

Precautii:
Genticol Sifi – solutia oftalmica nu este injectabila. Sa nu se injecteze subconjunctival si nici sa nu se introduca direct in camera anterioara oculara. La femei in timpul sarcinii si la copii produsul trebuie administrat doar in caz de nevoie si sub strict control medical. Utilizarea indelungata a antibioticelor poate pro-duce dezvoltarea unor microorganisme rezistente la tratament, ca de exemplu fungi. Daca nu s-au obtinut rezultate terapeutice semni-ficative dupa o perioada relativ scurta de tratament, sau daca se dezvolta fungi, sau daca apar iritatii sau reactii de hipersensibilitate, se recomanda intreruperea tratamentului si inlocuirea sa cu unul adecvat. A nu se utiliza dupa 30 de zile de la prima deschidere a flaconului.

Reactii adverse:
S-a constatat aparitia de iritatii de scurta durata.

Compozitie:
Solutia oftalmica: Principii active: Gentamicina sulfat: 0,500 g echivalent cu Gentamicina: 0,300 g. Excipienti: Dodeca-hidrat fosfat disodic: 2,143 g; Monohidrat fosfat monosodic: 0,100 g; Clorura de banzalconiu: 0,020 g; Clorura de sodiu: 0,600 g; Apa distilata pana la: 100,000 ml. Unguent oftalmic: Principii active: Gentamicina sulfat: 0,500 g echivalent cu Gentamicina: 0,300 g. Excipienti: Lichid petrolatum: 14,400 g; Lanolina: 15,000 g; Petrolatum alb pana la: 100,000 g.

Actiune:
Genticol Sifi – solutia oftalmica si unguentul contin 0,5% Gentamicina sulfat. Gentamicina, un antibiotic produs de Micromonospora Purpurea, apartine grupului aminoglicozidelor. Este stabila si solubila in apa. Gentamicina actioneaza impotriva germenilor Gram + (Staphilococcus coagulase + si coagulase – ; Streptococcus beta-haemoliticus si non-haemoliticus; Diplococcus pneumoniae), si impotriva germenilor Gram – (Pseudomonas aeruginosa; Proteus indol + si indol – ; Escherichia coli; Klebsiella pneumoniae; Haemophilus influenzae si Haemophilus aegyptius; Aerobacter aerogenes; Moraxella lacunata; anumite tipuri de Neisseria, inclusiv Neisseria gonorrheae). De aceea, Genticol Sifi poate fi considerat un antibiotic util in tratamentul infectiilor oculare externe si in profilaxia infectiilor pre- si postoperatorii.

Administrare:
Se instileaza 1-2 picaturi, sau se aplica unguent in ochi de 3-4 ori pe zi dupa sfatul medicului.

Doza: 0.5%

Ambalaj: Cutie x 1 tub x 10g; (2 ani)

Firma producatoare: SIFI

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.